Maratonska nedelja na sajtu trčanje.rs će biti veoma zanimljiva i aktivna, svakog dana ćemo imati posebne aktivnosti, koje želimo da podelimo sa vama, jer je naš prvi i osnovni cilj, kao i uvek – kreiranje trčanja po meri trkača i trkačica  kroz zabavu i inovaciju.

Vodič za prvu trku

Svakako ste primetili ovaj simpatični baner sa desne strane: reč je o Vodiču za prvu trku – jedinstvenoj PDF knjižici koja na jednom mestu objedinjuje sve što ste želeli da znate o poslednjoj nedelji priprema za trku: šta jesti, kako se hidrirati šta obući? Koja su najčešća pitanja i odgovori na samom događaju. Šta raditi pre, u toku i posle polumaratona? Vodič skinite potpuno besplatno i podelite sa svima koji će u nedelju trčati svoju prvu trku, ili koji žele da se provere šta su možda zaboravili u međuvremenu.

RunVision sajam trkačke opreme i testiranje pronacije

U saradnji sa Sport Vision-om, tri dana pred Maraton, održaćemo RUN VISION sajam trkačke opreme. Na sajmu ćemo da testiramo pronaciju svima koji se pojave u TC Ušće od četvrtka, 24.4. do subote 26.4 u periodu od 12-21h.

Pored testiranja, na raspolaganju su vam i obučeni prodavci, spremni da vam preporuče najbolju patiku za trčanje. Svi čitaoci koji se prijave na #volimtrcanje listu do 23.4 ostvariće 25% popusta na Running kolekciju – patike, tekstil i prateću opremu u prodavnicama SportVision, adidas, Reebok i Champion u toku trajanja Sajma u TC Ušće. U ostalim prodavnicama SportVision širom Srbije, sve vreme je aktuelan popust od 20%.

Prijavni centar za Beogradski maraton

Od ponedeljka, 21.4 do subote 26.4 na Trgu Nikole Pašića otvoren je Prijavni centar za Beogradski maraton, gde možete da se prijavite za Maraton ili Polumaraton, ili podignete startni paket ako ste se već prijavili. Prijavni centar za Beogradski maraton, radiće svakoga dana od 10h do 22h, sem subote kada je otvoren do 16h. Organizator sa ponosom javlja da se do sada prijavilo preko 3.500 učesnika/ca a u poslednjoj nedelji očekuju još oko 1.500. Rekord je već oboren, i sa nestrpljenjem očekujemo gužvu na startu!

U prijavnom centru posetite štand Divine World-a i pogledajte njihove specijalne ponude za smeštaj trkača i trkačica, kao i ture za druženje i trening u okviru Maratonskog vikenda. (Naša preporuka je trkačka večera u Skadarliji – jedinstvena mogućnost da upoznate domaće i strane trkače i trkačice i družite se dva dana pred trku).

Navijaj na Beogradskom maratonu!

Sve sugrađane i sugrašanke pozivamo da podrže Beogradski maraton kroz spontano ili organizovano najvijanje. Pogledajte kuda prolazi trasa Maratona i izađite ispred svoje zgrade kako biste pružili podršku trkačima i trkačicama.

Beogradski-maraton-staza

Trčati ove distance nije lako, a posebnu draž svih velikih trka na svetu čine upravo navijači – oni daju podstrek svim takmičarima, ali posebno rekreativcima – kojih će biti najviše.

Organizovana navijačka grupa Beogradskog trkačkog kuba je na Slaviji na 4km trke. Okupljanje navijača je u 10:00, a navijanje traje dokle poslednji učesnik Trke zadovoljstva ne prođe Slaviju.

brc-navijacka-grupa

U Maratonskoj nedelji i na sam dan Maratona trčanje u Srbiji doživljava vrhunac po broju trkača i trkačica, dešavanja i medijske propraćenosti i pozivamo sve vas da date svoj doprinos bilo kroz aktivno učestvovanje, trčanjem ili navijanjem bilo kroz širenje priče o Maratonu. Čitamo se!