blank
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vesti

Novi Sad: 4. Reciklažni maraton

Nedelja, 13.12.2015. godine, poslednji maraton u godini, maraton za recikliranje energije i snage za narednu sezonu, maraton na kome organizatori trke, Atletsko rekreativni klub “Fruška gora” i Orijentaciono atletski klub “Novi Sad”, recikliraju zaostavštine sa predhodnih trka koje su organizovali.

Maraton je namenjen svim trkačima kojima rezultat nije prioritet. Ovaj maraton je zajednički trening, druženje, a ujedno i rođendanski maraton kluba, s obzirom na to da u decembru ARK “Fruška gora” slavi 7 godina postojanja.

Lokacija: Sunčani kej, Novi Sad, start i cilj trke, na keju preko puta Doma vojske Srbije. Parking automobila se ne naplaćuje nedeljom.

Vreme: Nedelja, 13.12.2015. u 11:00 časova na Beogradskom keju u Novom Sadu, naspram Doma Vojske Srbije.

Prijave i podizanje startnih brojeva: Dom izviđača, Dunavski park bb od 9h do 10:30. Prostorije kluba u Domu izviđača u Dunavskom parku.

On line prijave: Na sajtu Trka.

Kotizacija: Za sve trke startnina je 1200 dinara (ili 10€) do 06.12.2015. a nakon toga (na dan trke) je 600din (ili 5€), ali bez majice.

Startni paket: Aktivna majica, diploma*, startni broj*, finišerska medalja*, krofne, čaj i druga okrepa. (* reciklirani)

Advertisement. Scroll to continue reading.

Kategorije: 

 • Maraton:
  Ž-35, Ž-45, Ž-55, M-40, M-50, M-60, M70 + apsolutna muška i apsolutna ženska (elita)
 • Polumaraton: apsolutna muška i apsolutna ženska

Staza: Trči se novosadskim kejom, kružna staza, jedan krug iznosi 4220 metara tako da polumaratonci trče 5, a maratonci 10 krugova. Start i cilj maratona nalaze se na novosadskom keju (Kej žrtava racije, Beogradski kej), naspram Doma vojske Srbije, gde će se nalaziti i jedina okrepna stanica na stazi. Prvi okret (Okret 1) se nalazi 1610 metara od cilja, uzvodno, u pravcu mosta Duga, dok se drugi okret (Okret dva) nalazi 500 metara od starta, ali sada prema železničkom mostu, tj. nizvodno.

Trke: 

 • Maraton 42,2km
 • Polumaraton 21,1km

Vremensko ograničenje: 5h za sve trke.

Nagrade: Nema novčanih nagrada. Samo osmesi i “Bravo majstore/ice”!
Svi finišeri dobijaju reciklirane medalje. Troje prvoplasiranih u maratonu i polumaratonu dobijaju medalje i pobedničke diplome, kao i skromne poklone.

Dom izviđača‚ Dom izviđača - ulaz

Učesnicima 4. Reciklažnog maratona, koji ne istrče ceo maraton ili polumaraton, pisaće se istrčane kilometraže tako da neće biti trkača koji su odustali bilo na maratonskoj ili polumaratonskoj trci.

Mapa reciklažnog maratona

Na stazi, u zoni start-cilj, biće postavljena jedina okrepna stanica sa vodom, čajem, dekstrozom i voćem. Trkačima je omogućeno da donesu sopstvenu okrepu i postave je na stazi u za to predviđenom prostoru. U slučaju potrebe biće postavljena i okrepa sa vodom na Okretu 1.

Trkači koji planiraju da trče više od 21,1 km prijavljuju se za maratonsku trku s tim da im se u slučaju da ne istrče čitavih 42,2 km piše istrčana kilometraža, a ne DNF. Trkači koji planiraju da trče 21,1 km ili manje prijavljuju se za polumaratonsku trku, a rezultati se pišu po istom principu kao i u maratonskoj trci.

Nakon trke okrepa uz tetka Radine krofne i čaj za sve trkače, a proglašenje pobednika nakon prolaska kroz cilj prvih troje maratonaca i maratonki. Medalja i diploma su reciklirani, tj. ostali su od neke od predhodnih trka u organizaciji ARK „Fruška gora“ i nosiće posebno obeležje 4.Reciklažnog maratona! Proglašenje pobednika i druženje uz okrepu u Domu izviđača.

ulaz

Informacije o trci možete naći ovde.

Advertisement. Scroll to continue reading.

1 Comment

1 Comment

 1. nion

  30.11.2015 at 15:40

  Vidimo se :)

Uključi se u diskusiju

Povezani članci