Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vesti

Kreće Zimska škola trčanja – pripremi se za Beogradski maraton!

Beogradski trkački klub po prvi put organizuje Zimski semestar Škole trčanja. Šest meseci trčanja, tri puta nedeljno, sa profesionalnim trenerima DIF-a, priprema za Beogradski maraton i još mnogo toga upakovano u format dostupan svima. Prijave su otvorene, rok za prijavu je 7. novembar, a broj mesta ograničen na 200 polaznika.

Untitled design

Cilj Škole je da polaznike uvede u fantastični svet trčanja, u kome će im rekreacija, trčanje i fizička aktivnost postati lakoća i zadovoljstvo.

Škola trčanja je tu da vam pruži sve što je potrebno da zakoračite u svet trčanja, čak i ako sada ne možete da trčite duže od 2 minuta. Članovi trenerskog tima  su tu da polaznicima omoguće zajednički napredak uz druženje i podržavajuću atmosferu, uz koji je rezultat neminovan.

Zašto zimska Škola trčanja?

Ovo je četvrta generacija škole trčanja u ovom obliku, Do sada je kroz Školu prošlo više od 700 trkača i trkačica, a 80% njih istrčalo je svoj prvi polumaraton, upravo po proverenom programu koji početnike lako i efikasno uvodi u svet trčanja. U Zimskoj  školi trčanja naučićete tehniku trčanja, dobiti sve potrebne informacije o ishrani, opremi, i drugim stvarima koje su vam do sada bile nejasne. Pored toga, doživećete sve lepote zimskog trčanja, iz tople atmosfere, na meki sneg, BRC će vas tokom 6 meseci spremiti za prvi polumaraton.

Škola će organizovati predavanja o najvažnijim temama za svakoga ko ulazi u svet trčanja. Dodatno, u školi ćete imati i tri ozbiljna treninga nedeljno, koji pored trčanja podrazumevaju i vežbe snage, koje će usavršiti vašu tehniku, a vama pomoći da izgradite zdravo i funkcionalno telo.

Vaše pitanje: “Da li ću moći da smršam, ili, da li ću moći da saznam kakve patike je potrebno da kupim” ili nešto treće, odgovor je – da! Pored trčanja, tu su i edukativne sesije i odgovori na pitanja.

U svakoj školi koju ste do sada pohađali upoznali ste nove drugare. Neki od njih su vam ostali prijatelji i danas. Škola trčanja će vam pružiti priliku da ponovite taj doživljaj. Radujte se novom društvu pred kojima su iste nedoumice i izazovi.

Namera nam je da pružajući inovativne programe, što škola trčanja svakako jeste, motivišemo i podržimo svojim znanjma i energijom, što veći broj sugrađana i sugrađanki da naprave promenu i u svoj život uvedu trčanje, najpristučniji i najlepši vid fizičke aktivnosti. Verujemo da na ovaj način dajemo svoj doprinos stvaranju pozitivnih vrednosti u društvu u kojem živimo. – dodao je Ivan Radenković

Završni ispit

Svi polaznici prvog semestra škole će svoj završni ispit imati na 28. Beogradskom maratonu,  26. aprila 2014. kada će svi imati priliku da istrče svoj prvi polumaraton.

Pogledajte kako je to izgledalo u Ljubljani 2013.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Gde i kada se održavaju treninzi?

Treninzi zimske Škole trčanja se održavaju na dve lokacije (pogledajte mapu), na kojima je obezbeđen prostor za presvlačenje:

 • Utorak – Splav Kolos, 25. maj – 19:00h
 • Četvrtak – Splav Kolos, 25. maj – 19:00h
 • Subota – Ada Ciganlija, Klub Šuma – 10:00h

Ukoliko vam neki od termina ne odgovara, bez brige, u Školi dobijate knjigu sa program rada, tako da trening možete da uradite “za domaći”, pre škole/posla ili na putovanju.

PRIJAVI SE ZA ŠKOLU TRČANJA

9 Comments

9 Comments

 1. mm

  14.10.2014 at 17:00

  Prijavila sam se i jedva cekam! Medjutim, ukoliko jos uvek primate sugestije, dajte pomerite tu subotu za makar 11h :)

  • Tijana

   15.10.2014 at 10:43

   Prenećemo sugestiju :)

 2. Mara

  15.10.2014 at 00:44

  Poštovani, koja je cena škole?

  • Tijana

   15.10.2014 at 10:43

   Draga Maro,

   Puna cena je 8990 din u tri rate (upis, januar, mart). ili 6990 din ako se na upisu uplati sve odjednom,
   Za 6 meseci i tri treninga nedeljno :)

   • Mara

    17.10.2014 at 16:47

    Hvala na odgovoru! :)

 3. Saša

  27.10.2014 at 09:41

  postoji li nekakav plan priprema za nas koji nismo iz Bg, a planiramo doći na maratom? Sada radim po nekom programu koji mi nedaje dobre rezultate. Otrčao sam nekoliko polumaratona, najveća dužina do sada je 28Km. Planirano vrijeme za maratom bi mi bilo oko 3.50 sati, pa ako postoji nekakav pisani program priprema, puno bi mi pomoglo, unaprijed se zahvaljume.

 4. maja

  27.10.2014 at 21:19

  jesu termini fixni? ne postoji mogućnost da budu sreda, pet, ned, ili otvaranje nove grupe?

  • Tijana

   29.10.2014 at 21:10

   Draga Majo, ovi termini su fixni. Za sada ne postoji najava da će biti otvaranja nove grupe, ali potencijalno postoji i ta mogućnost ako bude velika količina prijava. Za sva pitanja piši klubu na: kontakt@belgraderunningclub.com

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

* BEOGRADSKI MARATON *

Prijave za 3. jesenji Beogradski polumaraton su zvanično otvorene! Svi trkači koji žele da iskoriste priliku da finiširaju trkačku sezonu u velikom stilu i...

Ona trči

Marija Tešić Fidelak je majka dvoje dece, preduzetnica, trkačica i žena koja se izborila sa karcinomom grlića materice! Porazgovarali smo sa Marijom o tome...

* BEOGRADSKI MARATON *

Povodom tradicionalne dm Ženske trke u organizaciji Beogradskog maratona, danas je održana konferencija za medije u hotelu Mona Plaza na kojoj je najavljeno da...

Vesti

Delegacija Beogradskog maratona predvođena direktorom Darkom Habušem prisustvuje prestižnoj Evropskoj trkačkoj biznis konferenciji od 15. do 17. septembra 2022. u Stokholmu, u Švedskoj. Treće...