Kad bih na jednom mestu mogla da okupim drugaricu profesorku, druga iz planinarskog kluba, kolege iz redakcije, sestru koja je majka dvoje dece i mlađu sestru srednjoškolku, a da svima to bude korisno – povela bih ih ni manje ni više nego na predavanje!

Prošlog petka, posle posla, Gradski Trkački nas je vratio u klupe! Održano je predavanje pod radnim nazivom “Zakonitosti sportskog treninga”, na kome je pofesor dr Vladimir Koprivica govorio ne samo o sportu, već i o mnogim životnim temama. Ako moram da upotrebim jednu reč koja opisuje ovaj događaj, to je – inspiracija!

foto: Gradski Trkački

Učinite sve da, kad radite, to radite sa velikim zadovoljstvom.

Predavanje prof. Koprivice, nikako nije samo predavanje i svakako nije samo za sportiste. Ovaj veliki stručnjak je, na poziv svojih studenata, sa prisutnima nesebično podelio sve što je stalo u 3 sata – od naučnih informacija, preko zanimljivosti iz sveta profesionalnog sporta do ličnog iskustva kao oca dvoje dece. 

Tako smo saznali šta je zajedničko radu, vežbanju, humoru i ljubavi (i seksu).  Složili smo se da “svi ljudi koji su uspešni imaju humor”. Čuli smo koje su to činjenice sadašnjosti u Srbiji nad kojima treba da se zamislimo.

Beograd guta milione pilula dnevno, ali nema boljeg sredstva za smirenje od treninga!

Bilo je govora i tome kako pomoći detetu da izabere sportsku granu kojom će se baviti. Epigenetika je nova reč koju istražujemo posle predavanja. Zapitali smo se kako sačuvati mlado telo. 

foto: Gradski Trkački

Muškarci su kao kupatilo, prvo pločice, pa bojler, pa crevo procuri!

Dobili smo objašnjenje o nastajanju i iskorišćenju superkompenzacije u treningu. Pričali smo o zapadnim filozofijama (smrti) koje su nam nametnute. Saznali smo zašto euforija može biti opasna. 

Većinom rekreativci, svi mi koji smo sedeli u klupama te večeri, dobili smo konkretne savete i upute vezane za pripreme za trku, bioritam (posebno kod žena) i detaljni prikaz valovitog opterećenja

Cenite vaše trenere, koji znaju kako da proces kretanja pretvore u ono što vama treba!

prof. dr Koprivica
foto: Gradski Trkački

I još mnogo mnogo tema je dotaknuto, za koje je malo reći da su zanimljive i osvešćujuće. Citati profesora Koprivice sigurno mnogima ostaju u sećanju.

Ovaj sjajan događaj priredila nam je ekipa Gradski Trkački pred početak lige 2019. Pratite ih na društvenim mrežama da saznate šta su spremili za ovu sezonu koja počinje 04. aprila.