Vesti

Gebreselasije odustao od Olimpijskog sna, ali neće završiti kao Ronaldo

Nema komentara

Juče sam video Ronalda na TV i primetio sam koliko se ugojio. Ne želim da završim kao on, zaista ne želim. Zato ću nastaviti da trčim i da se takmičim. – Haile Gebreselassie

Po mnogima najbolji dugoprugaš svih vremena Haile Gebreselasije izjavio je da ne želi da prestane da se bavi trčanjem jer neće da se ugoji i izgleda kao nekada najbolji fudbaler planete Ronaldo Nazario da Lima.

38-godišnji Etiopljanin, nekada kralj staze na 10.000 metara i bivši svetski rekorder u maratonu, u intervjuu za nemački časopis Frankfurter Allgemeine, rekao je da su njegova vremena u ovom trenutku preslaba da bi uspeo da se plasira na olimpijske igre u Londonu.

Trka u Londonu je za mene prebrza. Troje atletičara su letos trčali ispod 2:04, a još troje oko 2:05. Moje vreme je trenutno oko 4 minuta sporije od najbržeg Etiopljanina, rekao je Haile i dodao da neće pokušavati da postigne normu u nekoj drugoj disciplini.

Etiopljanska javnost želi zlatna odličja, za mene bi bilo premalo vremena da se pripremim za neku drugu distancu i verovatno bih se iz Londona vratio bez medalje. Tako da mislim da je bolje da prestanem da trčim za reprezentaciju. Niko ne želi da me vidi kako ulazim u cilj u dresu Etiopije poražen od nekog drugog trkača ili više njih. – Haile Gebreselasie

Uprkos činjenici da se odrekao Olimpijskog sna, Geb kaže da neće prestati da se bavi atletikom.

Moja filozofija je zaista jednostavna, želim da se takmičim sa vremenom. Trke su mi potrebne. Mom telu je potrebno da se znoji kako bih ostvario cilj, zaista nisam u stanju da trčim onako samo iz zabave, potreban mi je cilj.

Tornička Bobija – vikend treking sa Extreme Summit Team-om
Prva trkačka prodavnica u Srbiji!
Tags: ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed