AtletikaVesti

Dve medalje za Srbiju! Vuleta i Bibić osvojili bronzu, Topić četvrta u Evropi

Nema komentara

U nedelju 05. marta se zvanično završilo Evropsko dvoransko prvenstvo u atletici u Istanbulu. Reprezentativci donose kući dve medalje za Srbiju! I to Ivana Vuleta (skok u dalj) i Elzan Bibić (3.000 metara) sa dve bronzane medalje!

Vuleta je u polufinalu već najavila uspeh skokom od 6.98. Skok koji je drugi najbolji ove godine.

Ivana je u skokom od 6,91 izvojevala treće mesto. Već u prvoj seriji je skočila 6,76 čime je izbila na prvu poziciju. Mesto na kom je bila do ćetvrte serije kada je Nemica Mihambo skočila 6,83.

Mihambo je u šestoj seriji prestupila pa je ostala bez medalje. A ispred Vulete se našla Larisa Lašćino sa 6.97, a evropska šampionka je Jasmin Sojer.

I za Bibića bronza

Elzan Bibić je u trci na 3.000 metara zauzeo treće mesto sa vremenom 7:04:03. Prvo mesto je zauzeo Norvežanin Jakob Ingebrigtsen, dok je drugi bio Španac Adel Mešal.

Ovo je Bibićevo prvo odličje u seniorskoj kategoriji.

Ingebrigtsen je u petak uveče osvojio svoju desetu titulu prvaka Evrope sa samo 22 godine. I to na 1500 metara gde je pobedio sa vremenom od 3:33.95.

Femke Bol pobedila na 400m sa vremenom od 49.85 sek. A u muškoj kategoriji Karsten Warholm sa 45.35 sek.

Topić četvrta u Evropi

Angelina Topić osvojila je četvrto mesto na Evropskom prvenstvu u dvorani u skoku uvis.

Iako je još uvek juniorka, Angelina se borila na seniorskom nivou. Konačna odluka se donosila na 1,86cm. Njen najbolji skok je 8 centimetara viši, i iako ga je preskočila, Katerina Tabašnik iz Ukrajine je preskočila ovu visinu iz prvog pokušaja pa je Angelina završila četvrta.

Prvo mesto zauzela je Jaroslava Mahučik iz Ukrajine sa 1.98 cm, dok je druga bila Britt Virman iz Holandije sa 1.96 cm.

Lazar Anić je usled povrede koju je imao u kvalifikacijama Evropskog prvenstva odlučio da ipak ne takmiči u finalu, ali se pojavio na zaletištu skoka udalj i samo pretrčao jamu za dalj.

“Nakon povrede u kvalifikacijama, medicinski tim je dao sve od sebe da me vrate u stanje kako bi bio u mogućnosti da skačem u finalu. Dva dana sam proveo na terapijama i zaista sam mislio da ću biti u stanju da skačem, medjutim na zagrevanju sam osetio ponovo bol u zadnjoj loži i odlučili smo da ne skačem, nego da samo pretrčim kako bi imao bar neki plasman“, rekao je Anić.

Rezultate i raspored trka za Evropsko prvenstvo 2023. možete pogledati ovde.

Izvor: Srpski atletski savez

Jakob Ingebrigtsen osvojio 11 zlato na Evropskom prvenstvu
Šta trkač srednjoškolac treba da uradi da bi bio diskvalifikovan?
Tags: , , , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed