Vesti

Dan kada je roze bilo u modi – Rak dojke je bolje sprečiti

1 komentar

Oktobar je međunarodni mesec borbe protiv karcinoma dojke. U Srbiji se više od 4 000 žena godišnje dijagnostikuje rak dojke. Lekari ukazuju na činjenicu da se naše žene kasno odlučuju da se pregledaju i da je to jedan od najvećih problema sa kojima se naša zemlja susreće u borbi sa ovom vrstom karcinoma.

U saradnji sa mojedojkesuok.com pokrenuli smo kampanju kojom želimo ukažemo koliko je važna ova tema i koliko je informisanje o njoj jedan od najboljih načina kontrolisanja ovog oboljenja i njene preventive.

U znak obeležavanja svetskog dana borbe protiv raka dojke 24. oktobra na Adi ciganliji se u nedelju održao otvoreni trening kluba Trčanje.rs pod sloganom „Krug oko Ade za OK dojke

Dan kada je roze bilo u modi – Rak dojke je bolje sprečiti

Cilj kampanje koju smo pokrenuli, kroz niz tekstova na sajtu u oktobru, bio je da što veći broj naših čitateljki i čitalaca dobiju edukaciju na temu raka dojke i načina na koji trčanje utiče na prevenciju ove bolesti. Trening u nedelju je sa druge strane imao za cilj da svima koji su bili zainteresovani pruži priliku da u prijatnoj i podržavajućoj atmosferi isprobaju trčanje.

Osim redovnih članova i članica kluba, treningu se pridružilo i više od trideset, uglavnom sugrađanki, koje su bile motivisane da isprobaju trčanje i saznaju na koji način rekreacija doprinosi prevenciji karcinoma dojke.

Svi učesnici su uspešno završili trening i proveli lepo prepodne na Adi. Verujemo da smo dobili i nekoliko novih trkačica.

Ovo je dobra prilika da obavestimo sve dame da do kraja meseca oktobra mogu da urade ultrazvučni pregled u domu zdravlja Clinicanova po sniženoj ceni od 2000 RSD. Dovoljno je da se pozovete na naš sajt, ili na sajtove Tetka.rs i Mojedojkesuok. Iskoristite priliku i javite nam da li su vaše dojke ok. Moje jesu

Naši prijatelji

Osim velikog broja rekreativaca, treningu su se pridružili i naši prijatelji i partneri u ovoj akciji, Mirjana i Miloje koji stoje iza portala mojedojkesuok.com i tetka.rs.

Sa nama su bili i drugari iz agencije Home Page, portala stazenezele.rs, ali i dame iz udruženja žena koje su bolovale od raka dojke „Budimo zajedno“.

Sa njima smo već razgovarali o mogućnosti da u 2013. napravimo još lepih stvari i pokrenemo još više žena da se aktivno uključe u rekreaciju, trčanje i edukaciju o prevenciji raka dojke.

Događaj su ispratili i mediji koji će ove godine poruku koju smo želeli da pošaljemo proslediti najvećem broju sugrađana. Prisustvo nekoliko agencija i redakcija nacionalnih i gradskih medija nam daje do znanja da smo kao pokret na dobrom putu, i da je trčanje i životni stil koji promoviše, sve interesantniji velikom broju ljudi, samim tim i medijima i drugim velikim partnerima.

Novi Sad je OK

Osim u Beogradu, današnji dan je obeležen i u Novom Sadu. Naša drugarica trkačica Tatajana Vehovec Mooshema je organizovala ekipu sjajnih dama koje su se okupile na keju u Novom Sadu i odradile legani trening. Obučene u roze, pružile su podršku ovoj kampanji i učinile da ove godine i Novi Sad ima dan kada je roze bilo u modi. Hvala Tatjana i bravo za sve devojke.

[poll id=“25″]
Moj prvi kilometar
Biciklizam anatomija – knjiga koja će vam pomoći da shvatite koliko je trening snage bitan za svakog biciklistu

Povezani članci

1 komentar. Leave new

  • Moram da odgovorim javno na ovu anonimnu anketu: dok nisam trčala, nisam znala nijednu ženu koja trči. Kad sam počela da trčim, dobro sam znala samo jednu – sebe. Kad sam nastavila da trčim, upoznala sam bar 10 sjajnih, fenomenalnih žena, kakve samo trkačice mogu da budu. Valjda to ide od svežeg kiseonika i kilometara u nogama, to dobro i veliko srce u trkačica 😉

    Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed