Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vesti

Na Banjalučkom polumaratonu 12. maja, nešto sasvim novo u regionu: Prvi EDU Coaching Forum

EDU Coaching Forum, koji će okupiti kompetentne stručnjake iz regiona, biće održan od 11. do 13. maja u okviru “Vivia Run&More Weekend” festivala u banjalučkoj tvrđavi Kastel, a sve u sklopu Banjalučkog polumartona.

Program foruma osmišljen je za trenere trčanja, fitness i kondicione trenere, studente i nastavnike fizičkog vaspitanja, učitelje joge, fizioterapeute, nutricioniste, trkače , i sve one koji žele da usavrše svoje znanje, ostvare dugoročne kontakte sa stručnjacima, te aktivnije rade na unapređenju rekreativnog sporta, i sporta uopšte, u regionu i šire.

Ove godine u fokusu foruma su četiri teme, i to: kondicione pripreme rekreativaca, nutricionizam, prevencija od povreda i marketing u coaching-u.

I Trčanje.rs će biti učesnik!

Riječ je prvenstveno o stručnom forumu za unapređenje trenerskog rada u rekreativnim sportovima, ali je program osmišljen i za druge profile sportskih radnika, koji žele da aktivno rade na svom usavršavanju kako bi pomogli i drugima u pomjeranju njihovih psihofizičkih dometa.

Dio ovog stručnog usavršavanja usmjeren je i na poslovni, marketinški aspekt, čime akcenat stavljamo i na unapređenje poslovnih performansi učesnika i podizanje sportsko-rekrativnih oblasti na jedan profesionalan nivo.

U tom smislu, temu marketing u coaching-u obrađivaće Veroljub Zmijanac, osnivač portala “Trčanje.rs”, koji će održati predavanje “Marketing i aktivacija klijenata – kako do uspješnog biznisa”. Veroljub Zmijanac poznat je kao guru beogradske trkačke scene, a inicirao je brojne projekte koji su uticali na popularizaciju trenda trčanja u Srbiji.

 

Glavni trener Beogradskog trkačkog kluba, Ivan Radenković tvorac je trenažnog programa Škole trčanja kroz koji je uspješno prošlo preko 2500 polaznika/ca kako u Beogradu, tako i širom Srbije. Zagovornik je „pametnog “ treniranja, treniranja baziranog na naučnim saznanjima. U tom smislu, učesnici banjalučkog foruma moći će da prisustvuju njegovom predavanju “Kako trčati bez povreda”.

Ostale teme i predavači

Kada su u pitanju kondicione pripreme iz Hrvatske nam dolazi Asja Petersen, verifikovani međunarodni pilates instruktor i edukator, te pokretač trenda vježbanja autentične Pilates tehnike na hrvatskom području. Učesnici banjalučkog foruma moći će da prisustvuju njenom predavanju/radionici na temu “Biomehanika kralježnice i funkcionalnost lokomotornog sustava”.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Prof.dr Lejla Šebić je najpoznatije ime u BiH kada se spomene fitness i aerobik. Na prvom EDU Coaching Forumu u Banjaluci govoriće o novim trendovima u grupnim fitness programima, a posjetioci će imati priliku da učestvuju i u njenoj radionici “Funkcionalni body weight trening”.

Temom nutricionizam baviće se oficijelni ljekar Svjetske fitness federacije- FISAF, Danijel Borković, koji posljednjih 14 godina aktivno radi sa sportskim organizacijama i sportistima, i to kao doktor, edukator, nutricionista, te sportski i medicinski savjetnik. Učesnike foruma u Banjaluci upoznaće sa specifičnostima prehrane i suplementacija u sportu.

Učesnike EDU Coaching Foruma očekuju i raznovrsna stručno-edukativna predavanja i radionice o prevencijama od povreda. Na predavanju pod nazivom “Oporavak u modernom sportu” posjetioci će imati priliku da čuju Aleksandra Jakovljevića, specijalistu ortopedske hirurgije iz Banjaluke.

Uz pravilno trčanje, važno je i pravilno disanje, zato je tu i učitelj Kundalini yoge iz Banjaluke, Sanda Mešinović, koja će učesnike foruma provesti kroz radionicu pod nazivom “Tehnike disanja”. Nakon dugogodišnjeg iskustva rada u korporativnom svijetu, ali i kao fitness trener, Sanda se posvetila edukaciji i pomoći svim ljudima u njihovoj želji da žive zdraviji, kvalitetniji i ljepši život.

Vidimo se na Kastelu

Panel diskusije za direktore trka

U okviru EDU Coaching Foruma biće održana i panel diskusija na temu “Adolescentno doba uličnih trka” u kojoj će učestvovati gosti iz regiona: Gojko Zalokar – direktor Ljubljanskog maratona, Alen Bošković – direktor Dubrovačkog polumaratona, Marko Vasić – predstavnik Evropske atletske asocijacije i Veroljub Zmijanac – osnivač portala “Trčanje.rs”i direktor trke Belgrade Business Run.  Domaćin prvog panela je Vladimir Selec, sportski direktor Banjalučkog polumaratona.

Predavanja, panel diskusije i radionice su još jedan segment po kojem se “Vivia Run&More Weekend” festival izdvaja od drugih, sličnih događaja.

Više detalja potraži na http://edu.runmoreweekend.com/

Vidimo se na Kastelu.

Advertisement. Scroll to continue reading.
1 Comment

Uključi se u diskusiju

Advertisement

Advertisement
Advertisement

Trčite li vi po kiši?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Povezani članci

Trening

Trčanje i outdoor aktivnosti su jedna od pet jutarnjih navika koje treba da uradite pre 12:00 kako bi vam radni dan na poslu bio...

Vesti

Schneider Electric, svetski lider u održivosti je naslovni sponzor serije poslovnih trka Serbia Business Run! Schneider Electric, jedna od najuticajnijih kompanija u domenu održivosti,...

Blog & Kolumne

Po svim svetskim istraživanjima najveći izazov zašto ljudi ne treniraju (nezavisno od toga da li su zaposleni ili ne) jeste “nedostatak vremena”. Zato je važno...

Ishrana za trčanje

Da li ujutru pre posla obavezno svratiš do pekare, a u pauzi jedeš istu hranu svaki dan? Ili možda pod izgovorom “dobrog obroka” svakog...