blank
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Najave trka

Evropsko Skyrunning prvenstvo 2023. će se održati u Crnoj Gori!

Ne čak četiri kontinenta biće održano 2023 Kontinentalno prvenstvo u skyrunning-u. Od Severne i Centralne Amerike, do Južne Amerike, Evrope i Azije od aprila do decembra. Evropsko Skyrunning prvenstvo će se prvi put u istoriji održati na Balkanu, i to u Crnoj Gori.

Kontinentalno i Svetsko prvenstvo se smenjuju svake godine.

Sve počinje sa prvenstvnom Severne i Centralne Amerike

Brazil ©Rafael-Aquino-Leal

Sezona počinje 2. aprila 2023. prvenstvom Severne i Centralne Amerike po prvi put na Kostarici. Za Kostariku svakako nije novost učešće na skyrunning-u. Na Svetskom prvenstvu je zauzela 18. mesto zahvaljujući rezultatima osmočlanog tima. Disciplina SKY će biti održana upravo ovde na 3.473 m nadmorske visine.

Revanš deo će se održati u Brazlu, što je drugi put da se održava prevenstvo Južne Amerike posle 2019. Sve tri kategorije – VERTICAL, SKY i SKYULTRA će se održati na ovoj lokaciji između 25. i 27. juna 2023. godine.

Prvi put će se deo kontinentalnog prvenstva održati i na Balkanu. Od 14. do 16. jula 2023. u Crna Gora će biti domaćin u sve tri discipline.

Sezona će se završiti Azijskim prvenstvom i to ponovo u Hong Kongu, u Kini, na ostrvu Lantau gde su održana i ranija izdanja. SKY i SKYULTRA biće održani istog dana i to 09. decembra 2023. godine.

Evropsko prvenstvo u skyrunning-u 2021, jedino kontinentalno prvenstvo koje se održalo te godine, proslavljeno je u Portugalu, gde Španija, Italija i Portugal prednjače na rang listi.

72 medalje i titule u 2023.

Devet trka na četiri kontinenta podeliće 72 medalje i kontinentalne titule u ovom velikom povratku na međunarodnu skyrunning-u scenu.

Osim četiri kontinentalna, ova sezona (2023.) skyrunning-a uključiće i godišnje SkySnow svetsko prvenstvo, godišnje Omladinsko svetsko prvenstvo u skyrunning-u, treće VK Open prvenstvo i potpuno novo prvenstvo – koje će uskoro biti objavljeno.

Kontinentalno prvenstvo u Skyrunning-u 2023

Prevenstvo Severne i Centralne Amerike

©La Cumbre SkyRace®

Kostarika

SKY – 2. april – La Cumbre SkyRace®
Dužina 20km/1.465m uspona

Južnoameričko prvenstvo

Brazil

VERTICAL – 25. jun – Insanity Mountain Mestre Alvaro VK
Dužina 4,8 km / 1014 m vertikalnog uspona

Advertisement. Scroll to continue reading.

SKYULTRA – 26. jun – Insanity Mountain Mestre Alvaro 50K
Dužina 50 km/ 4.394 m uspona

SKY – 27. jun – Mountain Mestre Alvaro 35K
Dužina 35 km /3300m uspona

Evropsko prvenstvo

Crna Gora

VERTICAL– 14. jul – Prokletije Vertical Kilometer®
Dužina 3,5 km / 1100m uspona

SKYULTRA – 15. jul – Prokletije SkyUltra
Dužina 50 km / 4.400m uspona

SKY – 16. jul – Prokletije SkyRace®
Dužina 30 km/ 2,150m uspona

Azijsko prvenstvo

Hong Kong, Lantau 50

Hong Kong, Kina

SKY – 9. decembar – Lantau 27
Dužina 27 km / 922m uspona

SKYULTRA – 9. decembar – Lantau 50
Dužina 54 km / 3.240m uspona

Detalji i prijave su OVDE.

Tekst preuzet sa www.skyrunning.com

Advertisement. Scroll to continue reading.

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

Vesti

Jako uzbudljiva SkyRunning liga 2022. godine je krunisana u ponedeljak 07. novembra dodelom nagrada najboljim “nebeskim” trkačima SkyRunning lige Srbije i Crne Gore. Ove...

Ona trči

Skyrunning reprezentacija Srbije i Crne Gore ove godine je prvi put učestvovala na Svetskom Skyrunning prvenstvu u Osoli u Italiji. Naši reprezentativci bili su...

Vesti

Poslednja trka i to Lužnički Skaj Rejs u okviru nacionalne Skajraning lige Srbije je održana u Babušnici u subotu 8. oktobra. Manifestacija je opravdala...

Vesti

Skyrunning reprezentacija Srbije i Crne Gore ove godine prvi put učestvuje na Svetskom Skyrunning prvenstvu u Osoli u Italiji. Naši reprezentativci ove godine su...