Vesti

Prva zatvorena atletska dvorana u Srbiji

Nema komentara

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić zajedno sa predsednikom Vlade AP Vojvodine dr Bojanom Pajtićem, pokrajnskim sekretarom za sport i omladinu Modestom Dulićem, članom Gradskog veća za sport i omladinu Aleksandrom Kravićem i direktorom Novosadskog sajma Goranom Vasićem prisustvovao je svečanom otvaranju Hale 1 Novosadskog sajma, koja je adaptirana za trenažne procese i zatvorena takmičenja u atletskim disciplinama.

Adaptacija Hale 1 Novosadskog sajma, ukupne površine 4.324,11 m2 započeta je krajem novembra 2011. godine. Budući da su dosadašnji korisnici ovog prostora bili teniski klubovi, odlučeno je da se određeni deo objekta sanira i adaptira i za njihove potrebe. Tako je na površini od 2.050m2 postavljena Polytan M tartan podloga za atletsko trkalište, zaletišta za skok u vis, dalj i sa motkom, kao i bacališta, dok je preostali deo hale u površini od 2.141 m2 presvučen Sporting FLEX podlogom za teniske terene.

Veliko mi je zadovoljstvo što je Grad Novi Sad prvi grad u zemlji koji je dobio atletsku dvoranu i što pored mnogobrojnih sportskih terena, koje smo obnovili i rekonstruisali imamo i dvoranu, sa adekvatnim podlogama u kojoj atletičari i teniseri u toku zimskog perioda mogu da treniraju i da se pripremaju za sportska takmičenja – istakao je gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić.

Prvi zatvoreni prostor za potrebe treninga i takmičenja u atletici u Srbiji biće na raspolaganju sportistima u periodu od 1. novembra do 1. marta.

Otvaranju hale su prisustvovali i generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković, atletičarke Ivana Španović, Biljana Topić, kao i članovi Atletskog kluba „Vojvodina“.

Izvor: http://www.novisad.rs

Košutnjak Challenge Race
RunFIT – promo trening

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed