Vesti

MOVE WEEK (nedelja pokreta)

Nema komentara

move week serbiaMOVE Week je prva cela nedelja oktobra ( od 7. do 13. oktobra), i to je vreme posvećeno sportu i fizičkoj aktivnosti. Tada su sportski i i fizički događaji pod jednim krovom i to omogućava prilike za učešće i demonstraciju dobrobiti i snage koju sport može imati kada se upražnjava nad individualcima i društvu kao celini. Websajt www.nowwemove.com je prikaz raznih organizacija, aktivnosti, sektora i država koje su uključene u MOVE Week i NowWeMove kampanju.

Aktivnosti koje se održavaju u toku Move Week-a

Postoji širok opseg aktivnosti koje se održavaju. To su, ponoćni basket, šetnje, ulični ples, Džudo, porodične trke, biciklističke ture i još dosta toga. Dešavanja zaista ne moraju da budu specifično sportska ili takmičarska. MOVE Week služi da se ljudi zabave i pronađu svoj POKRET(MOVE). Sve dok događaj drži svoje učesnike fizički aktivnim pogodan je da bude deo MOVE Week-a.

Kampanja NowWeMove

Kampanja NowWeMove je zajednička vizija organizacije Sport za Sve i saradničkih sektora čiji je cilj povećanje fizičke aktivnosti širom Evrope. Ambicije su da do 2020. godine 100.000.000 više Evropljana bude fizički aktivno. Kampanja je zasnovana na tri osnove:

1.PODIZANJE SVESTI o dobrobitima sporta i fizičke aktivnosti

2.OHRABRITI šire učešće u sportu i fizičkoj aktivnosti

3.POVEĆATI pristupačne prilike za aktivno učešće u sportu i fizičkoj aktivnosti razvijanjem novih inicijativa

Kao deo ove kampanje, svake godine postoji jedna nedelja tokom koje se ističe značaj fizičke aktivnosti za društvo i svi rade zajedno kako bi pokrenuli ljude, to je MOVE Week (nedelja pokreta).

Ko stoji iza kampanje?

Kampanja je organizovana od strane ISCA. ISCA blisko sarađuje sa Evropskom biciklističkom federacijom i EuroSport-om kako bi izgradila kampanju koja će sistematično izmeniti društveno okruženje u cilju povećanja nivoa fizičke aktivnosti.

 ISCA

Internacionalna sportska i kulturna asocijacija (ISCA) je globalna platforma otvorena za organizacije koje rade u oblasti sporta za sve i za sve fizičke aktivnosti. To je platforma koja sarađuje sa svojih 130 organizacija članica. Njenih 40 miliona individualnih članova iz 65 zemalja, predstavljaju raznovrsnu grupu ljudi, aktivnih u omladinskim, sportskim i kulturnim aktivnostima.

ISCA filozofija je da sport nije samo vezan za takmičenje i vežbanje, već i način za ugodno provođenje vremena i sticanje novih prijatelja. Šta više, sport utiče na socijalno ponašanje i stvara osećaj pripadnosti-koji vodi ka jačanju demokratije.

Asocijaciju vodi izvršni komitet od sedam izabranih članova, a upravljana je od strane kontinentalnih i tehničkih komiteta. Sekreterijat se nalazi u Kopenhagenu.

ECF

Primarna uloga Evropske biciklističke federacije (ECF) je da promoviše biciklizam kao održiv i zdrav način transporta i rekreacije. Njihov rad je primarno zasnovan u Evropi, ali izazovi za primenu aktivnog transporta su globalni. Kako bi postigli svoj osnovni cilj promovisanja biciklizma i povećanja broja biciklista, ECF nastoji da promeni stavove, parole na Evropskom nivou.

 Organizacije priključene kampanji

Kao dodatak ovim partnerstvima, postoji preko 200 “MOVE” agenata i ovaj broj raste svakodnevno. To su organizacije, volonterske grupe, klubovi i individualci koji inspirišu ljude u svom okruženju da postanu aktivni.

Nacrt Strategije razvoja rekreativnog trčanja u Srbiji [JAVNA RASPRAVA]
Besplatna škola trčanja za decu

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed