Vesti

Otvaranje GoActive Serbia prodavnice u prvi plan istaklo saradnju sa Inspired by Hope timom

Nema komentara

U tržnom cenetru Rajićeva, uz podršku mnogih sportista, trkača i profesionalaca iz industrije otvorena je nova koncept prodavnica Go Active Serbia, iza koje stoji Đak Sport. Centralni deo manifestacije bilo je ozvaničenje saradnje sa timom Inspired by Hope, ali i podrška Go Active prodavnice Skyrunning ligi Srbije.

Trčanje kao mehanizam za promenu fokusa

Tim maratonaca Inspired by HOPE, koji je formiralo Udruženje pacijenata Plućne hipertenzije Srbije, predstavljen je u novootvorenoj sportskoj prodavnici Go Active u Tržnom centru Rajićeva.

U okviru ovog ambicioznog i humanog projekat predviđeno je da deset trkača za godinu dana istrči ukupno 50 polumaratonskih ili maratonskih trka sa ciljem da se podigne svest o Plućnoj hipertenziji i neophodnosti da se ova bolest što pre otkrije i adekvatno leči.

Brend prodavnica kompanije Đak Sport, Go Active, partnerski će pomoći Inspired by HOPE timu da skrene pažnju na težinu, retke ali veoma progresivne bolesti Plućne hipertenziji čiji je prosečan životni vek bez terapije 2,6 godina. Značaj uspostavljanja rane dijagnoze može biti ključan u preživljavanju pacijenata, kojima još uvek u Srbiji nije dodeljeno adekvatno lečenje i terapija.

Više to timu saznajte i zapratite ih na FB stranici 

Naš tim Inspired by HOPE dobio je novu energiju i prijatelje u kompaniji Đak sport koji žele da nam
pomognu da postanemo prisutniji, svesni da se naša životna maratonska trka nastavlja. Mi ćemo
ponosno nastaviti da trčimo u 2018. toj godini na najpoznatijim trkama kod nas i u regionu, da
ostajemo bez daha u čast svih obolelih osoba od Plućne hipertenzije, kako bismo podigli svest o ovoj retkoj, teškoj i progresivnoj bolesti. Nećemo stati sa trčanjem sve do trenutka dok se i poslednjoj osobi sa PH u Srbiji ne obezbedi adekvatna terapija, koja je dostupna u gotovo svim zemljama u regionu, a koja će im omogućiti da dišu i ono što je najvažnije, produžiće im život izjavila je Danijela Pešić, predsednica Udruženja pacijenata plućna hipertenzija.

Humani trkači će u 2018. godini trčati ukupno 50 polumaratonskih ili maratonskih trka, a veliku podršku imaće u Go Active prodavnicama.

– Go Active je koncept osmišljen da spaja ljude i da promoviše sport i zdrav život. Zbog toga smo se danas i okupili kako bi promovisali jedan projekat koji spaja sve to i još ima plemenit cilj – boriti se za nečiji život. Posebno smo ponosni što će Đak Sport i Go Active biti deo Inspired by HOPE tima, momaka i devojka koji će svojim sportskim učešćem pokušati da skrenu pažnju na jednu retku bolest koju karakteriše velika borba, upravo onakava kakvu sami trkači doživljavaju na stazi. U svakom sportu je timski rad ključan i nadamo se da će se pored Go Active, timu Inspired by HOPE timu prikljčiti i drugi partneri jer što nas je više, naš tima ima više šanse da pobedi, odnosno pošalje pravu poruku  izjavio je izvršni direktor Đak Sporta Predrag Tripković.

Go Active kao novi outdoor i trkački koncept shop

Juče je i zvanično otvorena nova trkačka prodavnica, u TC Rajićeva, na do sada najvećem prostoru posvećenom outdooru i trčanju.

Ideja iza Go Active projekata jeste da ova prodavnica bude podjednako i destinacija za kupovinu, ali i mesto za druženje i sastajanje ljudi koje trening, trčanje i planinarenje povezuje.

Na licu mesta možete da testirate pronaciju, ali i po prvi putu Srbiji da vas specijalizovana kamera snima dok trčite na traci, i onda anlizira ceo korak, bosonogo ali i sa patikama koje softver preporuči, kako bi se tehnika ispravila na licu mesta. Ovaj koncept ćemo svakako detaljno istestirati i predstaviti čitaocima.

Analiza koraka na traci je jedinstvena u Srbiji

U radnji rade obučeni prodavci za asistenciju pri izboru patika, prepoznaćete ih po medaljama na kojima piše Running PRO. Ovo je koncept koji smo razvili na sajtu i spuštamo ga kroz saradnju sa brendovima do potrošača, kako bi doživljaj kupovine ostavio utisak dobro donete odluke a vi bili zadovoljni izborom.

Sa rehabilitacije pravac u triatlon, veliki životni preokret!
Đak sport je domaćin Škole trčanja u 7 gradova Srbije!
Tags: , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed