Vesti

Reč trenera za mart 2011: Formiranje trkačkih grupa

Nema komentara
Trčanje.rs OPEN Run 2

Prošlo je mesec dana od prvog treninga našeg kluba. Za to vreme smo uspeli da izgradimo strukturu, pravila i sistem treninga. Snaga kluba se ogleda u činjenici na su svi treninzi održani bez obzira na vremenske uslove. Sve je više novih članova.

Treninzi

Stvorili smo sistem treninga koji može da odgovori na potrebe svih naših članova bez obzira da li će na treningu biti 5, 50 ili 500 ljudi. Ovaj sistem pruža šansu svima koji nisu vrhunski sportisti da prođu kroz proces treninga dizajniran po najvišim standardima.  To znači da se trening bazira na trenažnim ciklusima u okviru kojih se rade intervalni treninzi, tempo, LSD, fartlek, futing, a u budućnosi ćemo organizovati i specijalizovane treninge istezanja, tehnike trčanja, propriocepcije i razvoja snage.

Trkačke grupe

Formirano je nekoliko trkačkih grupa. Svaka od grupa ima svoje ciljeve, svoj plan i svoj timski duh. Posebno sam ponosan na grupu „trčkača“ kojima je cilj ovog meseca bio da istrče krug oko Ade. Danas su to i uradil – svaka čast!

Grupa čiji je cilj da istrče svoj prvi polumaraton na kraju ovog ciklusa istrčala je dva kruga oko Ade i svoj cilj će ispuniti bez problema u Novom Sadu ili u Beogradu (ili i jedno i drugo). Počeli smo sa formiranjem grupe maratonaca i polumaratonaca (planirano vreme oko sat i po).

Raduje me što smo uspeli da napravimo tako dobru atmosferu u klubu. I čast mi je da treniram ljude koji ne odustaju, već dolaze na trening bez obzira na to da li je hladno, da li duva jak vetar ili pada sneg. Na tako nešto su spremni samo zaista posebni ljudi.

Slušate li muziku dok trčite?
Goran Nava 7. u Evropi
Tags:

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed