Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vesti

Četvrta Šetnja odgovornih vlasnika pasa na 31. Beogradskom maratonu

Pozivamo vas da se priključite četvrtoj Šetnji odgovornih vlasnika pasa koju i ove godine organizujemo u okviru Trke zadovoljstva, na 31. Beogradskom maratonu!

Šetnja će se održati u subotu, 21. aprila, s početkom u 10.15 časova, a vlasnici pasa će se okupiti na startnoj poziciji Šetnje na parkingu ispred Narodne Skupštine (ugao Trga Nikole Pašića i Vlajkovićeve).

Uslovi za učešće u Šetnji jesu da psi budu čipovani i vakcinisani protiv besnila, a takođe da budu socijalizovani i da se vode na povocu. Vlasnici treba da ponesu higijenske kesice i vodu za pse.

Očekuje nas toplo vreme – molimo vas da vreme pre početka Šetnje provedete sa psima u hladovini, kao i da se tokom šetnje prilagodite tempu pasa i napravite pauzu ako to bude potrebno.

Nema izgovora za napuštanje psa!

Šetnja odgovornih vlasnika pasa ima za cilj promovisanje odgovornog i humanog odnosa prema životinjama. Prvi put je organizovana 2015. godine kada je Beogradski maraton sa organizacijama civilnog društva pokrenuo inicijativu da Maraton postane pet friendly manifestacija.

Ove godine okupljamo se četvrti put da pošaljemo poruku o dužnosti čoveka da na odgovoran način brine o svom najboljem prijatelju – psu.

Mnogi psi završili su na ulici zbog neodgovornosti njihovih vlasnika. Mali broj je imao sreću da bude udomljen, a većina napuštenih pasa doživela je tragičnu sudbinu. Zbog toga vas pozivamo da nam se pridružite u Šetnji odgovornih vlasnika pasa i da zajedno pošaljemo poruku: Nema izgovora za napuštanje psa!

Advertisement. Scroll to continue reading.

1 Comment

Uključi se u diskusiju

Advertisement

Advertisement
Advertisement

Trčite li vi po kiši?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Povezani članci

* BEOGRADSKI MARATON *

Jubilarni, 35. Beogradski maraton, biće odžan, u nedelju, 15.05.2022. godine na Međunarodni dan porodice, pod sloganom “Prijateljstvo na duge staze”. Kao i svi drugi...

* BEOGRADSKI MARATON *

U nedelju 7. Novembra se održava najveći maraton na svetu TCS New york City Marathon. Fred Lebow je osnivač ove trke i vizionar koji...

Vesti

dm Ženska trka će se održati u subotu 2. oktobra 2021. na Adi Ciganliji u Beogradu. Trku organizuje Beogradski maraton uz potporu dm-a koji...

* BEOGRADSKI MARATON *

Beogradski trkački klub osvojio najviše trofeja na 34. Beogradskom maratonu. Tri člana Beogradskog trkačkog kluba na pobedničkom postolju! U vikendu za nama održan je...