Vesti

četvrta Šetnja odgovornih vlasnika pasa na 31. Beogradskom maratonu

Nema komentara

Pozivamo vas da se priključite četvrtoj Šetnji odgovornih vlasnika pasa koju i ove godine organizujemo u okviru Trke zadovoljstva, na 31. Beogradskom maratonu!

Šetnja će se održati u subotu, 21. aprila, s početkom u 10.15 časova, a vlasnici pasa će se okupiti na startnoj poziciji Šetnje na parkingu ispred Narodne Skupštine (ugao Trga Nikole Pašića i Vlajkovićeve).

Uslovi za učešće u Šetnji jesu da psi budu čipovani i vakcinisani protiv besnila, a takođe da budu socijalizovani i da se vode na povocu. Vlasnici treba da ponesu higijenske kesice i vodu za pse.

Očekuje nas toplo vreme – molimo vas da vreme pre početka Šetnje provedete sa psima u hladovini, kao i da se tokom šetnje prilagodite tempu pasa i napravite pauzu ako to bude potrebno.

Nema izgovora za napuštanje psa!

Šetnja odgovornih vlasnika pasa ima za cilj promovisanje odgovornog i humanog odnosa prema životinjama. Prvi put je organizovana 2015. godine kada je Beogradski maraton sa organizacijama civilnog društva pokrenuo inicijativu da Maraton postane pet friendly manifestacija.

Ove godine okupljamo se četvrti put da pošaljemo poruku o dužnosti čoveka da na odgovoran način brine o svom najboljem prijatelju – psu.

Mnogi psi završili su na ulici zbog neodgovornosti njihovih vlasnika. Mali broj je imao sreću da bude udomljen, a većina napuštenih pasa doživela je tragičnu sudbinu. Zbog toga vas pozivamo da nam se pridružite u Šetnji odgovornih vlasnika pasa i da zajedno pošaljemo poruku: Nema izgovora za napuštanje psa!

#TrkaZaPetlju: Inicijativa Digitalna Srbija učešćem na Beogradskom maratonu promoviše programiranje za osnovce
Kuda ćete moći na četiri točka, kada već ne trčite sutra?
Tags: , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed