Fauja Singh, Sik rođen 11. Aprila 1911 i trenutno je najstariji maratonac na svetu. Ovaj maratonac Indijskog porekla je i vlasnik svetskog rekorda u svojoj starosnoj grupi. Njegov rekord za osobe starije od devedeset godina iznosi 5h 40min, postavio ga je na maratonu u Torontu 2003. sa punih 92 godine.

Fauja Singh je tada izjavio: “Neću prestati da trčim dok ne umrem. Sledeći cilj mi je da, uz Božiju volju, postanem najstariji maratonac ikada.” i dodao : “U vreme kada ljudi počinju da se povlače iz trčanja ja sam počeo da razmišljam o maratonu, tada mi je bilo 63 godine… a danas sam završio maraton u 93 godini života”

2004 godine Singh je učestvovao u kampanji za Adidas zajedno sa Dejvidom Bekamom i Muhamedom Alijem.

Vlasnik je i rekorda Velike Britanije na 200m, 400m, milju i 3000m u svojoj starosnoj grupi. A sve rekorde je postavio u periodu od 94 minuta. Fauja Singh je vegeterijanac.

Ako vam ikada ponestane inspiracije ili pomislite da ste prestari za trčanje setite se ovog čoveka. Pokažite ovaj članak svojim roditeljima, možda uspete da ih motivišete da počnu da se bave svojiom fizičkom kulturom.