Vesti

Prolećni debitantni i veliko rivalstvo na pomaku u maratonu: Bekele i Farah

2 komentara

farah bekele

Rivalstvo je probuđeno i ono će od sada biti i na uličnim trkama, ne samo na atletskim stadionima.

Nakon 3 godine pauze i odsustva sa takmičenja, 31 godišnji, Kenenisa Bekele, trijumfovao je na svom debitantskom nastupu na maratonu, postaviši rekord staze u Parizu. Bekele je istrčao trku za 2:05:03, što je 6 najbolje debitantsko vreme i najbolje za muškarce starije od 30 godina. Čuli smo dan kasnije da je u samoj trci imao problema sa grčevima i da je jako pozitivan jer misli da može da ide i jače.

Sa druge strane, Farah je odlučio da se oproba u veoma jakoj konkurenciji u Londonu. Na startu trke bili su i svetski rekorder Kipsang, olimpijski pobednik Kiprotich i prošlogodišnji pobednik Kebede.

Naravno Britanac je „morao“ da nastupi u svojoj zemlji, a dočekala ga je i velika podrška publike. Uprkos tome, mora se priznati da je Farah podbacio, zauzeo je tek osmo mesto, sa rezultatom od 2:08:21, koji nije oborio ni nacionalni rekord Stiva Džonsa.

Da se podsetimo Bekele i Farah su se sreli na debitantskom nastupu u polumaratonu, na Bupa Great North Run, na trci koja je napravljena za veliku trojicu – Gebreselasije, Bekele i Farah. Geb je otpao pred sam kraj trke, a Bekele je odsprintao Faraha za pobedu.

Šta možemo očekivati? Nadamo se veliko rivalstvo, a i pomeranje svetskog rekorda iz 2013. godine koji je Wilson Kipsang’s stavio na 2:03.23  u Berlinu.

Nagradna igra – #volimgarmin
Divine World zvanični turistički partner 27. Beogradskog maratona

Povezani članci

2 komentara. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed