* NaslovnaNajave trkaTrkeVesti

Prijavi se za trku u Srbiji danas – ne virtuelnu, ne stranu, ne sutra

3 komentara

Svi znamo da trčanje neće stati posle pandemije. Verujemo da će i veći broj ljudi početi da trči, ko zna. Ali ono što se sada dešava jeste da niko sa sigurnošću ne zna, kada ćemo ponovo imati trke, kako će one izgledati i koliko će ih biti.

Trke nisu važne samo zbog plasmana i takmičenja, već pre svega, zbog druženja sa ljudima koje volimo da srećemo na trkama. Ako ste nekada trčali na trci, znate kakva je to energija, podrška na stazi, druženje posle trke… Ako niste, morate to da probate.

Zato vas pozivamo da se prijavite za neku od domaćih trka. I delimo sa vama tri važna razloga za to.

Podrži lokalne organizatore trka – sada im je pomoć potrebna

Trke koštaju, svaka majica, zatvorena ulica, flašica vode… Sve košta i organizovati jednu trku, koliko god mala ili velika bila i gde god se trčala, to je poslovni projekat koji ima troškove i prihode.

Do sada smo kroz panele i konferencije došli do zajedničkog zaključka da organizatori trka u Srbiji jesu jako pogođeni ovom krizom.

Sponzori su pauzirali svoja sponzorstva, lokalni budžeti će sigurno pretrpeti neke promene i za sada prijave za trke stoje.

Jednostavno se prijavite za trke. Platite startninu i podržite lokalne organizatore. Vama deluje da ne možete da pomognete ako uplatite startninu od hiljadu ili dve hiljade dinara, ali u ovom trenutku to znači da organizatori mogu da pokriju tekuće troškove i pripremaju trke za jesen. To će im sada verovatno biti jedini izvor prihoda, do ukidanja ovog stanja.

Ukoliko dođe do odlaganja, nemojte da uzimate novac nazad. Prebacite startninu za sledeću godinu. Na ovaj način pomažete da trke prežive ovu godinu.

Motivacija kad bude teško

Ovo je motivacioni „alat“, posebno koristan za vas koji do sad niste trčali na trkama. Izaberite neku domaću trku iz kalendara i obavežite se da se spremite i istrčite.

Kada postavite cilj, napravite plan i obavežete se, i kada bude teško ili vas bude mrzelo da idete na trening bićete motivisani za trening i šanse da ga propustite će biti manje.

Upoznaj Srbiju da bi je više voleo!

Svake godine se dičimo medaljama sa velikih maratona iz svih krajeva sveta. To je odlično i zaista ne postoji ništa loše u tome.

Ali sada je trenutak, kada će prekogranična putovanja biti otežana zbog mera bezbednosti i suzbijanja Korona virusa. To znači da će broj odlazaka na velike maratone, ako ih bude ove jeseni, biti mnogo manji i da će sam odlazak biti dosta teži.

To je odlična prilika da prijavite više trka u Srbiji, iskoristite vreme i proputujete kroz zemlju i upoznate je bolje.

Svaku trku koju prijavite u drugom gradu, možete da iskoristite za mini vikend u tom kraju Srbije i upoznate okolinu.

To su naši razlozi da se prijavite za neku od domaćih trka još danas. U komentarima podelite i vaše razloge.

[poll id=“68″]

Trkački klubovi u doba korone – online panel predstavnika regionalnih klubova o uticaju korone na trčanje
Ko kaže da nema trka? Istrči sutra vanrednu individualnu trku kao podršku svima koji boluju od Plućne hipertenzije
Tags:

Povezani članci

3 komentara. Leave new

 • Prijavili bismo se kada bi neke kvalitetne trke u Srbiji postojale. Uglavnom je jako losa organizacija ( osim na Bg maratonu)
  I jos jedna stvar: dok se u poslednja dva meseca u celom svetu trce virtualne trke, u Srbiji nije organizovana Ni jedna! Sve zemlje u regionu su pre neki dan trcale Wings for Life- samo SRBIJA nije.
  Nazalost, trkacki dosta zaostajemo za svim zemljama u regionu i evropi.,,

  Odgovori
 • Ima u Srbiji dosta kvalitetnih trka, Apatin, Sombor, Kostolac, Kruševac, Kovačica (do ove godine), Jagodina, Svilajnac… izvinjavam se onima koje sam zaboravio ove su mi trke prve pale na panet…
  A u toku aprila meseca Slobodan Jotić i Dragan Krsmanović su organizovali virtuelni polumaraton pod imenom „Virtuelni individualni poluaraton VIP 2020“ koji je završino preko 220 trkača iz Srbije i regiona.
  A ima i trka petog maja…
  https://www.trcanje.rs/naslovna/ko-kaze-da-nema-trka-istrci-sutra-vanrednu-individualnu-trku-kao-podrsku-svima-koji-boluju-od-plucne-hipertenzije/

  Odgovori
 • Bravo! Treba motivisati, a ne seći krila. Memorijal Dragutin Tomašević, atmosfera posle trke. Ništa neću reći, treba to doživeti.

  Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed