blank

Mi smo popunili anketu! Hajde da pomognemo Filipu, psihologu i ljubitelju trčanja da nađe odgovore na pitanja koja nas sve zanimaju:

Dragi trkački narode, radim jedno istraživanje u kojem ispitujem motivaciju i fizički self koncept (sliku o sebi) kod trkača maratona i polumaratona. Istraživanje ima čist naučni motiv i ima za cilj bolje razumevanje psihološke pozadine i motivacije kod trkača, promociju trčanja i iz eto psihološkog ugla gledanja i doprinosi proučavanju jednog itekako značajnog fenomena koji potiče još iz antičke Grčke.

Ova studija treba da nam da odgovor zbog čega ljudi uopšte počinju sa trčanjem, koja je glavna konativna (motivacijska) komponenta? Zašto nisu otišli na kuglanje, pikado, golf i mali fudbal što su mnogo manje zahtevne aktivnosti?

Rezultati istraživanja mi stižu na cloud i istraživanje je apsolutno anonimno. Ne pokazuje mi ni vaš mail, niti ID, tako da je anonimnost zagarantovana. Takođe, u obradi fokus neće biti na individualnim analizama, već na grupnom uzorku, ali će se koristiti fine statističke tehnike (multivarijantne).

Vrlo sam rad da na kraju istraživanja predstavim skraćenu verziju interpretacije.

Molim Vas da odvojite malo vremena (brzo se popunjava), kao trčanje na kratkim prugama hehe :) I da doprinesete ovom istraživanju. Hvala puno!  

Srdačan i veliki pozdrav!
Filip Đorđević, psiholog i psihoterapeut, svakako i zaljubljenik u trčanje 

p.s. odgovori će se prikupljati do kraja nedelje (27.10.19.)