Connect with us

Hi, what are you looking for?

* Naslovna

Eliud Kipchoge prodao svetski rekord za kriptovalute i dobio 40 hiljada dolara u ETH nakon aukcije NFT-a

svetski rekord za kriptovalute

Kenijski atletičar i svetski rekorder u maratonu, Eliud Kipchoge nedavno je na aukciji prodao svoj prvi set NFT-a za ukupno 17.9837 ethereum tokena. Aukcija koja je sprovedena na NFT pijaci Opensea uključuje neke od ključnih trenutaka u Kipchogeovoj karijeri.

svetski rekord za kriptovalute

Svetski rekord za kriptovalute

Prema izveštaju, jedan od ovih trenutaka, Kipchogeova rekordna trka u Beču na kojoj je postao prvi čovek koji je istrčao maraton za manje od 2 sata 2019. izlicitiran je za 14,8837 ETH, dok je zvanični svetski maratonski rekord postavljen na berlinskom maraton zaradio 3,1 ETH ili više od 6.500 USD po trenutnim cenama.

U međuvremenu, u izveštaju se navodi da je „Momentible.io kreirao NFT umetničko delo u saradnji sa Kipchogeom“. Dodaje da je „video poruka službeno odobrenje i pečat za potvrdu identiteta da je zaista od samog Kipchoge-a“.

Aukcija NFT obuhvatila je dva ključna momenta u istoriji karijere Kipchogea:

Momenti sa INEOS Berlin događaja na kom je maraton istrčao ispod 2 sata
Prodat za – 14,8837 ETH
Trenuci sa trke za Svetski rekord u maratonu u Berlinu 2018. – prodati za 3.1 ETH

Pobednik na aukciji dobio je umetničko delo u visokoj rezoluciji i ličnu video poruku od Eliuda čestitajući novom vlasniku koji koristi korisničko ime NoDaoIsLimited.

Šta je NFT?

A non-fungible token ili Nezamenljivi token (NFT) je posebna vrsta kripto valute u kojoj je svaki pojedini token jedinstven i individualan, što čini ove tokene idealnim za kolekcionarske kartice ili digitalnu umetnost.

Za razliku od redovnih kripto valuta, NFT se ne mogu direktno razmenjivati jedni s drugima, a nisu ni deljivi. To je zato što ne postoje dva identična NFT-a – čak ni ona koja postoje na istoj platformi, igri ili u istoj kolekciji.

Da bi smo ih bolje razumeli možemo da ih uporedimo sa kartama za festivale ili utakmice svetskog prvenstva. Svaka ulaznica sadrži određene informacije, uključujući ime kupca, datum događaja i mesto održavanja. Ovi podaci onemogućavaju međusobnu trgovinu ulaznicama.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

* Naslovna

Preko 3.600 trkača stajalo je u redu da se suoče sa svetskim rekorderom u maratonu i legendom trčanja Eliudom Kipčogeom u drumskoj trci 5K...

Maraton

Većina ljudi smatra da je trčanje individualan sport. Eliud Kipchoge se ne slaže. Insider Kenijski trkač je najbolju muški maratonac: uzeo je zlato na...

* Naslovna

Posle obaranja granice maratona ispod 2 sata, obaranja svetskih rekorda i osvajanja skoro svakog maratona na kom se pojavi, svima je jasno da je...

* Naslovna

Ova naučna studija je objavljena u Journal of Applied Phisiologi, i u sklopu nje su stručnjaci na temu trčanja istraživali fiziologiju i performanse 16...