Vesti

Maratonci urinirali u svetom parku u Tokiju, stanovnici ogorčeni

Nema komentara

Kada vam se ide u wc na trci – morate ići. Ako ste muškarac, onda je mnogo lakše. Ali nije svako mesto pogodno za olakšavanje. Na maratonu u Tokiju, 5. marta, maratonci su urinirali u svetoj bašti, prenosi Canadian Running. Piškili su i bacali stvari u živu ogradu bašte, i naravno, sve je uhvaćeno na snimku koji je izašao na TikTok-u.

Na trci je bilo 1.114 prenosivih toaleta

Na snimku možete videti zvaničnike trke kako mašu trkačima govoreći da prestanu da uriniraju u baštama. Ali to ih očigledno nije sprečilo da nastave.

Stanovnicima Tokija nisu bili srećni i osudili su trkače na društvenim mrežama, dovodeći u pitanje i same organizatore trke.

Organizatori Tokyo maratona su se oglasili. Komentarisali su da su primetili sve što se zbilo i istakli da je za ovogodišnju manifestaciju postavljeno 1.114 prenosivih toaleta, raspoređenih od početka do kraja staze (650 na startu, 397 na stazi i 67 na cilju).

Trka je uputila izvinjenje građanima Tokija

Fotka: Tokyo Marathon foundation

Incident se dogodio na startnoj liniji, ispred zgrade metropolitenske vlade u Tokiju. Grupa od 20+ trkača je urinirala na živu ogradu parka Šindžuku Čuo (Shinjuku Chuo Park) i bacala odeću u žbunje.

Komentari na video se kreću od: „Zašto mnogi stranci osećaju potrebu da uriniraju svuda… gde su toaleti? Da li ih je bilo dovoljno?“ i „Bilo kako bilo, rukovodstvo trke je zeznulo.”

Drugi korisnik je istakao da se na mokrenje na javnim mestima u Japanu gleda kao na lakši zločin. I da bi oni koji to rade trebalo da budu prijavljeni ili optuženi.

Organizatori, koji godišnje organizuju veliki maraton za preko 40.000 trkača, saopštili su da su obavestili trkače o lokacijama toaleta. Nakon događaja, izvestili su građane da su očistili sve parkove na stazi Tokyo maratona, ali mnogi sumnjaju da je šteta već pričinjena.

Većina trkača na velikim maratonima ne žele da čekaju i stoje u redu za wc. Pre svega plašeći se da će propustiti start, ali da li je to dovoljan izgovor za ovakvo ponašanje trkača?

Izvor: Canadian running

Jedan od najvećih revolucionara atletike, Dick Fosbury, preminuo u 76. godini
Lazar Filipović i Strahinja Trakić drugi na takmičenju Svetske paratriatlonske serije
Tags:

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed