Vesti

Nike Running Club i trčanje na Kalemegdanu

1 komentar

Danas je održan trkački trening za 150 zaposlenih u kompaniji Delta Sport. Trening je zamišljen kao dan aktivnog života i početak velike Nike trkačke kampanje koja će se završiti, verujem, najvećom gradskom trkom ove godine u Beogradu u junu mesecu: NIKE City Run-om. Ovaj trening je podrazumevao laganu šetnju kroz Knez Mihajlovu, zagrevanje i trku na 1600 metara, istezanje i osveženje u Performance radnji u Palati Albanija.

Ivan vodi istezanje na kraju treninga

Ideja treninga, pored početka Nike Running Club Beograd kampanje, je bilo upoznavanje sa trčanjem kao najlakšim (i mi bismo rekli najlepšim 🙂 vidom rekreacije. Trčanje je lako jer vam nisu potrebne posebne tehničke pripreme poput učenja pravilnog izvođenja dvoručne-spin-volej-bekend-dijagonale. Trčanje je lako jer svako ko ima želju može da uradi efektivan i jednostavan trening… Čak i ako se poslednji put bavio sportom u 7. razredu osnovne. Trening-trka na milju za zaposlene je i simbolično vezana za početak kompanije NIKE u Americi kada je brkati Stiv Prifontejn proglašen za Džejmsa Dina trčanja, što je 70-tih i pokrenulo svetski trkački i maratonski pokret.

Trčanje je uvek i svuda dostupno, nevezano za to da li imate ili nemate ekipu, rezervisan termin… Ili vremena da se kolima probijate na drugi kraj grada da biste uradili trening. Jednostavno obujete patike i istrčite 20 minuta pre posla ili sa posla.

Džogirao je i gospodin Goran Karić

Upravo zato je trčanje danas najmasovniji sport i najpopularniji vid rekreacije, a polumaraton disciplina koja beleži najveći rast u razvijenim zemljama poput Japana, Amerike, Kanade i zemljama Evropske unije. U zemljama gde je civilizacija napravila gigantski skok i prihvatila aktivan život kao normu, trend trčanja predvode zaposleni koji paze na svoje dobrostanje na svim nivoima (fizički, psihički, socijalni život…). Tu negde vidim i odgovornost za mlade i obrazovane ljude da promovišu trčanje i aktivan životni stil.

Kao predvodnik Tima Trčanje.rs čija misija i jeste promocija trčanja kao sporta i stila života, lično mislim da je ovo ona karika koja je nedostajala našem još uvek mladom trkačkom pokretu (ali Pokretu :). Ovo je prvi put da smo prepoznati od strane kompanije koja se zainteresovala za naše potrebe  i koja je spremna da zajedno sa nama radi na podizanju kvaliteta svega što čini trčanje. NIKE je učinio pionirski korak (mi smo mu u tome pomogli) i posle ovoga očekivanja svih nas rastu – a to znači da više nema nazad i da će uspavani u trkačkom svetu morati da se probude.

Ispred Trčanje.rs Veroljub se obratio trkačima i trkačicama

Za sve koji se pitaju šta mogu da očekuju u okviru Nike Running Club-a Beograd, pratite FB/NikeRunningSrbija. Očekuju nas super treninzi nedeljom i mini trke utorkom, a sve će se završiti gradskom trkom: Nike City Run. Više o tome uskoro!

Za kraj… Ukoliko imate bilo kakvo pitanje ili komentar budite slobodni da ga postavite.

Volontirajte na Ekipnom prvenstvu Evrope u atletici
Nike Running Club Beograd – treninzi nedeljom i utorkom

Povezani članci

1 komentar. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed