Utisci

Predavanje je održano u neformalnoj atmosferi, po meni u jednom od boljih prostora u gradu. Ispostavilo se da je Aleksandar profesionalni predavač, te je njegov govor, vođenje prezentacije i komunkacija sa publikom bila sjajna. Informacije koje je podelio sa ljudima i odgovori koje je dao u toku i nakon predavanja su bili dovoljan razlog da ne propustite ovo predavanje. Sve pohvale Nikoli iz HERMES-a za dovođenje Aleksandra.

Ono što smo saznali je da Aleksandar pre svega voli da radi stvari iz strasti. Jedna od strasti koju ima jeste i Ironman, te svakom treningu prilazi uz zadovoljstvo i zabavu. Kako je posvedočio, njegov trening i plan uz koji radi ne predstavljaju Bibliju ili Zakon za njega – već samo smernice za rad. Kada oseti da je preforsirao može mu se desiti da sledeći preskoči ili uradi u slabijem intenzitetu.

Trenira oko 15 sati nedeljno i misli da više od toga za njegov nivo i ciljeve nije potrebno. Kaže da povećavanjem intenziteta i vremena treninga dolazite do pretreniranosti i slabijih rezultata. Samo ponekad trči 25km i više, a često radi intervale i tempo trčanje do sat vremena.

Savetuje da postavite više ciljeva, a ne samo jedan. Recimo sanjajte 2:59:59 za maraton, nek 3:01:00 bude vaš super rezultat, a 3:05:00 rezultat koji bi vas zadovoljio. Nakon što se ostvarite ne zaboravite da postavite novi cilj. Na primer ako ste smršali 5 kg nek vam sledeći cilj bude da održite tu težinu ili popravite mišićnu masu.

Aleksandar nije zaluđen i ne drži se zadrto plan, te je dao primer današnjeg dana kada zbog lošeg vremena nije uradio trčanje koje mu je bilo u programu. Hrani se normalno, pojede i slatkiše kad mu se jedu… Jede dosta ugljenohidrata, ali i meso.

Sve u svemu, sjajno dešavanje koje samo može da doprinese opštoj fizičkoj kulturi našeg društva. Trčanje.rs će uvek podržati ovakve akcije, a verujemo da ćemo i mi jednog dana organizovati nešto slično. Eto prilike da pozovemo i Miću (MIG-a) da nam malo priča o svom iskustvu. Od ekipe sa sajta pozdravljam Srećka Mićića koji je uz mene (Veki) bio na predavanju.

Slajdovi

Osnovne informacije

predavač: Aleksandar Sorensen-Marković, Ironman PRO i trener, Kopenhagen, Danska

vreme: 6. novembar, 17:00-19:00

lokacija: Evropski Centar za Kulturu i Debatu GRAD, Braće Krsmanović 4, Beograd, 011 3282571, gradbeograd.eu

organizator i moderator: Nikola Tošić, HERMES Srbija, 063 268906, nikolatosic@gmail.com

publika: predavanje će biti prilagođeno široj publici i sportistima generalno.

sadržaj: 5 min uvod, 60min predavanje, 45min pitanja i odgovori (moderator Nikola Tošić).

jezik: predavanje je na engleskom.

registracija: pošaljite ime, prezime i kontakt telefon na nikolatosic@gmail.com do 5. novembra 17:00.

cena: 200,00 DIN

Predavanje

Opis

Aleksandar Sorensen-Marković je danski Ironman PRO takmičar, trener i korporativni predavač.

Aleksandrovo predavanje će se baviti pregledom njegove Ironman karijere, analizom kako se sport kao Ironman uklapa u njegov životni stil, njegovim trenerskim iskustvima i generalnim idejama o rekreaciji, rekreativnom i profesionalnom sportu.

Aleksandar je počeo „kasno“ da se bavi sportom, radio je različite poslove od instruktora ronjenja u Južnoj Americi do nastavnika nemačkog u Kopenhagenu dok nije pronašao posvećenost u Ironman triatlonu. I ako je počeo od „nule“ ostvario je zanimljive rezultate (8:41 mu je najbolji rezultat na Ironman distanci).

Aleksandar je atipični sportista koji uživa u društvenom životu, putovanjima, novim iskustvima. Njegov hedonizam je proizvod sklopa profesionalnog sporta, poslovanja i životnog stila.

Dodatne informacije

Ironman

Ironman je triatlon koji se sastoji od 3800m plivanja, 180km bicikla i 42,195m trčanja (pun maraton). Trenutno postoje dve dominantne serija trka: Ironman i Challenge. Ironman serija kulminira svetskim prvenstvom na Havajima.

Vidi ironman.com, challenge-family.com

Aleksandar Sorensen-Marković

Aleksandar Sorensen-Marković je rođen 13. marta 1978. Trenutno živi u Kopenhagenu, Danska, i bavi se profesionalno Ironman triatlonom, vodi svoju trenersku firmu Out Of Bubblegum i radi kao korporativni predavač.

Vidi pulsslag.com, outofbubblegum.com.

HERMES Srbija

Sportski klub HERMES Srbija je sportski klub posvećen rekreativnom trčanju, triatlonu, biciklizmu i plivanju. HERMES Srbija je deo internacioalne HERMES Planet mreže.

Vidi hermessrbija.rs, hermesplanet.org

Kontakt

Nikola Tošić
nikolatosic@gmail.com
063 268906