Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vesti

Joga za trkače – naučite tehnike disanja koje će vam pomoći u svim aerobnim aktivnostima!

Ana Novaković - BRC Seminar: Joga disanja za trkače - Pranayama dnevna praksa

A sada nešto sasvim novo! Trčanje i pranayama yoga!

U julu će se održati seminar JOGA DISANJA ZA TRKAČE u trajanju od 3 vikenda (8 sesija) u BRC Runners Hub-u. Drži ga Ana Novaković, joga instruktorka i trkačica!

U nastavku teksta saznaj sve o programu, i prijavi se na ovom linku.

‘Breath is used to control the uncontrollable.’

Šta je pranayama?

Pranayama je proces preduzimanja kontrole nad životnom energijom kroz regulaciju disanja.

Praktikujemo je jer:

Korekcijom paterna disanja efektivno otklanjamo mnoge teskobe i tenzije na dubokom energetskom nivou. Kao što kada smo napeti ili bolesni to menja naše disanje, tako i obrnuto – ciljanim promenjenim disanjem mi utičemo na dublje uzroke koji dovode do mnogih poremećaja i tenzija. Vežbe disanja nas energetizuju, smiruju, balansiraju i pročišćuju.

Na fizičkom nivou ove vežbe dovode do ventilacije pluća – provetravanja :) kao i povećanja kapaciteta pluća tj. volumena udaha i izdaha koji su nam na raspolaganju. Veći protok vazduha umnogome nam pomaže u aerobnim aktivnostima, kao i u sposobnosti da se brže umirimo i iz pobuđenog stanja dođemo do uravnoteženog disanja.

Određene vežbe pomažu i pri proširenju disajnih puteva i čišćenju istih kao i grla. Kod pojedinih dolazi do opšte detoksifikacije organizma što je takođe pozitivan efekat.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sa svakim zajedničkim terminom tokom seminara radimo intenzivno na vežbama pranayame koje polaznik kasnije usvaja i može dalje sprovoditi kao kratku samostalnu dnevnu praksu. Tokom intenzivnih zajedničkih treninga dolazi do znatnog pomeranja granica, i do čišćenja, a kasnije se sve to redovnom praksom održava i laganije progresivno poboljšava.

Očekujte nova iskustva i senzacije kao i bolju komunikaciju sa sopstvenim telom nakon ovog seminara.

Postizanjem veće koherencije daha kroz ove tehnike, to dovodi do veće koherencije tokom svakodnevnih aktivnosti što za uzvrat dovodi do koherencije srčanih i moždanih talasa – a sve to čini nas mnogo stabilnijim i otpornijim na promene, povećava sposobnost našeg organizma da se brže vraća u homeostazu.

Ceo set pranayama je tako postavljen da radimo naizmenično energetizujuće i smirujuće prakse pa sam ovaj način dovodi do toga da se ceo organizam i sistem organa za disanje mnogo brže prilagođavaju promenama.

Seminar je zamišljen kao kontinuirano sastajanje, tačnije 8 puta po minimum 1.5h a na svakom sastanku se rade iste pranayame u sve težoj formi svaki put. Lagano gradite i čistite organizam. Svaki put ćete raditi i nešto potpuno novo, što će vam ostati, za samostalan rad kasnije kao alat!

Kao rezultat imaćete nov nivo povezanosti i saradnje sa sopstvenim dahom, povećan kapacitet pluća, sposobnost kontrole reakcije organizma kontrolom daha kao i detoksifikaciju organizma na više nivoa.

Instruktorka joge Ana Novaković

Seminar vodi Ana Novaković, obučena u školi za instruktore yoge Dragana Lončara u Beogradu 200hr (2018/19) i stipendista Indijskog ministarstva spoljnjih poslova u S-VYASA Yoga univerzitetu u gradu Bengaluru, Indija 300hr (2019). Aktivan instruktor yoge i pranayame kao i praktikant vipassana meditacije i taoističkih praksi.

Anu možete pratiti na instagram profilu Yoga na Donjem Gradu.

Kada i gde se održava seminar?

Adresa: BRC Runners Hub, Tadeuša Košćuška 78 (na Dorćolskom keju)

Termini su uvek od 19h:

petak 03. jul
subota 04. jul
nedelja 05. jul

Advertisement. Scroll to continue reading.

petak 10. jul
subota 11. jul
nedelja 12. jul

petak 17. jul
subota 18. jul

Prijave:

Prijave su obavezne preko linka ispod, a mesta su ograničena!

CENA KOMPLETNOG SEMINARA:

8.500 RSD – za rane uplate do 28. juna
10.000 RSD – uplata na samom seminaru

Uplata se vrši u BRC Runners Hub-u, Tadeuša Košćuška 78, od ponedeljka od četvrtka i to: ponedeljkom i sredom od 19:30 do 21:00, utorkom i četvrtkom od 18:00 do 22:00.

Kontakt za više informacija: 063 812 65 73 ili kontakt@belgraderunningclub.com

Ana Novaković je gostovala u našem podkastu Trčite bez da se zadišete uz pomoć tehnika jogičkog disanja. Poslušajte ovaj zanimljiv razgovor:

Advertisement. Scroll to continue reading.

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

Ona trči

Marija Tešić Fidelak je majka dvoje dece, preduzetnica, trkačica i žena koja se izborila sa karcinomom grlića materice! Porazgovarali smo sa Marijom o tome...

Vesti

Svečanost pod nazivom “Heroji su među nama” koju organizuje Beogradski maraton, ove godine obeležila su priznanja za pojedince i organizacije koje su doprinele razvoju...

* Naslovna

Bez disanja nema trčanja, to svi znamo ali kakvo disanje u toku trčanja treba da bude?. Disanjem u naš organizam unosimo kiseonik koji je...

* Naslovna

Predstavljamo vam našu selekciju TOP 3 outdoor programa u Beogradu kojima možete da se priključite sada. Nije slučajno što se svi odigravaju napolju, a...