Vesti

Poruka debeloj trkačici

4 komentara
poruka debeloj trkacici

Poruka debeloj trkačici je kratka poema/status koji je zapravo sve samo ne poruga. Prenosimo celovit, preveden status.

Debeloj devojci koja je jutros trčala na stazi

Tebi, kojoj se stopala jedva odvajaju od zemlje dok kaskaš stazom…

Tebi, koja se držiš spoljne trake i vučeš se u pogrešnom pravcu…

Tebi, koja staješ da popiješ vodu nakon svakog kruga, i koja bi verovatno stajala dvaput da postoje dve česme na oba kraja staze…

Tebi, koja obaraš pogled svaki puta kada protrčimo pored tebe…

Tebi, kojoj je odeća natopljena znojem posle samo dvadeset minuta trčanja…

… Postoji nešto što treba da znaš. Je*eno si sjajna!

Svaki mali korak koji napraviš vuče duplo veći teret nego moj i moli da ga se otreseš. Svaki krug koji istrčiš plaća dug one ponoćne užine, dezerta, piva… Napolju ima 40 stepeni, ali ti nisi dopustila da to poremeti tvoj plan. Ovo ti nije prvi dan na stazi, a sigurno neće biti i poslednji. Počela si putovanje koje će trajati ceo život, a ono je krenulo bar 12 dana pre bilo kakve novogodišnje odluke.

Trčiš bez muzike i mogu samo da zamislim kakve misli ti prolaze kroz glavu dok teraš tvoju kilažu, koja se tog trenutka smanjuje, da trči još jedan krug :

Hajdemo, stopala. Umuknite noge. Od*ebi, salo!

Samo ako bi podigla pogled kada trčim pored tebe videla bi da u njemu nema ni trunčice ponižavanja. U njemu ćeš naći samo poštovanje. Možeš ti ovo.

Kada su ljudi gori od tebe u onome što radiš, ne osuđuj ih zbog toga. Ceni da se i dalje trude. Ne poredi svoj početaj sa nečijom sredinom.

Svi smo mi drugačiji i na različitim mestima u životu.

 

Trkačicama, kao i trkačima sa prekomernom težinom je zaista mnogo teže da naprave bilo kakve trkačke pomake. Svaka moja kila viška me itekako optereti pri svakom brdu, i ne mogu da ne primetim kako bi sve bilo lakše da sam dugonoga gazelica. Ukoliko i vi mučite muku sa kilogramima, pogledajte zaniljiv sajt fatgirlsguidetorunning.

Prevod preuzet sa sajta alo.rs

#10nedelja Nagradna igra je tu!
Osvojite Hydrostar trening set!

Povezani članci

4 komentara. Leave new

 • tatjana gazafi
  mart 20, 2014 11:49

  ja sam jedna od tih debelih ali ne cura nego žena .imam 50 god

  Odgovori
 • tatjana gazafi
  mart 20, 2014 11:56

  trebam savjet. imam 50 god prije par mjeseci sam ostala bez posla i sin koji je redovan u teretani me stalno tjerao da se moram pokrenuti pa sam ja glupača krenula skakati preko užeta bez ikakvog zagrijavanja ( a inače nisam neki sportski tip)i naravno sje… si ahilovu tetivu zatim odradila terapije kod fizioterapeuta i nakon mjesec dana opet išla malo trčkarati nakon malo zagrijavanja i nakon 3 dana opet završila sa bolnom tetivom.sad čekam opet terapije da li to znači da je za mene prekasno malo trčkarati ili sam se trebala bolje pripremiti imate li kakav plan za debelu početnicu

  Odgovori
  • Mislim da je u slučaju prekomjerne mase najbolje početi s hodanjem (npr 45 minuta), a onda, kad se organizam navikne, postepeno dodavati dionice od 2 minute trčanja sa pauzama od npr 5 minuta.
   S vremenom povećavati vrijeme trčanja a smanjivati pauze. Za par mjeseci ćeš bez problema trčati svih 45 minuta. Bitno je ne nagliti jer je to siguran put za povrede. Vremena ima napretek. Nakon godinu dana ćeš trčati kilometraže o kojima se nisi usudila ni sanjati.

   Odgovori
  • samo setnja,stenja,stenja kada izgubite 10-15kg(primer)pokusati sa trcanjem naravno na stazi za trcanje(taratan,zemlja itd….)samo da nije beton

   Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed