AtletikaVesti

Sve je spremno za osmi Belgrade Indoor Meeting

Nema komentara

Sve je spremno za osmi Belgrade Indoor Meeting koji će biti održan u sredu 15. februara u Atletskoj dvorani na Banjici, a na kojem će takmičiti atletičari iz preko 35 zemalja Evrope i Sveta.

Iako je prvobitno miting trebalo da počne u 16.30 časova, zbog nepogoda koje su zadesile Tursku, Prvenstvo Balkana koje je trebalo da bude održano ovog vikenda je otkazano. Određeni broj atletičara je ipak izrazio želju da takmiči na našem mitingu, a Srpski atletski savez je odlučio da im pomogne te će Belgrade Indoor Meeting početi u 15.20 časova, dok će zvanično otvaranje biti u 17 časova.

„Ljuta borba“ na muškom bacanju kugle

Fotka: Armin Sinančević, Srpski atletski savez

Najzanimljivije takmičenje očekuje nas u muškom bacanju kugle. Tu ćemo gledati “ljutu borbu”, našeg vicešampiona Evrope, Armina Sinančevića i evropskog šampiona, Filipa Mihaljevića, kao i našeg Asmira Kolašinca, evropskog šampiona iz 2013. godine.

Zvezde kraljice sportova koji će biti naši gosti 15. februara u Atletskoj dvorani na Banjici takmičiće u sedam disciplina u muškoj konkurenciji i osam u ženskoj. Naša najbrža sprinterka Milana Tirnanić imaće ozbiljnu konkurenciju u trci na 60 m. Njoj će se na startu pridružiti svetska šampionka Dina Asher – Smith, kao i Ivana Ilić koja je vicešampionka Evrope (U20).

Fotka: MIlana Tirnanić, MN Press, TV Arena Sport

U muškoj konkurenciji na 60 m, Aleksa Kijanović jedan je od favorita za pobedu. U trci na 60 m prepone, Luka Trgovčević susrešće se sa dvostrukim azijskim osvajačem srebrne medalje, Yaqoub Alyouha.

Boško Kijanović takođe će takmičiti na Belgrade Indoor Meeting-u u trci na 400 m. U muškom skoku udalj očekuje nas povratak bronzanog evropskog osvajača medalje iz 2017. godine, Strahinje Jovančevića. Dok je u ženskom dalju najveći favorit naša atletičarka Milica Gardašević, kao i Teodora Boberić.

Fotka: Boško Kijanović, Starsport

U skoku uvis najveći favorit je naša atletičarka Angelina Topić. Ona je osvajačica bronzane svetske medalje za juniorke, kao i evropske za seniorke.

Ulaznice za miting delile su se besplatno i podeljene su u rekordom roku, a Radio Televizija Srbije (RTS) obezbedila je i direktan prenos. Miting će takođe moći da se prati uživo i preko sajta Evropske atletike.

Listu prijavljenih učesnika možete videti ovde.

Ultramaratonac Aleksandar Kikanović trči najdužu trku do sada
Održana Konferencija za medije povodom Belgrade Indoor Meeting-a
Tags: ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed