* BEOGRADSKI MARATON *Vesti

Održan 23. kongres Svetskog udruženja maratona i uličnih trka (AIMS)

Nema komentara

Dvodnevni kongres svetskog udruženja maratona i uličnih trka (AIMS) pod nazivom „Stvaranje trkačke budućnosti“ održan je u Osaki od 23. do 25. februara 2023. godine.

Izabrana četoro nova člana borda direktora AIMS-a

Majk Niši (Čikago maraton), Rena Nelis (Estonija), Rut Jiroajvanichakorn (Tajland) i Branislav Koniar (Slovačka) Foto: Beogradski maraton

Beogradski maraton, na čelu sa direktorom Darkom Habušem, prisustvovao je događaju kao članica AIMS-a. Na 23. kongresu AIMS-a, koji se ove godine održao ponovo u Japanu, bilo je reči o post kovid periodu i načinu kako se izboriti sa smanjenim brojem trkača. Govorilo se o trkačkoj budućnosti, a izabrana su i četiri nova člana borda direktora AIMS-a i to: Majk Niši (Čikago maraton), Rena Nelis (Estonija), Rut Jiroajvanichakorn (Tajland) i Branislav Koniar (Slovačka).

„Sa velikim entuzijazmom i srdačnom dobrodošlicom su dočekani novi članovi borda direktora AIMS-a. Želim im puno sreće u budućem radu i uspeha na ovom novom zadatku, kao što su uspešni u organizovanju maratona u svojoj zemlji. Od njih očekujem mnogo novih ideja i još bolju saradnju među svetskim maratonima. Ovde pre svega mislim na stalnu razmenu znanja i iskustva, a sve u cilju podizanja kvaliteta organizacije i zadovoljstva učesnika,“ izjavio je Darko Habuš, direktor Beogradskog maratona.

Darko Habuš, Osaka maraton Foto: Beogradski maraton

Kongres AIMS-a, prethodio je Osaka maratonu, koji je na programu bio juče, 26. februara godine. Sa preko 30.000 trkača, uključujući veliki broj učesnika iz inostranstva i više od milion gledalaca okupljenih oko glavnih turističkih atrakcija kojima prolazi Osaka maraton, izrastao je i razvio se u događaj od velikog značaja za grad Osaku i njegove stanovnike.

Bombaški napad na maratonu u Kamerunu. Ranjeno više ljudi
Svetska atletika objavila rutu maratona za atletsko svetsko prvenstvo 2023 u Budimpešti
Tags: , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed