blank
Connect with us

Hi, what are you looking for?

* Naslovna

Održano prvenstvo Srbije u triatlonu u Velikom Gradištu

U nedelju 28. juna, na prelepoj stazi kraj Srebrnog jezera, u Velikom Gradištu, održano je Prvenstvo Srbije u triatlonu – olimpijska distanca, u organizaciji 11Tri club.

Trka u formatu 1.5km plivanja, 40km biciklizma i 10km trčanja, organizovana je u skladu sa standardom svetskih najpoznatijih trka i pravilima organizacije takmičenja propisanim od strane ITU/ETU/STU.

Pored glavne trke, organizovane su bile i trke za pionire, kadete i juniore.

Rezultate svih trka pogledajte ovde

Triatlon, poslednjih godina, doživljava veliku ekspanziju i jedan je od najbrže rastućih sportova po popularnosti u svetu, kako u profesionalnom tako i u rekreativnom segmentu.

Video sa prvenstva Srbije u triatlonu na Srebrnom jezeru

Prvenstvo Srbije u triatlonu Veliko Gradište 2020

Za prvenstvo Srbije u triatlonu na olimpijskoj distanci prijavilo se 57 takmičara, od ukupno 170 registrovanih učesnika na svim trkama.

Plivalo se u jezeru jedan krug, vozilo se četiri kruga, do Zatonja i nazad, a na istoj stazi se i trčalo, takođe četiri kruga.

U muškoj konkurenciji pobedio je Ognjen Stojanović iz TK Triogy Racing, sa rezultatom 1:56:34, drugo mesto je, rame uz rame, zauzeo Strahinja Trakić iz KES Kragujevac, sa rezultatom 1:57:23, a treće mesto, sa rezultatom 02:04:17, zauzeo je Nikola Medan iz 11TRI kluba. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
Pobednici prvenstva Srbije u triatlonu za 2020

U ženskoj konkurenciji trijumfovala je Reka Kara, sa rezultatom 2:40:09, drugoplasirana je Ildiko Fabo koja je na cilj stigla nakon 2:46:51, a treće mesto pripalo je Aneti De Kandija, sa rezultatom 2:49:35.

Pobednice prvenstva Srbije u triatlonu za 2020

Titula državnog prvaka u triatlonu, odnosno apsolutnog pobednika, zasluženo je pripala Ognjenu Stojanoviću, najuspešnijem reprezentativcu Srbije u triatlonu.

Ovaj veliki događaj podržan je od strane brojnih prijatelja sporta, pre svega, Ministarstva omladine i sporta, Srpske triatlon unije, a institucionalnu podršku, u ime domaćina trke, pružili su Opština Srebrno jezero i Sportski savez Velikog Gradišta.

U ime organizatora 11TRI Belgrade, čestitamo svim takmičarima na učešću, a posebno pobednicima trke i ujedno se zahvaljujemo svim učesnicima i prijateljima sporta koji su pomogli da, zajedno sa organizacionim timom, ugostimo i podržimo triatlonce Srbije i goste iz drugih zemalja.

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

Triatlon

Ovog vikenda se održalo IRONMAN 70.3 Svetsko prvenstvo u St. George-u u Juti, SAD. Učestvovalo je 44 od očekivanih 50 takmičara. A Ognjen Stojanović...

Triatlon

Na evropskim igrama u MInhenu se 13. avgusta održala trka u muškom triatlonu. Našu zemlju je predstavaljao Ognjen Stojanović i zauzeo 42 mesto a...

Gedžeti za trčanje

Kristijan Blumenfelt je vozio novi prototip Cadex bicikla u St Džordžu, koji je očigledno ispunio očekivanja jer je Norvežanin na njemu odvezao odličan biciklistički...

Triatlon

IRONMAN grupa je objavila da će, zbog situacije sa COVID-19, IRONMAN Triatlon Svetsko prvenstvo održati van Havaja po prvi put u svojoj 40-godišnjoj istoriji....