Vesti

Crvena limunada

2 komentara

_MG_7039-22

Ako pratite moje recepte na Trčanju, onda znate da ovo nije obična limunada. Nemam ništa protiv najobičnije limunade već prosto mislim da nema potrebe da vam dajem takav recept. Sigurna sam da imate svoju savršenu recepturu.

Ono što možda uopšte ne očekujete je da je ova limunada sa cveklom. I da je neverovatno osvežavajuća.
Plus, prava je alkalna bomba! Slatkoća cvekle smiri kiselost limuna bez da naruši njegovu dominaciju. Ako ste ikad pili sok od nara, onda znate šta da očekujete. Samo što je ovo bolja varijanta jer je jeftinije od nara i dostupnije.

Untitled-1

O cvekli sam već pisala. Zaista, hvale nikad dosta. A i o limunu već sve znamo. I koliko je zdrav, osvežavajuć i da se preporučuje svakodnevna konzumacija.
Ovu limunadu možete zašećeriti braon šećerom ili medom ili ako volite kiselo, ne morate uopšte da sladite. Od aromatičnih biljaka sam koristila nanu, melisu i žalfiju. Vi naravno napravite svoj miks ili preskočite zeleni momenat.

Led, slamčica, terasa i hladovina. Uživanje zagarantovano!

Limunada sa cveklom

1 manja cvekla
125 ml sveže isceđenog limunovog soka
1,25 l vode
Šećer od šećerne trske ili med po želji

Led
Nana, melisa, žalfija

Cveklu oljuštite i izrendajte na sitnoj rendi. Prebacite na cediljku ispod koje ste stavili činiju u koju će curiti sok. Kašikom ili rukom pritiskajte cveklu kako bi sav sok izašao. Dodajte preko isceđeni limun pa nastavite da stiskate. Prelijte sa vodom pa još jednom sve dobro ispritiskajte. Zasladite po želji, dodajte aroamtične travke i stavite u frižider na hlađenje.
Služite preliveno preko leda sa slamčicom i stabljikom nane.

Ako imate sokovnik, možete cveklu i limun iscediti pa zasladiti ( ili ne), dodati biljčice i staviti na hlađenje.

Ideju za ovu limunadu sam dobila čitajući ovo. A usput sam pronašla i ovu super limunadu sa borovnicama.

Prijatno!

 

Moj Plan
Nevidljivi ljudi slave svoj dan sa trkačima – dan gošeove bolesti

Povezani članci

2 komentara. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed

Exit mobile version