Dnevne opservacijeVesti

Kalendar atletskih trka izvan stadiona u 2020. godini objavljen na zvaničnom sajtu Atletskog saveza Srbije. 66 trka je našlo svoje mesto. [DO#75]

Nema komentara

Već drugu godinu za redom imamo objavljen Kalendar „atletskih takmičenja van stadiona“, tj „altetskih trka“ na sajtu Atletskog saveza Srbije.

Ovaj pionirski poduhvat indeksiranja trka pravi Goran Čegar, koordinator ovog tela, koji je još uvek „one man show“ i nosi na sebi komunikaciju sa preko 40-tak organizatora i upisuje 66 trka ove godine.

Važnost kalendara je pre svega u sinhronizaciji svih organizatora vezano za termine odravanja trka, a onda i u kasnijoj standardizaciji trka po određenim kriterijumima i čeking listi kao podršci za kvalitetnije događaje.

Ovo telo saveza ima puno još toga da prođe da bi se ustanovilo, ali mislim da je ovaj pionirski poduhvat jako važan.

Šteta je što na listi nemamo i trke Beogradskog maratona, kao najveći i najrpiznatiji događaj u Srbiji, i očekujem da će narednih godina uspeti da se pomire neslaganja i da ovaj događaj bude prisutan i kroz ovaj institucionalni okvir.

Unapređenje Trčanje.rs Kalendara trka

Sa druge strane, Trčanje.rs će vrlo uskoro unaprediti svoj Kalendar trka koji nije samo za atletske trke, već za sve trke koje pripadaju trčanju: ekstremne, trke sa preprekama, zabavne, regionalne, trail i planinske…

Ujedno omogućićemo ljudima da glasaju za trke, tj da daju ocene, pa nas čeka svojevrsni „Booking.com“ ili možda bolje „TripAdvisor“ za trke. Svaka trka će imati svoj profil i to će biti jedna baza znanja koja će rasti zajedno sa organizatorima.

Preuzmite kalendar

Kalendar preuzmite sa našeg sajta ili na adresi na ASS.org.rs i uživajte ove godine na trkama u Srbiji.

Trčanje.rs istupa sa interneta ako ne stigne pomoć – koga boli briga i šta se promenilo u srpskom sportu posle 6 godina [DO#074]
Trčanje i zagađen vazduh: da li je bolje ostati u kući?
Tags: , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed