Vesti

Dan Aktivnih zaposlenih – 22. jul 2012.

Nema komentara

Projekat “Aktivni zaposleni” ima za cilj da javno zastupa ukidanje poreza na rekreaciju zaposlenih.
Želimo da svaki zaposleni dobije mogućnsot da živi zdravo i aktivno!

Dan aktivnih zaposlenih će biti prvi put obeležen 22. jula na Adi Ciganliji. Cilj obeležavanja ovog dana je da se skrene pažnja javnosti na potrebu da se svim zaposlenim građanima i građankama omogući bavljenje sportom i rekreacijom. Ovo je prilika da se okupimo, bavimo sportom i na taj način iskažemo stav o neophodnosti promene poreske politike, po kojoj danas firme koje žele da omoguće svojim radnicima rekreativne aktivnosti moraju da plate porez od 65%.

Šta će se desiti tog dana

Dan aktivnih zaposlenih ćemo započeti otvorenim treningom trčanja za sve zainteresovane, koji će početi u 8 ujutru. Nastavićemo druženje u 10h uz druge sportove, plivanje, badminton, odbojku na pesku… Predstavićemo kratak film o Aktivnim zaposlenima, kao i predlog za promenu zakona kojim bi rekreacija zaposlenih bila regulisana na stimulativan način.

Svi punoletni građani će imati priliku da potpišu peticiju i daju svoj doprinos ovoj kampanji.

Ko je pozvan?

Na ovu manifestaciju su pozvani svi koji žele da učine nešto za sebe i svoju okolinu, pojedinci, kompanije koje veruju da je zdravlje njihovih zaposlenih važno i za njih same, mediji, fitnes centri koji bi da daju doprinos buđenju svesti o neophodnosti vežbanja u savremenom svetu i svi ostali koji dele ove vrednosti.

Na čemu se temelji kampanja?

Svoje stavove temeljimo na dokumentima Svetske zdravstvene organizacije, Saveta ministara EU i Ministarstva zdravlja Republike Srbije, te mnogobrojnim primerima dobre prakse iz zemalja EU. Svi oni govore u prilog tome da je rekreacja jedan od stubova borbe protiv hroničnih oboljenja poput dijabetesa, gojaznosti, kardiovaskularnih oboljenja i drugih.

U ovim dokumentima je akcenat i na koristi za privredu i budžet zemlje, kroz uštede na troškovima lečenja, povećanu produktivnost zaposlenih i većim profitima.

O kampanji Aktivni zaposleni

Grupa građana i udruženja okupljena oko projekta kampanje javnog zastupanja „Aktivni Zaposleni“ uz podršku Balkanskog fonda za lokalne inicijative zalaže se da kroz ukidanje poreza na rekreaciju zaposlenih, koji je trenutno 65%, Republika Srbija motiviše poslodavce da omoguće svojim radnicima da zadovolje svoju potrebu za vitalnošću i aktivnim životom.

Na ovaj način, osim što će svi oni koji su uključeni u lanac Država – Poslodavci – Zaposleni – Industrija imati korist na više nivoa, Vlada republike Srbije i Ministarstvo finansija imaju priliku da naprave još jedan važan korak ka prihvatanju evropskih vrednosti koje nas vode ka ulasku u EU

Šta se dogodi kada poslodavac za nekoliko zaposlenih želi da pruži dodatnu pogodnost zaposlenima i omogući im korišćenje nekog sportskog kapaciteta o trošku firme?

Od trenutka kada je na 12-tom jesenjem seminaru, Zlatibor 2011, Ministarstvo Finansija iznelo mišljenje da se zakup sporstkih objekata radi vršenja sportskih i rekreativnih aktivnosti poreski tretira kao lično primanje zaposlenog, tj. da na cenu zakupa dodaje 65% poreza najveći deo, posebno malih i srednjih preduzeća odustali su od ideje da na ovaj način održe psihofizičke sposobnosti svojih zaposlenih.

Pogledajte video o kampanji

Za više informacija posetite sajt www.aktivnizaposleni.com

Dajte svoj doprinos i potpišite online peticiju

Ili nas kontaktirajte na kontakt@trcanje.rs

Trenirali smo sa Ognjenom Stojanovićem!
Put do savršene forme postaje jasan! Bodibilding anatomija [RECENZIJA]

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed