Vesti

Run’n More – prva specijalizovana trkačka prodavnica: raj za trkače

2 komentara

2016. godina ostaće upamćena kao prekretnica, godina kada je tržište dodatno eksplodiralo i kada su počele da se otvaraju prve specijalizovane radnje za trkače i trkačice, o svemu tome pričali smo sa Urošem Zmijancem, menadžerom prve specijalizovane radnje Run’n More u Uzun Mirkovoj 10 u Beogradu. Čitajte dalje ako vas zanima šta smo sve otkrili u ovoj pravoj riznici trkačke opreme, znanja i fantastične usluge!

Ako vam je ovo ime poznato, to je otud što je Uroš dugo bio autor i kolega na sajtu i jedan je od osnivača Beogradskog trkačkog kluba, dakle – pionir rekreativnog trčanja u Beogradu.

Super nam je što se konačno otvorila kod nas specijalizovana prodavnica za trčanje – koliko dugo postoji želja a koliko ideja i šta su direktne inspiracije? 

Trkačka zajednica u Srbiji i u regionu iz godine u godinu raste i sve je veći broj trkačkih grupa a samim tim i trkača. Takodje, trčanje kao rekreativni sport sve je popularniji pa je samim tim i potreba za kupovinom specijalizovane opreme za trčanje rasla. Sport Vision, kao kompanija koja je lider u prodaji sportske opreme, osluškivao je tržište i prepoznao da je trčanje potencijal u rekreativnom sportu kao i da trčanje kao kategorija u sportskim radnjama konstantno raste. Procenili smo da je naše tržište „zrelo“ i da je pravo vreme da se otvori prva specijalizovana prodavnica za trčanje –  Run’n More.

Šta su prednosti prodavnice Run’n More, po čemu se razlikuju od mnogo većih multibrend radnja?

Prodavnica je okrenuta potrebama svakog posetioca koji je zainteresovan za trčanje, makar i na nivou informacije, i mislim da je to osnovni benefit.

Run n More patike za trcanjeCilj nam je svako ko uđe u Run ’n More, bez razlike da li je to iskusni trkač ili neko ko tek razmišlja da počne sa trčanjem, izađe zadovoljan jer je to mesto na kome je on dobio sve potrebne informacije i saznao sve što treba, pa i više – o trčanju, adekvatnim patikama, opremi, ishrani, rutama…

Pored toga, Run ’n More je specijalizovana prodavnica u kojoj su dostupne sve potrebne stvari koje trkači koriste, od patika, majica, helanki, satova, preko trobica, gelova, čarapa i ostalih akseosara. Prodavnica je i servis za trkače kao i mesto okupljanja.

Svi zaposleni u prodavnici su trkači, tako da su fokusirani isključivo na jednu temu, a to je trčanje. Upravo zato je Run ’n More mesto na koje se osim po opremu može doći i na razgovor, razmenu iskustava, savet ili informaciju.

Da li u radnji postoji eksluzivni modeli za trčanje i da li je u planu nabavka istih? To je jedno od čestih pitanja trkača?

O da 🙂  U Run ’n More prodavnici u ovom trenutku imamo više od 150 različitih modela patika za trčanje. Neki od njih su ekskluzivni i mogu se naći samo u Run’n More-u.

Ovde moram da kažem i da su brendovi prepoznali značaj koji ima ova specijalizovana prodavnica i da su nas podržali i omogućili nam da u prodaji imamo najnovije modele koji ranije nisu mogli da se nađu u Srbiji. To su limitirane serije modela koje stižu u našu zemlju isključivo za potrebe Run ’n More shopa.

U ovom trenutku tu su New Balance 1080 i 1260, Saucony Kinvara 7, Ride 9, Guide 9, Huricane ISO2, Triumph ISO2… Nike SHIELD (linija otporna na vodu) modeli…

Ja sam testirala mašinu za analizu doskoka, deluje da mi je pogodila pronaciju iako sam bila skeptična da to može da uradi samo na osnovu par doskoka, koji su bili krajnje neprirodni – možeš li da nam malo pribliziš tehnologiju iza ovoga i ceo proces?

Run n More odredjivanje pronacijePoseban izazov je bio odabrati pravu tehnologiju. Na tome smo radili dosta dugo i na kraju smo izabrali skener Motion Quest i saradnju sa Nemačkom kompanijom Currex koja se veoma ozbiljno i predano bavi preporukom patika za trčanje.

Skener stopala i doskoka se radi na dva nivoa. Prvi se odvija kod nas u shopu. Trkač odgovara na nekoliko pitanja koja su vezana za njegove trkačke navike, fizičke karakteristike i ponašanje zglobova u mirovanju i kretanju.

Run n More skener za merenje pronacijePosle toga prelazi preko ploče u kojoj je smešteno preko 4.000 senzora koji mere na koji način se pritisak prenosi pri koraku i naravno stil gaženja trkača.

WP_20160826_17_48_28_Pro
Moj rezultat su upravo patike koje i koristim – Saucony Guide 9 🙂

Kada se prikupe ovi podaci nastaje magija 🙂 Naš partner Curexx u svojoj laboratoriji meri svaki novi model patika koji se pojavi na tržištu i rezultate merenja ubacuje u svoju bazu podataka. Kada baza dobije rezultate testiranja od naše mašine, automatski izdvaja modele patika koje imao u radnji a koji se poklapaju kao odgovarajući za našeg trkača. Na taj način smo u mogućnosti da izaberemo prave modele za naše trkače.

Postoje i filteri kroz koje možemo da suzimo izbor. To je pitanje ličnih želja trkača: Da li želi više amortizacije ili veći/manji pad peta prsti…

Videli smo i ormariće i tuš, da li ih koristite i ko sve može da dođe da se presvuče i trči iz radnje?

Da, kao što se trudimo da imamo sve što je od opreme potrebno trkačima, u isto vreme želimo da budemo servis, ali i mesto za druženje. Zato smo napravili ormariće i tuš kabinu, tako da svako ko želi da istrči trening u gradu može da dođe. Nije neuobičajeno da i neko od nas zaposlenih krene na trčanje iz radnje, pa uvek možete očekivati društvo ako želite!

Da li planirate neke posebne popuste i akcije za verne trkačke pratioce 🙂

Naš svakodnevni posao jeste da pratimo trkače i osluškujemo šta bi voleli da vide u Run ’n More. Zatim o njihovim potrebama razgovaramo sa našim partnerima (brendovima) i znamo da ćemo na taj način iz sezone u sezonu imati sve bolju i prilagođeniju ponudu.

Što se akcija tiče, već smo počeli da kreiramo našu bazu trkačkih drugara. Kroz tu bazu želimo da se upoznamo što je bolje moguće i da sistemski pratimo potrebe trkača. Svi članovi našeg kluba trkačkih prijatelja imaju posebne pogodnosti pri kupovini koje ćemo kroz vreme još unapređivati. Svi su dobrodošli, za sad mogu da popune kratak upitnik kod nas u radnji a uskoro će moći da se prijave i preko sajta koji je u pripremi.

Da li će Run’n More ostati bgd priča ili se planira širenje po Srbiji i regionu (dream big :)) ?

Sigurni smo da će Run ’n More da raste, jer su trkačke grupe i pojedinci aktivni širom zamlje. U tome će veliku ulogu da odigra online shop koji je u pripremi i koji će u ponudi imati ceo asortiman iz prodavnice Run’n More i na taj način će biti dostupan i potrošačima širom Srbije. 

Pored trkačkih patika, tekstila tu ima i dosta aksesoara i ceo niz suplemenata. Možeš li da izdvojiš nešto kao posebnu zanimljivost? 

Posebno je zanimljivo to što imamo priliku da na jednom mestu nađemo sve potrebno. Gelovi su tu, kompresione čarape su tu, naočare…

Run n More suplementi i satovi za trcanjeOd brendova u Run ’n More, pored šest vodećih kaka su patike u pitanju: Nike, Adidas, Asics, New Balance, Saucony i Mizuno, tu su i Amix gelovi i suplementi, IronMan ulošci, naočare i kompresione čarape kao i cela linija McDavid kompresione opreme, GARMIN satovi.

Ono što je jako važno reći jeste da kao i za tehnologije patika i tekstila, planiramo ceo niz edukacija za tim u shopu ali i naše posetioce o suplementaciji, kompresiji i slične teme koje su veoma važne a često skrajnute.

Da li postoji neko pitanje koje smo zaboravili a misliš da je važno da se predstavi našim čitaocima?

Mogli ste da me pitate kako vidim trčanje u Srbiji za 5 godina, sad iz malo drugačijeg ugla posmatranja. Odgovornost da kreiramo sredinu onakvom u kakvoj želimo da živimo i da uvek težimo boljem i većem, mene tera da sagledam odakle smo došli i da postavim realno tačku ka kojoj želim da idemo.

Adidas škola trčanja u gostima, Uroš priča o Ljubljanskom polumaratonu i prvom organizovanom putovanju na njega
Adidas škola trčanja u gostima, Uroš priča o Ljubljanskom polumaratonu i prvom organizovanom putovanju na njega

Pre sedam godina je nezamislivo bilo da u Srbiji postoji ovoliko trkača, trkačkih ekipa i trka. Brojka od 1.600 ljudi na Beogradskom polu/maratonu je bila realnsot. U 2016. sve je drugačije i brojka koju možemo da merimo, broj učesnika Beogradskog Polu/maratona je oko 6.500.  Verujem da ćemo 2020. zajedničkim radom doći do brojke od 20.000 ljudi. Srećan sam što kao deo tima Run ’n More mogu da budem deo tog puta.

Hvala!

 

Trkači prodaju kilometre u Ljubljani: Naš kilometar za njihov bolji život
Inspiracija: oboren age rekord u maratonu!

Povezani članci

2 komentara. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed