JP Putevi Srbije najbrži na SBB Niš Business Run.

Niš je u četvrtak 19. septembra, posle posla, bio centar najvećeg tim bilding događaja u ovom delu Srbije. Oko 400 zaposlenih iz 50 najodgovornijih kompanija učestvovalo je na poslovnoj trci SBB Niš Business Run. 

Spektakularnom trkom i timskim duhom zaposleni su pokazali kako se brane boje svojih kompanija, a poslodavci pokazali kako izgleda kultura društvene odgovornosti na delu. Osim što su pokazali svoje trkačko umeće, zaposleni su proveli nezaboravno vreme sa svojim kolegama posle trke uz timsko fotografisanje, poslovno umrežavanje i žurku sa kolegama iz drugih kompanija.

Pobednik trke SBB Niš Business Run je tim kompanije JK PUTEVI SRBIJE, drugo mesto zauzela je kompanija Veriest Venture Serbia, a treće mesto kompanija Delta Holding. Najbolji u muškoj konkurenciji bio je Kristijan Stošić iz JK Putevi Srbije, a u ženskoj konkurenciji najbolja je bila Marija Janićijević iz sportskog društva Factory Niš.

Specijalni pehar Fondacije Divac najhumanijoj kompaniji pripao je NIRI Intelligent, a titulu najfit kompanije dobio je Philip Morris International.

Posle pobede na Belgrade Business Run, Kristijan Stošić je ponovo trijumfovao pojedinačno i zajedno sa celim timom JP Putevi Srbije. Nakon trke je izjavio: „Velika mi je čast što sam deo serije poslovnih trka, koje su iz godine u godinu sve masovnije. Niš je zasluženo dobio svoju trku i sudeći po odzivu kompanija ova trka će nastaviti da raste.  Čestitam organizatorima na konceptu trke, na ideji i dobroj organizaciji, kao i na promovisanju trčanja kao idealnog načina rekreacije“. 

Nenad Stojanović, projektni menadžer Deli prostora koji je bio lokalni partner ove trke, izjavio je: “Izuzetno mi je drago kako lično tako i ispred Deli prostora da smo organizovali prvu biznis trku u Nišu. Ponosni smo na Niš i broj niških firmi koje su učesvovale na trci. Podržavamo ovakvu vrstu aktivnosti, zdrav život i povezivanje firmi kroz ovakav događaj. Sledeće godine očekujemo još veći broj firmi i drago nam je da se ova zajednica širi.” 

SBB Niš Business Run podržali su SBB, Magnetrans, Intersport, Mapei, Erste Banka, Powerade, a humanitarni partner događaja je Fondacija Ana i Vlade Divac. Pored trofeja,  najbrže kompanije su nagrađene paketom proizvoda kompanije Benlian koja se bavi proizvodnjom zdrave hrane od ekspandiranog kukuruza i pirinča i koja svoje proizvode izvozi u preko 40 zemalja širom sveta. 

planovi za trčanje