Vesti

Liga trčanja – Elite 15

3 komentara

elite 15 liga

Ideja da se jedna liga trčanja organizuje na ovaj način nije nova. Priprema i aktivnosti oko pokretanja jedne ovakve lige bilo je u prethodnom periodu, ali konačno su se stvorili svi uslovi da se krene u još jedan važan trkački projekat. Pripremajući se za start lige korištena su najbolja iskustva iz okruženja, ali uvažavajući pre svega trkački momenat oko nas samih.

Nakon šire diskusije između organizatora trka uspostavljeni su neki osnovni pravci u kojem će se kretati razvoj lige i pre svega njena prava godina u kojoj se očekuje puno toga dobrog za sve učesnike lige.

Osnova vizija lige i njenih pokretača jeste da trke koje budu sastavni deo lige, moraju pre svega da – poštuju svakog trkača. To se ogleda pre svega u zadovoljenju standarda svake trke, jer svaka trka lige “Elite 15“ mora da bude tu zbog trkača i samo za njih! Na taj način se gradi jedna vizija rasta trkačke zajednice, od koje se mogu očekivati pozitivni efekti u budućem razvoju lige.

U 2015. godini “Elite 15“ startuje sa pet trka i svakako da će liga uvek biti otvorena za sve kvalitetne trke koje žele sa nama na ovaj način da grade jednu veliku i lepu viziju – trkačku viziju!

PROPOZICIJE

Elite 15 liga

Liga trčanja Elite 15 je formirana na dobrovoljnoj osnovi, gde su udruženi maratoni i ulične trke radi podizanja svesti o važnosti bavljenja trčanjem i fizičkom aktivnošću i njeno omasovljavanje.

Sve odredbe i odluke u vezi lige Elite 15 donosi bord direktora-organizatora trka, koji se sastaju kako redovno tako i po potrebi te sprovode sve najvažnije aktivnosti kako bi uspešno upravljali Ligom.

Lista trka koje ulaze u ELITE 15 ligu:

 1. Panorama maraton, Beograd 42km i 21km – 22.02.2015.
 2. Tron polumaraton, Palic 21km – 01.03.2015.
 3. Somborski polumaraton, Sombor 21km – 17.05.2015.
 4. Trka prijateljstva, Kula 6km – 20.06.2015.
 5. Happy run trka, Beograd 5 km – 04.10.2015.

Svaka od ovih trka, samim tim što je deo lige Elite 15, garantuje određene standarde svim trkačima. Tu se pre svega misli na odnos prema trkačima koji mora biti na najvećem mogućem nivou i to od startnog paketa, staze, opremljenosti staze, finišerskih medalja i svih drugih elemenata koji su važni da bi se svaki trkač osećao kao pravi pobednik – što je jedan od osnovnih ciljeva lige!

Takođe svaka trka zadržava potpuno pravo i autonomiju u pogledu svih odluka vezanih za organizaciju trke!

STANDARDI LIGE

 1. Sadržaj startnog paketa: startni broj, majica trke sa logom lige, učesnička medalja, diploma, okrepa posle trke kao i obavezno obezbeđenje prostora za presvlačenje.
 2. Proglašenje Generalnog plasmana i nagrada lige Elite 15: Nakon istrčanih svih trka koje čine ligu izvršiće se ceremonija proglašenja najboljiih. Kad uslovi to budu dozvoljavali ceremonija će se realizovati neposredno nakon završetka poslednje trke (Happy run) koja čini ligu. Proglasiće se najuspešnija tri trkača u muškoj i ženskoj kategoriji, koji će dobiti plakete (ili pehare) kao i prigodne poklone i nagrade. Takođe svi trkači koji istrče svih 5 trka Elite 15, dobijaju medalju ili plaketu i majicu lige. U zavisnosti od partnera koji će se priključiti Ligi bord direktora Lige može doneti odluku da pored ovih najuspešnijih nagradi i druge kategorije trkača (najstariji, najuporniji, debitanti…)
 3. Obaveze i prava: Organizatori lige su u obavezi da konstantno vodi tabelu lige u kojoj će beležiti vremena i redosled takmičara, kao i to koji su sve takmičari ispunili uslov da budu na tabeli lige. Nakon istrčanih svih 5 trka objaviće se konačnu tabelu i redosled svih trkača koji su istrčali ligu. Osnovni uslov za trkače je da istrče svih 5 trka lige Elite 15. Bez ispunjenja ovog uslova ne može se vršiti rangiranje trkača u ligu Elite 15.
 4. Bodovanje lige:  Vremena sa svih trka se sabiraju i pobednik je onaj koji ima najbrža vremena u zbiru. Panorama polumaraton se sabira, a Panorama maraton se izraučnava po koeficijentu i dobijeno vreme se sabira s vremenima na narednim trkama. Ekvivalent vremena polu i maratona će biti objavljen javno.

 

Panorama marathon, Beograd * Tron trka, Palić * Somborski polumaraton, Sombor * Trka prijateljstva, Kula * Happy Run, Beograd

Trkačke želje za trkačku novu 2015.
Matthew McConaughey, rođen za trčanje!

Povezani članci

3 komentara. Leave new

 • Jel je potrebna neka prijava za ligu, ili smo u konkurenciji samim tim sto istrcimo panorama maraton?

  Odgovori
 • Pozdrav! Nije potrebna posebna prijava! Samom prijavom za svaku od pet trka, vrši se rangiranje i sabiranje vremena. Najvažniji i jedini uslov jeste da se istrči svih pet trka! Uskoro se očekuje da proradi sajt lige, a do tad nas možete kontaktirati na našoj FB stranici. Vidimo se!

  Odgovori
 • Aktivan je sajt lige !!! http://www.elite15.in.rs
  Vidimo se!

  Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed