blank
Connect with us

Hi, what are you looking for?

* Naslovna

Evropske univerzitetske igre u Beogradu neće biti održane u julu 2021. saopštila Evropska Asocijacija za Univerzitetski sport

univerzitetske igre u beogradu

Evropske univerzitetske igre u Beogradu neće biti održane u julu 2021. saopštila Evropska Asocijacija za Univerzitetski sport. EUSA je saopštenje o neodržavanju Univerzitetskih igara poslala svojim članicama putem emaila, sadržaj saopštenja vam prenisimo u celosti:

Evropske univerzitetske igre u Beogradu neće biti održane u julu 2021. saopštenje

Evropska univerzitetska sportska asocijacija želi da najavi da predstojeće izdanje 5. evropskih univerzitetskih igara neće biti održano u Beogradu ovog jula.

Uprkos napornom radu lokalnog Organizacionog odbora, EUSA i svih partnera, uzimajući u obzir trenutnu pandemijsku situaciju u vezi sa COVID-19, nakon mnogo analiza i razmatranja, doneta je odluka da se događaj u Srbiji ne može bezbedno održati u predviđeni period između 14. i 27. jula 2021.

Iako je odluka o odlaganju Igara za 2021. godinu doneta pre godinu dana, bili smo uvereni da će nam ukupna situacija sa pandemijom omogućiti da vodimo sigurne Igre. Danas se čini da ni vakcinacija ni zaključavanje i drugi napori vlada nisu doneli očekivane rezultate, ali ipak čvrsto verujemo da će se s vremenom situacija popraviti i da se Igre mogu organizovati na bezbedan i uspešan način.

Uz sigurnost i dobrobit učesnika i građana zemlje domaćina kao naš prioritet, priznajemo da je odluka da se Igre u Beogradu ne održavaju u julu ove godine u najboljem interesu svih zainteresovanih.

Prepoznajemo podršku koju smo dobili od premijerke Vlade Srbije Ane Brnabić i cele vlade i zahvaljujemo im na saradnji i angažovanju u godinama koje su se pripremale za događaj. Takođe cenimo sve napore organizacionog odbora, posvećenost vođa, zaposlenih i doprinos partnera, i iskreno se nadamo da ćemo naći rešenje za održavanje naše saradnje i pronaći način da se Igre mogu održati u Beogradu u kasnijem terminu.

EUSA će sada obaviti konsultacije sa našim članovima, organizatorima naših događaja i njihovim vlastima kako bi istražio mogućnosti za organizaciju Igara u kasnijoj fazi ove godine.

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

Atletika

Belgrade Indoor Meeting održaće se u sredu 15. februara sa početkom u 15.20 časova.

* Naslovna

Predstavljamo vam našu selekciju TOP 3 outdoor programa u Beogradu kojima možete da se priključite sada. Nije slučajno što se svi odigravaju napolju, a...

Najave trka

Ove nedelje, PSK Balkan po treći put organizuje planinsku trku Čičak trail u beogradskom naselju Višnjica, na desnoj obali Dunava. Ovo je sjajna prilika da upoznaš...

* Naslovna

London Marathon Events, firma koja organizuje Londonski marataon održaće Reunion 10K trku u okviru vladinog programa za istraživanje bezbednosti događaja. Događaj će se održati...