Vesti

Ultramaraton trka: Maraton maratona

63 komentara

ENGLISH

Najnovija vest: Zbog novonastale vremenske situacije – velikih snežnih padavina i najava temperatura i do -8°C odlučeno je da se ultramaraton trka odloži za 13. mart 2010.godine.

U organizaciji Eko Maraton kluba iz Beograda, u subotu,  26.12.2009.  godine planirano je da se održi izborna trka (ultramaraton 100 km) za rialiti program MARATON MARATONA, u Beogradu na Adi Ciganliji u delu kod nudističke plaže. Trka startuje u 08:00 časova.

 • Staza je ravna, asfaltna, kružna i dužine je 1,6km. Na stazi je postavljena jedna okrepna stanica u neposrednoj blizini sudija i dva velika šatora za odmor učesnika, kojima će na usluzi biti šest masera i fizioterapeuta, kao i dva lekara specijalista sportske medicine i fizijatar.
 • Pored njih takmičare će savetovati i bodriti i naš proslavljeni ultramaratonac Srđan Stojanović iz Leskovca, višestruki učesnik i pobednik čuvene trke na 3100 milja (SAD). Na ovoj trci Stojanović će biti u funkciji trenera konsultanta, a njegovo iskustvo mnogima može biti od koristi.
 • Sve učesnike će pre trke pregledati lekar – internista.
 • Svi učesnici ovu trku trče na sopstvenu odgovornost.
 • Trka je vremenski limitirana na 12 sati. Takmičari svaki odlazak na pauzu (odmor, odlazak u toalet, presvlačenje, pomoć lekara ili fizioterapeuta), obavezno prijavljuju svom meriocu vremena (sudiji). Ponovo uključenje u trku se obavezno prijavljuju meriocu vremena (sudiji).
 • Svaki učesnik – učestvovanjem u ovoj trci podleže antidoping kontroli, koja će se po završetku trke i obaviti, na način kako se to vrši na ATP turnirima.
 • Startnina iznosi 1200,00 dinara, bez izuzetaka, za domaće učesnike i strane državljane.
 • Svi učesnici dobijaju učesnički paket: učesničku majicu sa znakom trke, učesničku medalju, diplomu za osvojeno mesto, šolju za čaj ili mleko sa znakom trke.
 • Tri prvoplasirana učesnika u obe konkurencije dobijaju medalje (zlato, srebro i bronza), kao i robne nagrade sponzora.
 • Prijavljivanje za trku biće završeno zaključno sa 21. decembrom u 8 časova, kako bi organizator  uspeo da izvrši sve neophodne pripreme i ispunio data obećanja.
 • Dan pre trke prijavljeni učesnici mogu koristiti postavljene šatore a u njima krevete i vreće za spavanje.
 • Učesnici koji žele mogu preko organizatora rezervisati hostel na Ušću.
 • Događaje sa staze ćete moći da pratite na Trčanje.rs, na svaka 2 sata sa lica mesta će biti postavljeni trenutni rezultati.

Nadamo se da ćemo Vas prijatno obradovati i drugim pogodnostima (pregovori u toku) koje vas očekuju dolaskom na MARATON MARATONA.

U nadi da će ultramaraton MARATON MARATONA postati tradicionalan, SRDAČNO VAS POZDRAVLJAMO.

Prijave i informacije: Media Eko Marathon, e-mail: mediaekomarathon@gmail.com
Vreme:
subotu,  26.12.2009. u 8h
Mesto: Ada Ciganlija, Beograd
Dužina: 100km, ultramaraton
Startnina: 1200 dinara
Program menadžer: Boban Pantović, tel.:+381 63 637 567

Molimo posetioce sajta www.trcanje.rs da nam pomognu glasanjem za jedno od dole ponuđenih rešenja za znak MARATON MARATONA, koje nam je uradio dizajner Zdenko Zloh. Ako želite, izaberite koji vam se sviđa i napišite komentar.

Predlog A
Preldog A
Predlog B
Predlog B
Predlog C
Predlog C
Predlog D
Predlog D
I Dženifer Aniston voli da potrči
Novi sajt o trčanju – Maraton klub 1893

Povezani članci

63 komentara. Leave new

 • Meni se kao laiku za dizajn sviđa predlog B, ne znam zašto, neobičan je, a i ovi derivati C i D su mi bolji od A.

  Odgovori
 • Moj favorit je A. Boje bi mogle biti malo veselije. Ove duzine koje se ovde pominju za mene su fascinantne. Odusevljena sam.

  Odgovori
 • Glasam za D, ovo je ozbiljna trka i ovaj znak joj u potpunosti odgovara.
  Od cega je taj nas Srdjan Sojanovic? Steta sto se o ovakvim ljudima jako malo zna.

  Odgovori
 • C

  Odgovori
 • D, C, B, A – D

  Odgovori
 • C

  Odgovori
 • D

  Odgovori
 • B,C

  Odgovori
 • C

  Odgovori
 • hmm… C ili D… najkonkretniji su. nekad bude D, samo sto bih dodao (ako je neophodno i 2010.) solidno dominira trkac u odnosu na slova (mana predloga C).

  i boja? hoce li biti bas te ili je ovo „prva ruka“??

  Odgovori
 • Predlog „B“ mi onako deluje trijumfalno, a uzgred je i zanimljiv a da nema nekih preteranih detalja, pa bih glasao za njega.

  „C“ mi je isto jednostavan, a sasvim dobar!

  Ali ne znam zašto „D“ mi nešto ne paše iako je dosta sličan predlogu „C“… možda zato što ova figura nije u sredini, a to verovatno ima najbolje dejstvo po mom mišljenju.

  Kandidat „A“ ima ekstra odrađena slova, ali mi se nešto i ne sviđa ova centralna trkač-figura, te nisam za ovaj predlog.

  Odgovori
 • C

  Odgovori
 • Sada je vec potrebno da se ukljuce mediji, npr. Zika Sarenica, a time bi se posecenost sajtu bitno povecala.
  Z.Z.

  Odgovori
 • Dragan Ćirić
  7 decembra, 2009 18:54

  Glasam za „C“

  Odgovori
 • Jelena Dragićević
  7 decembra, 2009 19:57

  C

  Odgovori
 • C
  ukljuciti sve pa i Ziku naravno i to pre mnogih drugih on je sigurno odlican za to.

  Odgovori
 • Svaki znak za sebe ima nešto za i nešto protiv.Ipak ako moram da se odlučim dao bih glas za:
  C

  Ipak bih dao sugestiju da se boje malo promene u „modernije i veselije“.

  Odgovori
 • C

  Odgovori
 • Dragan Šimić
  8 decembra, 2009 09:44

  B

  Odgovori
 • Pošto je na sajtu veći deo posetilaca od skora u trčanju i od skora prate i učestvuju na trkama, prema tome slabo i znaju ko je ko u svetu trčanja. Evo na pr. neki su možda upoznali profu Jankovića e neki možda i ne znaju ko je, kako izgleda, kako trči i koliko je pretrčao !!!

  Tako mnogi ne znaju kao i ja ko je Boban Pantović i Eko maraton klub. Samo su mogli da vide nekoliko obaveštenja i komentara na ovom sajtu.

  Prema tome molio bih Bobana da se sam malo bolje prezentuje i da malo više kaže o Eko maraton klubu – da li je to sportski, atletski, trkački klub ili nekakav drugačiji klub ? Da li je ad hoc osnovan za namere rijalitija ? Istorijat kluba?

  Svako može da trči godinama rekreativno i čak dosta brzo da trči a da nije poznat u krugovima trkača – profesionalaca i rekreativaca koji i treniraju i učestvuju na trkama. Mi koji idemo po trkama uglavnom se međusobno poznajemo i znamo ko kakvo mesto zauzima u ‘našem svetu’.

  Zato još jednom molim Bobana da nas koji ga ne poznajemo, dozvoli da ga malo bole upoznamo, jer se kod nas stvara utisak da je ‘ovde’ utrčao ko zna odakle !!!

  Odgovori
 • Izražavam veliku podršku za „Bobana“, i BILO KOGA ko radi na afirmaciji atletike,trčanja,triatlona,i uopšte individualnog sporta…ali ovo što spominje Srećko je sasvim na mjestu,prof.Jankovica respektujem pa je suvišno da bilo šta dodam…drugari,u većini slučajeva ljudi se teško organizuju i istraju kada je npr.krkanluk i roštilj u pitanju, a „kamoli nešto ovako ozbiljno kao organizacija i učešće na ultramaratonu……

  Odgovori
 • Novelja Korac
  8 decembra, 2009 14:27

  Koliko znam, maratoni zauzimaju ogromno mesto u godisnjem planu jednog maratonca. Svakom maratonu ce trkac posvetiti nekoliko meseci priprema. Da ne govorim o ultramaratonu, i duzinama od 100km, koje samo elitni takmicari trce vise puta godisnje.

  Pred kraj decembra ce biti jako niske temperature, u toku je prelaz iz sezone u sezonu, u kom se trkaci jos odmaraju, ili krecu pripreme za sledecu sezonu. Ako i izuzmem ove dve cinjenice, mislim da je suludo najaviti izbornu trku (trku na 100km) mesec dana pre odrzavanja iste… Mislim da ce se na izbornoj trci pojaviti jako mali broj trkaca, a pogotovo ultramaratonaca, koji svoje ciljeve formiraju godinama unapred, i formu stimaju mesecima unapred.

  Nisam protivnik ove akcije, sve je to super i lepo, i treba da se promovise atletika i trcanje, ali ovo je za mene ipak malo suludo… Srecno organizatorima i svima koji odluce da trce izbornu trku! 🙂

  Odgovori
 • Boban Pantovic
  8 decembra, 2009 15:52

  Postovane i uvazavane kolege maratonci a i ostali posetioci ovog sajta cenim a i smatram da svi vi imate pravo na svoje misljenje kao i ja na svoje. Ovo sto moji saradnici i ja radimo je licni interes – ljubavi prema ultramaratonu.
  Od 26 istrcanih ultramarton trka 7 – 8 sam istrcao po kijametu – sneg, kisa, vetar, temperatura vazduha od -2 do 6 stepeni C i sve je to moj i samo moj izbor. Eko Maraton klub sam osnovao 2005. godine u Tutinu gde sam se preselio zbog posla. Mojim povratkom u Bgd sredinom prosle 2008. godine klub prestaje sa radom u mestu osnivanja i ja ga od avgusta 2008. ponovo aktiviram u Beogradu u naseljima koja se nalaze sa leve obale Dunava preko 60 000 stanovnika ovo je jedini klub. Klub ima cetiri aktivna takmicara, tideset rekreativaca i na mnoge sugradjane smo uticali da se samostalno bave trcanjem. Pobednik sam ovogodisnje ultramaraton trke samoprevazilazenja u trcanju na 12 sat na Uscu u kategoriji preko 50godina – u organizaciji SRI CHIMOY MARATHON TEAM. Moj licni rekokordi su u ultramaratonu 100km 7h 47min (2002) a u maratonu 3h 12min (1997). Moj skroman doprinos atletici Beograd je staza za trcanje od 1km u Park sumi Zvezdara, koju sam sa ORB sa Zezdare trasirao i pravio u periodu od 1980. do 1982. godine, koju za pripreme koriste ne samo beogradski atleticari vec i mnogi sportisti i gosti Beograda.
  Sto se tice spremnosti ultramaratonaca da istrce trku od 100km svima koji nisu u mogucnosti iz bilo kojih razloga da trce savetujem da ne ucestvuju bice i drugih nije ovo jedina trka. Posto je moj telefon dostupan svim posetiocima ovog a drugih sajtova zahvalio bih se na predlozima (od kojih su neki vec prihvaceni) i podrsci.
  Srdacno Vas sve pozdravljam.
  P. S.
  Ja sam jedan od ucesnika ovog ultramaratona.

  Odgovori
 • Na Googlu, ukucate „Maraton maratona Beograd“ i samo jedna adresa izadje. Ona je sa ovog sajta.
  Ako ukucate „Maraton maratona Beograd decembar 2009.“ , izadje svasta ali nista vezano za ovde najavljivanu manifestaciju.
  Ukucate li „Maraton maratona Beograd decembar 2009. Boban Pantovic“ ,
  dobijete sintezu predhodna dva pokusaja: trcanje.rs + 0 = trcanje.rs

  Kako ja ovo da shvatim?
  Ili je organizacija slaba, medijski nepropracena, … ili je trcanje.rs centar sveta??? :))

  Mislim na centar sportskog sveta u Srbiji!!!

  Odgovori
 • Ogi ti si moj tip, nema veze sto nisi ultramaratonac. Ljubim te u tu celu. Ja bi ih sve zabranila sem tebe!
  Obozavam frrrrrrrkUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU………………..

  Odgovori
 • Nisam maratonac – trckaram povremeno. Divim se svima vama od polumaratona pa nadalje. Ovde neki pominju prevare nisam shvatio o cemu se radi, ko je prevarant a ko prevareni – imenujte. Dosta je uopstenih fraza. Ja sam shvatio da ova trka nije obavezna. Mozda je ovo shoW za VanaA-u slicne njoj.

  Odgovori
 • C

  Odgovori
 • Zoran Jankovic
  8 decembra, 2009 21:22

  Evo mene opet.Izgleda da sam svoj komentar napisao na osnovu nedovoljnih informacija i mojih pogresnih pretpostavki o pokusaju da se i MARATON nadje u reialti programu MARATON MARATONU. Time sam naneo stetu ljudima iz organizacije. Na osnovu informacija koje sam je imao do veceras mislio sam da iza svega stoji neka sekta, ili neka grupa samaozvanih maratonaca. Moje misljenje se iz korena menja. Razgovarao sam sa glavnim organizatorom, on me je upozanao sa svimn detaljima same organizacije i ucesnika. Moje primedba je bila zasto se ova prica nije pricala na nasim trkama, nego sam na nasem satju. Jer ziva rer je ziva rec. Tada ne bi bilo ovakvih nesporazuma (bar ne sa moje strane).
  Na kraju, sta da kazem , nego ljudi pustimo ih da probaju. Neka pokusaju da na svoj nacin pokazu sta su mataonci. Molim Vas nemojmo im odmagati no dajmo da im pomognemo.
  „dodaj sundjer, ali ne zaboravu pivo“
  Profa Jankovic.

  Odgovori
 • Sve je dobro, kad se dobro svrši!
  Trcanje.rs je i dalje mesto pozitivnog naboja i dobre atmosfere. A „IZBORNA TRKA“ će sigurno približiti ultramaratonsko trčanje trkačima koji to još nisu probali, pa makar ovoga puta bili samo publika.
  Ja za sebe mogu da kažem da sam četiri puta trčao 12 časovni ultramaraton. Prvi put 90km, drugi i treći put po 100km, a zadnji put pre tri godine sam sišao sa staze nakon 26km, drugim rečima odustao.
  Tri godine se nisam oprobao i tačno osećam da mi fali za samopouzdanje ta borba, ta agonija, ta patnja, što bi Mig rekao BAP, koju ću proživljavati i 26.decembra. Ali znam da iz takve trke uvek izlazim jači i čvršći.

  Odgovori

 • Evo da se javim u svojstvu urednika svih materijala i sadržaja koje imate priliku da čitate na Trčanje.rs

  Vuja i ja smo u svakodnevnom telefonskom kontaktu sa gospodinom Pantovićem, koga samo upoznali na Šri Čimnoj ultramaratonu. Razmenili smo kontakte i ubrzo smo se čuli, a kasnije i organizovali par sastanaka sa Bobanom.

  Svedočim da je Boban veoma ozbiljan u svojim namerama, da posredi nije neka prevara već dosta truda koji se ulaže u jedan ozbiljan projekat od koga ćemo svi imati koristi.

  Boban ima sjajne ideje, a uskoro (nadam se da neću otkriti mnogo) imaće i priliku da vidimo prvo štampano izdanje jednog trkačkog biltena. Svaka čast za Bobana!

  Lično sam mišljenja da trka nije dobro najavljena, da je mogla i ranije da se rapsiše, ali kako sam upoznat sa detaljima oko organizacije uveravam vas da to nije bilo moguće. Imam informacija da su se na trku prijavili i ljudi van Srbije pa samim tim to je uspeh i same manifestacije veći, jer ona nosi internacionalni karakter

  @Profesor Janković: Hvala na razumevanju i po vašoj želji smo uklonili maliciozan kometnar sa početka.
  @Seba: Takodje
  @Bane: Mislim da je to pravi stav, a to je da ljudima treba dati šansu, i da na svaki trud koji dolazi od samih trkača treba gledati pozitivno. Trčanje i kultura aktivnog života se i na ovaj način propagirao, a Boban je možda i pionir u tome da pokaže da su maratonci pre svega ljudi i to veoma interesantni.

  Želim mu puno uspeha, a u eri interneta i pored ovakvog sajta Trcanje.rs mislim da bi bilo suludo pokusati prevaru. Imamo mediji koji izveštava odgovorno, te i vas molim da se udržite od zluradih komentara i paušalnih ocena.

  @Ogi: Ovu trku treba svatiti kao mogućnost. Mora se početi od nečega, a to što ga nema na Google nije sada toliko važno, ako od sledeće godine bude imamo tradicionalni šou ili ultramaraton trku u Beogradu. Boban ima još sjajnih ideja, a ja verujem da ćemo se za par godina svi uveriti da su sumnje bile pogrešne.

  @Vojo: Tvoji komentari su van teme, te sam ih obrisao.

  I tako, stay positive!!!, a ako imate koga da napušite prvo izađite na jednu desetku da se izduvate pa pišite :))

  Odgovori
 • LJUDI PRVO TREBA DA SE SPUSTI LOPTA,ODJEDNOM SVI IZBACUJU PRLJAV VES,DAJ LJUDI SVI SMO DOBRI DRUGARI I TREBA DA SE UDRUZIMO U ISTOJ STVARI-TRCANJU!NIKO NEMA OVDE NAMERU I PRAVO DA NEKO NEKOG MINIRA,SUKOB MISLJENJA SVAKO IMA PRAVO NA KRITIKU I NIKO NIJE NEDODIRLJIV!OCITO MALO INFORMACIJA I SLABIJA PREZENTACIJA SU UCINILE SVOJE DA DODJE DO OPRECNIH MISLJENJA KAO STO PROFU I OGIJA PODRZAVAM U VECINI STVARI ISTO TAKO I BOBANA RAZUMEM DA NAPRAVI NESTO NEOBICNO ILI TI RIALITI,MISLIM DA SVI TREBA DA SE UDRUZIMO I ONO NAJBOLJE IZVUCEMO I PREZENTUJEMO NARODU!
  I SEBO OPASKA NA TVOJ KOMENTAR,NE ULAZIM U SUKOB S PROFOM I ZILKETOM NISAM BIO U TOKU DOK JE TO BILO ALI MORAM DA TI ODGOVORIM NA NAGRADU(ultramaraton BEC-BUDIMPESTA)KOJU KAKO KAZES NISMO HTELI DA USTUPIMO,KAO PRVO DRUGOPLASIRANI NIJE MOGAO DA IDE POSTO SMO MI BILI PRIJAVLJENI JA SAM LICNO INSISTIRAO DA IDE DRUGOPLASIRANI ALI NIJE MOGLO A MI SMO ZBOG JEDNOG OD PREVARANATA U SVETU TRCANJA IZ NS,MILUTINA RAUSA OSTALI KUCI I NOC PRED POLAZAK NAM JE BUKVALNO OTKAZAO KOMBI ZA KOJI JE MESECIMA RANIJE OBECAVAO KULE I GRADOVE,OPREMA,PRATNJA,CAK I DNEVNICE SVIM TRKACIMA A OD TOGA BAS NISTA!
  U TRCANJU SAM IZ LJUBAVI ALI NEMOGU DA SE OTMEM UTISKU DA DEO ORGANIZATORA TRPA NOVAC U SVOJE DZEPOVE A NECENE TRUD,RAD TRKACA MISLIM NA OBICNE REKREATIVCE I PROFESIONALCE,MISLIM DA ZA SVE IMA MESTA POD OVIM TRKACKIM SVETOM I SVI SU MI ISTI!!!!!!
  POZDRAV ZA SEBU,OGIJA,PROFU,BOBANA I SVE OSTALE FORUMASE………..

  Odgovori
 • Boban Pantovic
  8 decembra, 2009 21:41

  U to ime ziveli – MARATONCI – naravno.

  Odgovori
 • Hocu svoj deo necu da me prevarite!!!!:-):-)

  Odgovori
 • Cista 10 (desetka) za trcanje.rs. Ponosim se Vama!

  Odgovori
 • O Boze kako nam malo treba za srecu…

  Odgovori
 • Volim i ja vas…

  Odgovori
 • Obozavam Sanju i Vanu

  Odgovori
 • Ja sam za C, sugerisem dizajneru da malo poraste trkaca.

  Odgovori
 • ZZ-u, ko si bre ti da me obozavas, kakve su ti namere, mene si nasao, a kol*ko ti treba da promenis misljenje – to je u trendu. U poverenju: mene ni rodjena majka ne obozava a ?…

  Odgovori
 • Zbog duhovitosti, a moji stavovi su veoma cvrsti i nisu skloni oscilacijama.
  Podrzavam Bobana i ljude slicne njemu.

  Odgovori
 • Ajt nemojte da spamujete, nek komentari ostanu na temi. Hvala

  Odgovori
 • Aleksandar Arsic Namitabha
  9 decembra, 2009 22:27

  Drago mi je da cujem da se odrzava jos jedna u nizu Ultramaratonskih trka kod nas, gde se pruza prilika trkacima koji vole distance duze od klasicnog maratona (42.2 km) da ispolje svoje psihofizicke sposobnosti i kvalitete. Kao ucesnik trke Trans Slovenija avgusta ove godine (na kojoj sam osvojio trece mesto) na etapnoj trci duzine 400 km za 5 dana koja se po prvi put organizovala doziveo sam da je trka imala veliki uspeh pa je organizator odlucio da napravi i zimsku verziju ove trke u februaru sledece godine.Kako se ultramaratonsko trcanje polako siri na nasim prostorima iskreno se nadam i zelim da i ova manifestacija bude uspesna u popularizaciji ovog sporta.Pa ko voli nek izvoli. Sportski pozdrav

  Odgovori
 • Srecno trkacima i organizatorima 26-og! (ozbiljno i bez sprdnje)

  Vise ne komentarisem na ovu temu.

  Odgovori
 • I ja sam za B, zasto nema Srbije i Beograda. Kako vidim B je izgubio trku s C a kod C bi umesto linija moglo da stoji Srbija i Beograd i zajedno sa 2010 okrene za 90 stepeni. I ja ga pretera pravim novi znak…javno razmisljam

  Odgovori
 • Pozdravljam sve ljubitelje trčanja, propagatore zdravog života i sve ljude dobre volje. Svima onima koji su osmislili, pokrenuli i koji sad uredjuju ovaj sajt želim ultra maratonsko trajanje na opštu korist sadašnjih i još više budućih korisnika ovog sveže nagradjenog i a u budućnosti što manje grdjenog sajta. Živela atletika, kraljica svih sportova, koja je kod nas u Srbiji zadnja rupa na svirali.to pokazuje svu bedu kako materijalnu,a ponajviše duhovnu.
  Svaka država koja drži do razvoja fizičke kulture maksimalno ulaže u njen razvoj i masovnost. Ona je bazičan sport za sve sportove,a može biti i odličan vid prevencije za svaku dob života. I pored toga trčanje se ne propagira ni u medijima, niti u društvu, a i kad se nešto i objavi to je površno, nestručno i bedno.treba savladati lenjost,inertnost i predrasude kako od pojedinaca tako i od ljudi koji su zaduženi za brigu o zdravlju,sportu i mladima. Treba što više izlaziti u parkove šume pored obala reka i trčati, šetati, trčati. Ali stvar nije samo u propagandi trčanja i u kulturi ljudi. Da bi se hiljade i hiljade ljudi zainteresovalo za trčanje potreban je niz organizacionih mera od strane zajednice.sa ekonomskog gledišta treba reći nadležnima da su one jeftine i da se vraćaju sa kamatom u vidu slobodnih bolesničkih soba u bolnicama, manjem korišćenju bolovanja i produktivnijem radu takvih ljudi,koji mnogo manje puše piju ili koriste psihoaktivne stimulanse, a to je velika ušteda i dobit za državu. i zajednicu u celini.
  Ovo je jedan od razloga zašto svakog ko pokuša i organizuje propagira i naravno učestvuje podržavam i pozdravljam. veliki pozdrav i za čoveka koji će pokušati da organizuje ultra
  maraton na adi 26 12.09. držim mu fige da uspe i da nam iznedri još jednu dobru trku, koja ako opstane i ostane prevazići osnivače. i ostati za neke buduće ultraše ili koji to sanjaju
  da probaju da stignu na cilj.
  Pre dve i po hiljade godina na ogromnoj steni u jeladi bile su uklesane ove reči ako želiš da budeš jak trči, ako želiš da budeš lep trči,ako želiš da budeš pametan trči. Pet stotina godina kasnijne horacije je pisao da ako ne trčiš dok si zdrav,trčaćeš kad se razboliš. Trčim po samo meni znanim stazama u Batajnici i okolnim njivama i selima uz Dunav, nekad hodam, nekad kaskam, vozim biciklov što no kažu kod mene, i kad me pitaju ljudi uz od čega bežiš ćale,ja im odgovorim od bolesti i lenjosti duha. Dragi prijatelju. Aj i ti ako možeš. A može svako to je lako. Ako paja-bataja može sa skoro pet banki možeš i ti moj dragi nepoznati prijatelju…
  Svima puno zdravlja u novoj i bezbroj kilometarskih stubova pretrčanih bilo gde i bilo kad želi Pajić Miroslav iz Batajnice.

  Odgovori
 • Miroslave !!!

  samo koj’ si ti na ovoj sliki ..

  ovi levo ili ovi desno ?

  Odgovori
 • C

  Odgovori
 • RADOST BP /BOBAN PANTOVIC/, RADOST

  KO IMA IDEJU IMA SVE.
  CAK I DA ORGANIZACIONO OSTANES SAMO SA SATORIMA I HRANOM MOGUCE JE ODRZATI 100 KM S OBZIROM NA POZITIVNU ENERGIJU ZAINTERESOVANIH TRKACA A OSTALO MOZE DA DODJE I KASNIJE./NAGRADE,MAJICE I DR./

  STA GOD DA ODLUCIS IMAS MOJ GLAS,
  I DA SE SADA NE ODRZI KAO DA JE ODRZANA

  PS.AKO SMEM DA KAZEM, LAKSE JE TRCATI 100 KM.PO BILO KAKVOM MINUSU NEGO ORGANIZOVATI.

  ZA TEBE,VUJU,VEKIJA,PROFU I SVE NA TRCANJU.RS

  SRDACAN POZDRAV,
  BOZA
  13 BEOGRADSKI ULTRAMARATON
  SRI CHINMOY MARATHON TEAM

  Odgovori
 • C

  Odgovori
 • Dragan Šimić
  15 decembra, 2009 08:56

  Sneg

  Odgovori
 • I mraz?

  Odgovori
 • Boban Pantovic
  15 decembra, 2009 13:22

  U toku dana dostavicemo saopstenje Organizacionog odbora o odlaganju trke.

  Odgovori
 • Šteta, ali očekivano…mada, moj pokojni učitelj je uvek govorio, kada se nešto desi zbog čega smo tužni, razočarani ili nesretni: KO ZNA ZAŠTO JE TO DOBRO!?

  Odgovori
 • Saopstenje!? Cekamo te! Sale malo nikad nije na odmet ali bi voleo da znam novi termin ako nije odlozeno na neodredjeno vreme…

  Odgovori
 • Saopštenje možete videti na stranici https://www.trcanje.rs/2009/12/odlozena-izborna-trka-maraton-maratona/
  U opticaju je sada 13. mart 2010. godine. To je već mnogo bolji termin.

  Odgovori
 • Zoran Jankovic
  27 decembra, 2009 16:41

  Evo mene opet. Nije me bilo jedno vreme, racunar mi nije bio dostopan. Mislim da je dobro sto je trke odlozena za mart, Ima se vise vremena za organizaciju. Pa predlazem organizatorima da razmisle i o novcanim nagradama, ako je to moguce. Jer nije lako trcati 100 km. Stvore se tu dosta trskova za ozbiljne pripreme, samo da pomenem patike, stradaju i one. Voleo bih da i ja uzmem ucesca. Za sada jos neznam nista, no vremena ima.
  Sto se tice znaka mozda je najsimpaticniji pod A.
  Mnogo srece i uspeha u organizaciji trke.
  Pozdrav od profe.

  Odgovori
 • Maratoncu iz Kule Zoranu Jankoviću sve najbolje u 2010 godini želi „Brka“ iz Novog Sada, sa Đačkog igrališta.

  Odgovori
 • Dragi trkači,rekreativci i ljubitelji trčanja u 2010 godini od 01.februara,na svakoj trci na saveznom nivou kao i na lokalnim i uličnim trkama biće antidoping kontrola specijalne ekipe koja će biti na svakoj trci i na nekom od treninga atletskih klubova.Testiranju podležu,ne kao do sada troje prvoplasiranih i petoro po slučajnom izboru,već će biti više nego rigoroznija,sigurno,a sve sa ciljem da unapredimo čistu atletiku,sam rad,iznad svega zdravlje trkača takmičara i takmičarki i rekreativca pa i samo znanje i rad njihovih trenera,veliki entuzijazam a ne prevarante.Sa ovim želimo da očistimo nezdravu atletiku u samom začetku a ne da doživimo neprijatna iznenadjenja na internacionalnim takmičenjima.

  Odgovori
 • POZDRAVLjAM!!!
  Najzad nesto pozitivno i u neprofitnim sportovima.

  Odgovori
 • Podržimo ih.Za početak antidoping agencija republike srbije treba da pokrije sve veće trke,kroseve,polumaratone,maratone,zvanična prvenstva Srbije u ATLETICI.Naravno dolaze nenajavljeni.Napokon nešto pozitivno u našem sportu.Možete se upoznati o svemu na sajtu agencije koju čine 55 eminentnih doktora i stručnjaka za doping.

  http://www.adas.org.rs/

  Odgovori
 • Podrzavam akciju i rad doping kontrole,nadam se da ce na sve trke dolaziti i raditi na dobrobit sporta i fer pleja i onima koji varaju ili koriste nedozvoljena sredstva ukinuti pravo takmicenja.
  Prvi se javljam na test,antidoping kontrole.Bas me interesuje jesam li pozitivan:-)!

  Odgovori
 • Trka se održava 13. marta, subota.
  Hvala Ćiro, ispravićemo u kalendaru.

  Odgovori
 • Dragan Ćirić
  7 februara, 2010 19:57

  Na vrhu stane piše da je Maraton maratona odložen za 13. mart.
  U kalendaru, u martu je markiran 14.
  Koji je datum tačan?

  Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed