Vesti

David Rudisha, dvostruki osvajač zlata na Olimpijskim igrama na 800m, preživeo pad aviona

Nema komentara

Kenijski trkač David Rudisha, dvostruki osvajač zlatne medalje na olimpijskim igrama na 800 metara, preživeo je u subotu avionsku nesreću u Keniji, navodi se u saopštenju neprofitne organizacije za zaštitu prirode Big Life Foundation.

Rudisha i još petoro napuštali su događaj poznat kao Masai Olimpijske igre (Masai Olympics) u Kimani u Keniji kada je mali avion u kojem su bili bio prinuđen da sleti ubrzo nakon poletanja, navodi Big Life, koji je bio jedan od organizatora događaj.

Svi putnici su dobro

Big Life je u utorak za CNN potvrdio da su Rudisha i ostali putnici dobro, a da Rudisha „nije pretrpeo značajne fizičke povrede“.

„Dogodilo se veoma brzo“, rekao je Rudisha. „Imamo sreće što smo preživeli. Bilo je samo nekoliko povreda, ali većina nas je izašla bez većih povreda.“

David Rudisha i njegovo dvostruko olimpijsko zlato

Rudisha je osvojio olimpijsku titulu na 800 metara u Londonu 2012. na senzacionalan način. Pobedio je svog najbližeg konkurenta za skoro sekundu i postavio trenutni svetski rekord od 1:40,91. Nijel Amos je završio drugi za 1:41,73,

To je jedini put u istoriji da je neko pretrčao distancu ispod 1:41. Četiri godine kasnije je odbranio titulu u Riju. Tada je postao i četvrti čovek u istoriji koji je osvojio dve trke na 800 metara.

Predsednik Kenija masters atletike, Stephen Ole Mariai, koji je bio na ovom letu, prebačen je u bolnicu zbog povrede rebra. Ostali putnici su zbrinuti u bolnici zbog lakših povreda i otpušteni su.

Radull Live, koji promoviše kenijski sport, objavio je fotografije olimpijca pored razbijenog aviona na Tviteru.

Izvor CNN.

Keniji dozlogrdile suspenzije: Ministar sporta namerava da kriminalizuje doping u atletici
Šta nam govori Strava statistika o 2022. godini?
Tags: ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed