Bilo da ste od rane dobi u atletici, ili ste kasnije krenuli da rekreativno trčkarate pa prerasli u trkača/icu što prelazi ozbiljnu nedeljnu kilometražu i samo niže (polu)maratone za sobom, odlično znate iz kog razloga je trčanje vaša ljubav.

Osećaj koji budi ta samo naizgled jednostavna aktivnost je neprocenjiv – ostavljate sve brige iza sebe, dobijate nove ideje, sklapate poznanstva, rađaju se ljubavi, regulišete zdravstveno stanje, poboljšavate raspoloženje, a uz sve to se dobro zabavljate i svakim više (i/ili brže) pređenim kilometrom pobeđujete sebe!

Budući da je ovo naša tema, evo nekoliko podataka o omiljenom trkačkom sajtu – Trčanje.rs. :) Prvo smo bili mali, ali zahvaljujući vama i dobrim reakcijama na sadržaj koji lansiramo sve ove godine rasli smo, rasli i došli do impoznatnih brojki!

 

Interesantno je da je od lansiranja sajta svake godine najveći pik pred najznačajniji trkački događaj – Beogradski maraton, a naš rast se stabilizovao tokom 2016. i 2017. godine i sada možemo da kažemo da imamo stabilnu posetu. Trčanje.rs čita preko 100.000 ljudi svakog meseca, ali procenjujemo da je oko 20.000 – 50.000 trkača, a ostali su povremeni izletnici u tematiku.

Naša Facebook stranica je od 2013. godine triplirala broj fanova (sada ih imamo više od 55.000), a za njih procenujemo da ih trčanje zanima više od posetioca.

Ovde možete pročitati više informacija o procentima i vremenima u SAD i kod nas

A koliko je trkačka zajednica Srbije porasla možete pročitati u našoj analizi ovogodišnjeg Beogradskog maratona.

30. Beogradski maraton: u znaku nove trase i novog rekorda!

Toliko o brojkama :) Najvažnije je da se broj trkača uvećava iz godine u godinu i da trend bavljenja zdravim aktivnostima ne jenjava. Mnogi trkači su se putem strava.com pridružili ekipi koja će obeležiti Global Running Day treningom, a da li ćete i vi istrčati određenu kilometražu i tako obeležiti ovaj dan? :)

Tim sajta Trčanje.rs vam želi puno lepih, veselih, brzih trka u ostatku godine i obećava da će, kao i do sada, biti tu da podeli sa vama korisne i zanimljive informacije. Hvala na poverenju!