Vesti

Projuri kroz grad! Javna tribina uoči 32. Beogradskog maratona

1 komentar

U Domu omladine, u subotu 13.04.2019. godine, sa početkom u 13č, održava se javna tribina povodom 32. Beogradskog maratona, pod nazivom Projuri kroz grad!

Na tribini će govoriti stručnjaci iz oblasti ishrane sportista, sportske psihologije i trenažne tehnologije, sa ciljem pružanja korisnih informacija trkačima pred 32. Beogradski maraton. Osim toga, na tribini će gostovati i proslavljeni maratonci, od kojih će gosti tribine moći da dobiju korisne savete pre trke.

Učešće na tribini je besplatno!

PROGRAM I SATNICA

13:00 – 13:15       Uvodna reč i otvaranje Tribine

13:15 – 14:00      Ishrana i hidracija pre i tokom maratona – Prof.dr Svetlana Stanišić; Univerzitet Singidunum

Ishrana i hidracija pre i tokom maratonske trke predstavljaju važan faktor u uspešnom savladavanju ove discipline. Šta jesti veče pre trke, a šta na dan trke? Koliko tečnosti unositi tokom maratonske trke? Odgovore na ova, i mnoga druga pitanja, dobićete tokom 45 minuta predavanja profesorke Stanišić.

14:00 – 14:30       Tehnika trčanja na dugim distancama – Prof.dr Branko Bošković (Trkačko-rekreativna sekcija Beogradskog maratona)

Tehnika trčanja se „brusi“ godinama, ali uz prave savete i mentorstvo iskusnog maratonca i profesora, tehniku možete unaprediti i dan uoči maratona. Ne propustite predavanje profesora Boškovića i spremni dočekajte Beogradski maraton.

14:30 – 15:00       Psihološka priprema za polumaraton i maraton – Vladimir Kitanović M.Sc.; Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije

Osim brzih nogu, za trčanje maratona potrebna je i dobra psihološka priprema. Koje tehnike primeniti u neposrednoj pripremi za maraton i kako „trčati glavom“, reći će vam jedan od najboljih sportskih psihologa sa ovih prostora.

15:00 – 15:30       Taktika trčanja na dugim distancama – Doc. dr Ivan Ćuk; Univerzitet Singidunum

Da li stariji ili mlađi trkači biraju bolju taktiku za maraton? Da li je istina da žene taktički trče bolje nego muškarci? Kako odabrati najbolju taktiku za Beogradski maraton i poboljšati rezultat? Odgovori na ova i još mnogo druga pitanja o taktici trke čekaju vas na ovom predavanju.

15:30 – 16:20       Diskusija i druženje sa iskusnim i uspešnim maratoncima

Ne propustite da čujete zanimljive informacije, iskustva i da dobijete dragocene savete od najboljih i najiskusnijih domaćih i stranih maratonaca.

16:20 – 16:30       Završna reč i zatvaranje Tribine

Trčanje.rs KLUB – postani deo najbolje online trkačke mreže u Evropi!
Hoće kiša, neće kiša – prognoza po satima za vreme BG maratona
Tags: , , ,

Povezani članci

1 komentar. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed