Vesti

Humanitarni prilog maratonu: pomoć za Stefana

Nema komentara

Stefan ovu trku ne trči sam! 20.04. Belgrade Running Club organizuje pasta party (Kućica, Vračar) gde skupljamo priloge, druga stanica nam je recovery trening nakon Maratona, dođite 29.04. od 9h, na Adu da istrčimo zajedno trening oporavka i pomognemo Stefanu u njegovoj borbi!

Upišimo 277 i pošaljimo SMS na 3030!

Prenosimo apel Ivana Popovića u celosti:

Trčim za Stefana

Kolege trkači,

Zovem se Ivan Popović, bavim se našim divnim sportom već dve godine i znam koliko je pozitivne energije među nama.

Obraćam vam se ovim putem pošto mi je potrebna vaša pomoć.

Moj prijatelj je jako bolestan. Boluje od leukemije. U pitanju je vrlo redak tip leukemije koja pogađa jedan u milion slučaja. Koliko je ovaj tip leukemije redak, ukazuje i činjenica da u svetskom registru ne postoji adekvatan donator koštane srži. Do sada je imao jednu transplantaciju, donor je bila njegova majka. Međutim njegovo telo je odbilo majčinu koštanu srž.

Stefan

Stefan trenutno vodi dve bitke. Prva je ta da je njegovo telo oslabilo od šest ciklusa hemoterapija i da više ne može da izdrži, a druga da sigurno postoji barem jedna osoba u svetu koja ima adekvatnu koštanu srž, ali da nije registrovana.

Pokušavam da pomognem prijatelju. Molim vas da podržite trkačku akciju koju ću za njega organizovati sa mojim prijateljima sa trčanja i na kojoj će se prikupljati novčana sredstva.

Trčaćemo zajednički trening u subotu 29.04. u 9:00h na Adi Ciganliji. Sastaćemo se na rukometnom terenu u blizini parkinga kod kružnog toka na ulazu na Adu Ciganliju. To je satnica kad uglavnom počinju vaši treninzi subotom. Dođite da se sastanemo svi, napravimo veliku fotografiju, istrčimo svoj trening i pošaljemo poruku Stefanu da nije sam. Istrčite koliko možete, tempom koji vam odgovara, donirajte koliko ste u mogućnosti i najvažnije – pomozite mi da pošaljem prijatelju poruku podrške kada mu je najpotrebnija.

Ne znam da li ste iz BRC-a, BURT-a, Running-a, Tribe-a… Znam da vas pokreće najbolja energija u ovom gradu i molim vas da deo te energije usmerimo zajedno ka Stefanu.

U četvrtak, 20.04. Belgrade Running Club organizuje pasta party uoči Beogradskog maratona, i tom prilikom će se, takođe, sakupljati dobrovoljni prilozi. Pozvao bih vas ovom prilikom na taj događaj.

Pomozimo Stefanu da iz svoje najteže bitke izađe kao konačni pobednik. Njegov maraton traje već godinu ipo dana i sada je u najvećoj krizi.

Upišimo 277 i pošaljimo SMS na 3030!

Spasimo Stefanu život! Budimo humani!

Vaš trkački drug,
Ivan

Trči živi zdravo trkači na dva fronta za Ivu
Ko stvara maraton?
Tags:

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed