Vesti

Posle 9 meseci pauze Bolt prvi u Rimu

1 komentar

U prvoj trci posle devetomesečne pauze najbrži sprinter svih vremena Jusain Bolt trijufmovao je na atletskom mitingu u Rimu, u kome je tek u finišu nadmetanja na 100 metara uspeo da izađe kao pobednik iz jamajčanskog okršaja sa Asafom Pauelom.

Bolt je kroz cilj prošao 9,91 sekundi posle starta pa je trku završio ispred sunarodnika Pauela koji je imao dve stotinke slabiji rezultat, dok je treći bio najbrži Evropljanin, Francuz Kristof Lemetr sa tačno deset sekundi.

Prilično je loše svetski rekorder (9,58) otpočeo ovu trku, ne samo da je zaostajao sa nekadašnjim vlasnikom najboljeg rezultata svih vremena već se mučio da održi korak i sa Lemetrom. Ipak, usledio je finiš u kome Boltu nije bilo ravnog.

“Bio sam jako nervozan zbog tog lošeg starta i počeo sam maltene da paničim usred trke. Moj trener će svakako napraviti analizu onoga što se izdešavalo, ali iako nisam previše ponosan na to kako sam trčao, polako se vraćam u formu”, rekao je 24-godišnji Bolt.

Njegov četiri godine stariji zemljak, Asafa Pauel koji je rezultatima 9,77 i 9,74 postavljao svetske rekorde 2005. i 2008, godine, priznao je da ga je prisustvo Bolta uznemirilo na stazi.

“Bio sam toliko fokusiran na to šta radi Jusain da mi je zbog toga izmakla pobeda. Malo me je to iznerviralo. Znao sam da moram da pobedim u ovoj trci, a ispustio sam dragocenu priliku”, rekao je Pauel čiji je najbolji rezultat na 100 metara 9,72 sekunde, što je bolje od njegovih svetskih rekorda – ali je to ostvario na mitingu u Lozani 2008, kada je Bolt već vladao rezultatom 9,69 sa Olimpijskih igara u Pekingu.

Izvor: Blic Sport

4.Festival ženskog sporta
Trka sa busom u centru Beograda

Povezani članci

1 komentar. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed