Connect with us

Hi, what are you looking for?

Najave trka

Poziv na 38. Somborski polumaraton

Atletsko rekreativni klub ”SOMARATON” iz Sombora poziva vas na 38. Sombroski polumaraton (21,0975 km), kao i štafetnu trku (3 x 7 km) i trku na 7 km.

Ovogodišnja trka će se održati u nedelju 21.05.2017., u ulici Kralja Petra I, sa početkom u 10h.

PROGRAM I PROPOZICIJE

POLUMARATON:

Polumaratonci trče tri kruga po sedam kilometara sledećim ulicama: Kralja Petra Prvog, pa desno na Venac Radomira Putnika i dalje ka ulici Miloša Obilića, da bi trkači nastavili ka Čonopljanskom putu gde prave okret kod Banjalučke ulice i vraćaju se istim putem nazad do kružnog toka ka Vencu Radomira Putnika gde skreću desno u ulicu Svetozara Miletića do kraja ulice, pa nastavljaju levo u ulicu Karađorđevu kojom nastavljaju sve do ukrštanja sa ulicom Vase Stajića kada nastavljaju levo u ulicu Vase Stajića, pa u ulicu Kamenka Gagrčina, kojom trče sve do ukrštanja sa Radišićevom ulicom kada trkači nastavljaju levo u Radišićevu ulicu sve do ukrštanja sa ulicom Venac Radomira Putnika, kada nastavaljaju desno ka ulici Kralja Petra I gde prave okret i još dva puta ponavljaju ovaj krug.

Svi učesnici dobijaju učesnički paket koji sadrži:

* kesu

* čipovani startni broj

* funkcionalnu majicu

* bon za ručak

* unikatnu livenu učesničku medalju (nakon ulaska u cilj)

* masažu *

i…našu čuvenu gostoljubivost :)

Kategorije takmičara u polumaratonu:

1. Kategorija M20 – do 29 godina (rođ. 1988. i mlađi);

2. Kategorija M30 – od 30 do 39 godina (1978. – 1987.);

3. Kategorija M40 – od 40 do 49 godina (1968. -1977.);

4. Kategorija M50 – od 50 do 59 godina (1958. – 1967.);

5. Kategorija M60 – od 60 do 69 godina (1948. – 1957.);

6. Kategorija M70 – preko 70 godina (rođ. 1947. i stariji);

7. Kategorija Ž30 – do 35 godina (rođ. 1982. i mlađe);

8. Kategorija Ž40 – od 36 do 49 godina (1968. – 1981.);

9. Kategorija Ž50 – preko 50 godina (rođ. 1967. i starije);

10. Kategorija – najuspešniji somborci

11. Kategorija – najuspešnije somborke

Trkači koji imaju plasman u apsolutnoj kategoriji, ne ulaze u plasman po kategorijama.

Nagrade:

– Robne nagrade partnera trke za apsolutne pobednike

– Robne nagrade partnera trke za najbolje u kategorijama

– Plakete za apsolutne pobednike

– Plakete za pobednike u kategorijama u polumaratonu

Proglašenje apsolutnih pobednika i pobednika po kategorijama obaviće se ODMAH na mestu starta trke te se mole takmičari da se ne udaljavaju dok se ne završi ceremonija dodele nagrada!

Učesnik koji trči polumaratonsku trku ne može biti učesnik odnosno rangiran u štafetnoj ili trci na 7 kilometara već samo i jedino u polumaratonskoj trci.

Prijave:

Prijave za polumaraton počele su 12. februara 2017. godine elektronskom prijavom na portalu http://trka.rs/event/43/

Elektronske prijave se zatvaraju 12. maja 2017. godine u 12:00h.

Svi prijavljeni takmičari koji do tog dana nisu kompletirali prijavu odnosno uplatili startninu brišu se sa zvaničnog spiska prijavljenih. Nakon ovog datuma moguća je samo prijava – lično na dan trke od 8h do 9:00h.

Kompletnom prijavom se smatra prijavljivanje i uplata startnine do 12. maja 2017. godine. Učesnici koji izvrše kompletnu prijavu (i datum prijave i uplata) stiču pravu na pun startni paket.

Učesnici koji izvrše prijavu i uplatu nakon 12.maja.2016. godine, tj. na dan održavanja trke, u startnom paketu neće imati majicu.

Startnina za polumaraton iznosi 1.200,00 dinara. Svi prijavljeni učesnici će kompletne podatke o uplati startnine dobiti nakon popunjenog prijavnog formulara i u e-mejlu o potvrdi izvršene prijave.

 

Štafetna trka

Startuje zajedno sa polumaratonskom trkom i ide potpuno istom trasom kao i polumaratonska trka. Štafete imaju tri izmene. Svaka izmena je na 7 kilometara i predstavlja jedan krug koji istrče polumaratonci.

Izmena štafeta je kod okreta polumaratonaca na ulici Kralja Petra I (neposredno kod startno-ciljne ravnine).

Svaki učesnik trke dobija učesnički paket koji sadrži:

* kesu

* čipovani startni broj

* funkcionalnu majicu

* bon za ručak

* unikatnu livenu učesničku medalju (nakon ulaska u cilj)

* masažu

* i…našu čuvenu gostoljubivost :)

Kategorije takmičara u štafetnoj trci:

Apsolutno muška kategorija (tri muška člana ekipe ili dva muška člana ekipe i jedan ženski član)

Apsolutno ženska kategorija (tri ženska člana ekipe ili dva ženska člana ekipe i jedan muški član)

Nagrade:

– Robne nagrade partnera trke za apsolutne pobednike

– Plakete za apsolutne pobednike

Prijave:

Prijave za štefetnu trku počele su 12. februara 2017. godine elektronskom prijavom na portalu http://trka.rs/event/43/

Elektronske prijave se zatvaraju 12. maja 2017. godine u 12:00h.

Svi prijavljeni timovi koji do tog dana nisu kompletirali prijavu odnosno uplatili startninu brišu se sa zvaničnog spiska prijavljenih. Nakon ovog datuma moguća je samo prijava – lično na dan trke od 8h do 9:00h.

VAŽNO: Učesnici koji trče štafetnu trku, prilikom popunjavanja prijavnog formulara, u polju “Klub” unose ime štafete pod kojom nastupaju.

Kompletnom prijavom se smatra prijavljivanje i uplata startnine do 12. maja 2017. godine. Učesnici koji izvrše kompletnu prijavu (i datum prijave i uplata) stiču pravu na pun startni paket. Timovi koji izvrše prijavu i uplatu nakon 12.maja.2016. godine, tj. na dan održavanja trke, u startnom paketu neće imati majicu.

Startnina po štafeti iznosi 3.600,00 dinara. Svi prijavljeni učesnici će kompletne podatke o uplati startnine dobiti nakon popunjenog prijavnog formulara i u e-mejlu o potvrdi izvršene prijave.

Trka na 7 kilometara

Startuje zajedno sa polumaratonskom trkom i ide potpuno istom trasom kao i polumaratonska trka. Cilj ove trke je nakon prvog okreta koji prave polumaratonci, kada učesnici ove trke ne prave okret na ulici Kralja Petra I (neposredno kod startno-ciljne ravnine) već nastavljaju preostalih tridesetak metara do ciljne kapije.

Svaki učesnik trke dobija učesnički paket koji sadrži:

* kesu

* čipovani startni broj

* funkcionalnu majicu

* bon za ručak

* unikatnu livenu učesničku medalju (nakon ulaska u cilj)

* masažu

* i…našu čuvenu gostoljubivost :)

Kategorije takmičara u trci na 7 kilometara:

Apsolutno muška kategorija

Apsolutno ženska kategorija

Nagrade:

– Robne nagrade partnera trke za apsolutne pobednike

– Plakete za apsolutne pobednike

Prijave:

Prijave za trku na 7 kilometara počele su 12. februara 2017. godine elektronskom prijavom na portalu http://trka.rs/event/43/

Elektronske prijave se zatvaraju 12. maja 2017. godine u 12:00h. Svi prijavljeni takmičari koji do tog dana nisu kompletirali prijavu odnosno uplatili startninu brišu se sa zvaničnog spiska prijavljenih. Nakon ovog datuma moguća je samo prijava – lično na dan trke od 8h do 9:00h.

Kompletnom prijavom se smatra prijavljivanje i uplata startnine do 12. maja 2017. godine. Učesnici koji izvrše kompletnu prijavu (i datum prijave i uplata) stiču pravu na pun startni paket. Učesnici koji izvrše prijavu i uplatu nakon 12.maja.2016. godine, tj. na dan održavanja trke, u startnom paketu neće imati majicu.

Startnina za trku na 7 kilometara iznosi 1.200,00 dinara. Svi prijavljeni učesnici će kompletne podatke o uplati startnine dobiti nakon popunjenog prijavnog formulara i u e-mejlu o potvrdi izvršene prijave.

Preuzimanje startnih paketa, prijava i svlačionice su u prostorijama HKUD ”Vladimir Nazor” (Venac Radomira Putnika 26) od 8 sati do 9.15 časova! (200 metara od mesta START)

Svaki učesnik, uvidom u svoje zdravstveno stanje i fizičku pripremljenost, na svoju odgovornost učestvuje u trci što je dužan na prijavnom listu i potpisati. Takmičari mlađi od 18 godina, moraju imati pismenu saglasnost roditelja ili trenera.

Takmičari trče na vlastitu odgovornost. Organizator može odstraniti trkača koji ne može nastaviti trku ili se nepropisno ponaša.

Vremenski limit trke je 3 sata.

Prijava za Trku Pužića je na licu mesta i ne plaća se startina.

Trasa trke je zatvorena za saobraćaj.

Trkače prati i obezbeđuje Policijska uprava Sombor – Odeljenje saobraćajne policije i služba Hitne medicinske pomoći.

Od 12 sati je ručak u u prostorijama HKUD ”Vladimir Nazor” (Venac Radomira Putnik

Info e-mail : arksomaraton@gmail.com i somaraton@gmail.com

 

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

Najave trka

ARK “Fruška gora” Novi Sad u saradnji sa PK “Železničar” Inđija organizuje trku “Vezirac trejl 2023” 22. januara 2023. sa startom u 11:00. Dužina...

Oprema za trčanje

Kako da izaberemo najbolje patike za trčanje u 2022? To je verovatno nemoguća misija jer ne postoji jedna patika za koju bi smo mogli...

Vesti

Nenad Zivkovic je 11. decembra istrčao deonicu od Kruševca do Kopaonika u dužini od 84km sa ukupnim usponom od 2000mnv. Izabrao je baš ovaj...

Vesti

Tifanne Thayme, Kanađanka koja živi u Dubajiu, je oborila Ginisov svetski rekord (očekuje ratifikaciju) na Adnoc Abu Dhabi maratonu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u...