blank
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vesti

MARATON AKADEMIJA 2/6: Kako da treniraš po planu?

U ovoj epizodi učimo o najvažnijim postavkama valjano strukturiranog programa treninga trčanja. Saznaćete koliko brzo (INTENZITET) i koliko dugo i često da trčite (OBIM).

Autor programa je Ivan Radenković, glavni trener Beogradskog trkačkog kluba, koji nam je i gost u ovoj epizodi.

Najvažniji je princip ADAPTACIJE. Svaki program koji preuzmete sa interneta dobar je za “prosečnog” trkača. Ali niti jedan trkač nije prosečan, jer svi imamo svoju sportsku istoriju, različite slabosti i sposobnosti, kao i životnu situaciju (neko ima više vremena za odmor, a neko će treninge uklapati u stresan poslovni i privatni život).

Princip ADAPTACIJE vam kaže: Smanjite obim i intezitet treninga ili ga i preskočite i odmorite ukoliko osetite da u novi trening ulazite umorni od treninga koji ste uradili pre 2 dana.

Dodatno, naučite kako da tumačite intervalni, tempo i LSD trening, koja brzina je prava za vas i koje su najčešće greške koje početnici prave kada krenu sa trčanjem.

Program treninga pogledajte ispod,  i obavezno nam se pridružite u Maraton Akademija fb grupi – tamo odgovaramo na sva pitanja i podržavamo jedni druge u putu ka Beogradskom maratonu!

Advertisement. Scroll to continue reading.

 

 

Otvori u novom prozoru da uveličaš (desni klik open image in a new tab)

 

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

* Naslovna

Nordijsko hodanje je idealna aktivnost za sve one koji dugo nisu trenirali ili se nikada nisu bavili sportom, zatim za ljude starije dobi (mada...

* Naslovna

Program BRC Škole trčanja u Beogradu počinje sa treningom za deset dana! Sve informacije i prijavni formular možete pronaći na sajtu www.skolatrcanja.com. Rane prijave su...

* Naslovna

Trčanje menja život mnogo više nego što neko ko nikad nije trčao može i da zamisli.

* BEOGRADSKI MARATON *

Beogradski trkački klub osvojio najviše trofeja na 34. Beogradskom maratonu. Tri člana Beogradskog trkačkog kluba na pobedničkom postolju! U vikendu za nama održan je...