blank
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vesti

Kad je teško, a ti skrati stazu :)

Engleski penzioner Entoni Gaskel, koji je na Londonskom maratonu oborio svetski rekord za svoje godište, u stvari je simpatični dekica koji je trčao prečicom i skratio stazu za 16 kilometara.

Gaskel, koji ima 69 godina je prošao kroz cilj posle tri sata i pet minuta, što je odmah bilo sumnjivo svim stručnjacima. Zbog toga su sudije naknadno analizirali njegovu trku i ustanovili da je drugih 20 kilometara pretrčao za manje od sat vremena, što nije u stanju da uradi ni svetski rekorder Hajle Gebrselasije.

Entoni je posle Tauer bridža skrenuo sa staze i krenuo mnogo kraćim putem do cilja. Kada je otkrivena prevara, rekao je da nikada nije ni tvrdio da je pretrčao čitavu stazu. “Mislio sam da odustanem, ali sam morao da dođem do cilja, jer su mi tamo bile stvari. Nisam ni znao da su me proglasili za pobednika i rekordera”, rekao je Entoni.

Skroz fer od dekice koji je obradovao Kolina Ratbouna, čiku od 66 godina koji je kasnio za Entonijem čitavih 38 sekundi. Gospodin Retboun jer trenirao 5 meseci po programu, a trčanjem se bavi ceo život. Ratboun je bio ubeđen da je pobedio, a kada je čuo da ga je pobedio totalni anonimac dekica se zapanjio.

Dobra stvar kod Londonskog maratona je što svi takmičari nose čip, tako da vremena kasnije mogu da se provere i na kompjuteru.

Ostaje da nagađamo da li je dekica želeo da prevari Londonski maraton, pa je posle saznao kako funkcioniše spravica na njegovoj nozi. U svakom slučaju 30 km za deku i simpatična pričica za nas :))

Advertisement. Scroll to continue reading.
4 Comments

4 Comments

 1. Veki

  04.06.2010 at 17:53

  U stvari prešao je 26 km za 3:05 što je rezultat koji nije za potceniti za nekog od 7 banki.

  Meni je ovo mnogo simpatično :))

 2. Aco

  04.06.2010 at 20:09

  Veki, zaista simpaticno :)
  Mogao bi i ja tako sutra :)
  Pozdrav iz Stokholma!

 3. Igor Vujičić

  04.06.2010 at 22:51

  Imamo i mi u Srbiji neke koji skraćuju na kvarnjaka… evo Mig ima evidenciju…

 4. Вујаклија

  05.06.2010 at 14:07

  Неки су од пречица направили спорт… ;)

Uključi se u diskusiju

Povezani članci