Vesti

Matthew McConaughey, rođen za trčanje!

2 komentara

Sećate se čuvene knjige Rođen za trčanje? Ovih dana su svetski mediji objavili vest da će Metju Mekonahi (Matthew McConaughey) igrati glavnu ulogu u ekranizaciji svetskog best selera, knjige Rođen za trčanje (Borno to Run).

Matthew-McConaughey-born-to-run-trčanje

Entertament weekly je objavio da se Metju priprema za snimanje filma koji će biti motivisan čuvenom knjigom, koju je 2009. napisao Christopher McDougall.

Scenario za ovaj film će pisati Metju Majkl Karnahan (Matthew Michael Carnahan), koji je poznat po scenarijima za filmove: World War Z, State of Play i The Kingdom.

Rođen za trčanje

Knjiga Born to Run je provela 178 nedelja na listi najprodavanijih knjiga NewYork Tajmsa, a i danas beleži prodaju od 10.000 primeraka mesečno, šest godina nakon izdavanja. Govori o Meksičkom indijanskom plemenu Tarahumara čiji članovi su sposobni da trče i po 150km bosi bez povreda koje su karakteristične za današnje trkače. Ova knjiga je bila pokretač celog pokreta bosonogog trčanja u svetu.

born to run knjige

Pročitajte više o knjizi Born to Run!

Matthew McConaughey, rođen za trčanje!

Metju Mekonahi je posle gomile sličnih filmova napravio neverovatan zaokret u karijeri i snimio nekoliko sjajnih rola. U novijim filmovima je uspeo da se toliko prilagodi ulogama da je sasvim očekivano osvojio i Oskara. Sa oviom promenom stigla je i velika popularnost, koju je i ranije imao zbog izgleda, ovog puta zbog glumačkog umeća.

Mi se nadamo da će i u ovom filmu uspeti u svojoj metamorfozi, što bi značilo da uskoro možemo da očekujemo vest da je Metju zaista istrčao neki ultramaraton kako bi se uživeo u ulogu. Nadamo se i da će film biti prikazan u Srbiji i da će bioskopi biti puni njegovih fanova, koji će posle toga početi da trče, motivisani ovom pričom.

Pročitajte više o temi bosonogog trčanja

Liga trčanja – Elite 15
Prolećna Škola trčanja – energija na korak do tebe! [UPIS DO 6. MARTA]

Povezani članci

2 komentara. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed