Trčanje nam je posle hodanja najosnovniji i najprirodniji pokret, a kako kaže jedna mudra izreka „Noge su nam uvek pri ruci“ J.

Kako danas sve više i više zanemarujemo bilo koje aktivnosti, pa tako decu vozimo kolima do škole, čitav dan sedimo na poslu u, za telo, dosta lošem položaju, kad stignemo kući otvaramo garažu pomoću daljinskih upravljača itd., itd. da ne nabrajamo. Tako nam dani odmiču, psihički smo umorni, ceo dan smo bili u svojoj glavi, i svaki put prevarimo sebe da nam je stoga i telo umorno.

Većina nas shvati da bi trebalo da se aktivira, ali nema poseban motiv da se pokrene i natera sebe na malo „mučenja“, ne zna ni kako da počne, kojom brzinom koju dužinu, fali nam društvo kao pokretačka osnova itd.

Kako dovde? Grupni trening na otvorenom u Subotici

Evo nekoliko primera kako i zašto da počnemo sa trčanjem:

  1. Ciklični sportovi kao što je trčanje izazivaju u telu i u umu fiziološke promene. Oslobađaju nas od stresa, raspoloženje nam se poboljša oslobađanjem serotonina u mozgu, pa time i manje osećamo bolove u telu. Prijatan osećaj osećamo još satima nakon treninga.
  2. Treniranjem dobićemo dodatno samopouzdanje, bićemo gospodari svoga tela i uma. Zahvaljujući cikličnim pokretima većina nas će doživeti i neko „hipnotično“ meditativno stanje u toku trčanja, posle kojih ćemo lakše doneti odluke, reagovaćemo drugačije na spoljašnje i unutrašnje nadražaje, koje do sada možda nismo ni primetili svesno.
  3. Škole su tu pre svega da vas podržavaju na putu do svojih prvih trka, da vas nauče osnovnim stvarima, koje početničke greške da izbegnete, kako da napredujete najlakše. Da budete okruženi ljudima koji su i sami počeli od nule i da vam daju sigurnost i lep primer zajedništva. I još mnogo toga, druženja, prijateljstva za ceo život, putovanja, trka, puno uspomena i ljubavi.
Podrška znači više nego što mislimo

Posle ove situacije sa pandemijom verujem da je i više vas poželelo da budete fizički aktivniji, jer bavljenje sportom, kako profesionalno tako i rekreativno, ima ključnog značaja u očuvanju fizičkog i mentalnog zdravlja.

Škola trčanja Subotica upisuje svoju 7. generaciju 02.06.2020. na prvom treningu u Dudovoj šumi (kod košarkaškog terena) sa početkom u 18:30h. Dođite u trkačkoj opremi, ako to još nemate samo obujte neke patike u kojima možete udobno da se krećete. Čekamo vas i radujemo se!

Sve informacije o Školi trčanja u Subotici pronađite OVDE.

Novosađani, vi možete da se priključite Školi trčanja koja startuje od 1.juna! Više info ovde.

A svi koji se nalaze u Beogradu ili okolini, znate da je BRC Škola trčanja spremna za nove polaznike i počinje 23. maja!

planovi za trčanje