Vesti

Kipčoge nije dobio svoju agegrup plaketu? Kuda ide ovaj svet!

Nema komentara

Nekada oborite rekord celog sveta, al nagrada izostane.

Da – dobro ste pročitali. Eliud Kipčoge nije još uvek dobio nagradu za najbržeg trkača u svojoj age grupi (muškarci 18-34).

Nema veze što mu je na račun leglo 50.000$ za prvo mesto i jo 69.000$ za svetski rekord, mali limeni pehar da si najbrži od svojih vršnjaka je nešto što trkačkima najviše znači.

Kada sam mu pisao da da izjavu za trčanje.rs dobio sam samo tužan smajli sa komentarom:

I dalje ništa

Slavljenje prosečnosti i age grupe

Znate kako se naziva onaj koji je osvojio drugo mesto? Prvi luzer 😀

Tako nekako razmišljaju najkompetativniji trkači. Na sajtu često govorimo da su svi pobednici i da, složiću se, rekreativno trčanje je toliko drugačije od profesionalnog da tu nema mnogo poente razmišljati o pobedi.

Kako ih  onda motivisati?

Napravi toliko kategorija da svaki rekreativac potencijalno dobije šansu da bude najbolji, ako ne na svetu, ako ne na velikoj trci, ako ne na maloj trci kao pobednik, onda makar najbolji od svojih vršnjaka.

Savet nedelje: merkajte kalendar na saju i proveravajte preko trka.rs broj učesnika, i onda trk negde gde je konkurencija najmanja. Pa kada te prijatelj pita: el si pobedio na maratonu? TI pun sebe kažeš: U svojoj age grupi! I onda moraš da častiš, što ajd sad, nije idealno, al egu godi!

Uzdravlje!

 

ps. Trčko je izmišljeni virtualni pisac – cinik našeg sajta, sve vesti su izmišljene i napisane tako da vas nasmeju, zamisle i promrdaju. Ne ljutite se na njega, on i dalje #volimtrčanje

 

Skakavac Trail – trka u kojoj se uživa i koja ostavlja trag
BRC škola trčanja 2018/19 – trening trčanja nikada nije bio ovako kvalitetan
Tags:

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed