Vesti

Reč trenera za april 2011: Prvi trkački uspesi

4 komentara

Od početka rada kluba Trčanje.rs prošlo je dva i po meseca. Kao da je prošlo dve i po godine s obzirom na intenzitet aktivnosti.  Dva najbitnija događaja su svakako bile dve trke, polumaraton/frtaljmaraton u Novom Sadu i maraton/polumaraton u Beogradu. Na ovim trkama dvadesetak naših trkačica i trkača je istrčalo svoj prvi polumaraton, maraton ili popravilo svoje lične rekorde.

Treninzi

Sistem treninga Trčanja.rs se već uveliko primenjuje. I daje rezultete. Jako je lepo pratriti nekog, ko nikad nije trčao, od prvog trening do prve trke. Promene su neverovatne. Sada nam se završio jedan jako uspešna ciklus treniga. Vreme je za postavljanje novih ciljeva do kojh ćemo doći analizom dosadašnjeg rada i želja za budućnost. Pored tri treninga trčanja nedeljno za maj planiramo još i pilot projekat sa uvođenjem novih treninga.

Novo u RRC Trčanje.rs: Ecleptic Workout

Samo trčanje nije dovoljno. Treba trenirati raznovrsno. Ecleptic Workout upravo to omogućava. Sam trening se sastoji iz tri celine od po pola sata:

  1. Propriocepcija – razvoj balansa, prevencija povreda, jačanje tetiva i ligamenata
  2. Tehnika trčanja – efikasnije trčanje i prevencija povreda
  3. Vežbe snage – jačanje onih grupa mišića koji domonanto ne učestvuju u trčanju i jačanje mišića nogu sa ciljem prevencije povreda

Atmosfera u klubu

Sjajno je biti u ovakvom okruženju koje ti ne ostavlja izbor nego da rasteš i da se razvijaš dalje. Sa svakim novim članom klub dobija novu vrednost. Svako u klub sa sobom donosi nešto dobro: ideje, istrajnost, osmeh, toplinu, duhovitost, znanje, lepotu, energiju, želju za životom i još gomilu lepih stvari koje pokreću čoveka na pozitivne akcije.

Svetski rekord na Bostonskom maratonu?[VIDEO]
Beogradski maraton 2011

Povezani članci

4 komentara. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed