AtletikaVesti

Belgrade Indoor Meeting: Bibić, Gardašević i Simović prvi, Jovančević drugi

Nema komentara

Uz pune tribine, odličnu atmosferu i nove vizuelne efekte, Atletska dvorana na Banjici ponovo je zasijala u punom sjaju. Osmi Belgrade Indoor Meeting na kom je takmičilo preko 150 atletičara/ki iz 35 zemalja Evrope i Sveta uspešno je završen.

Miting su zvanično otvorili predsednik Srpskog atletskog saveza, Veselin Jevrosimović i gradski sekretar za sport i omladinu, Nikola Penić.

Beograd zainteresovan da pomogne Belgrade Indoor Meeting-u

Nikola Penić, generalni sekretar grada Beograda za sport Fotka: Srpski atletski savez

„Dragi atletičari, dragi gosti, dobrodošli na osmi Beogradski atletski miting u dvorani, koji ima srebrni status. Ovo je jedan od pet najvećih atletskih dvoranskih mitinga na svetu, pred vama će se sada boriti 140 takmičara iz 30 zemalja sveta. Molim vas veliki aplauz za sve njih“,

rekao je Jevrosimović koji se zahvalio i svima koji su pomogli održavanje ove manifestacije:

„Zahvaljujem se ministarstvu sporta, gradu Beogradu i gradonačelniku, kao i generalnom sekretaru grada Beograda za sport Nikoli Peniću, bez njih ova manifestacija ne bi mogla da se održi. Želim vam da uživate u današnjem takmičanju, a atletičarima da ostvare što bolje rezultate.“

S druge strane, Penić je poručio:

„Beograd je grad koji je regionalni centar kada je sport u pitanju, sa izuzetnom sportskom biografijom, a zlatnim slovima je to upisano kroz atletska prvenstva koja su održana ovde, Evropsko i Svetsko dvoransko prvenstvo, imali smo otvoreno prvenstvo Evrope u krosu. Ovaj miting se održava osmi put zaredom, sasvim sigurno će i Ministarstvo za omladinu i sport i gradski sekretarijat za omladinu i sport sa još većim novčanim sredstvima podržati ovo takmičenje. Svim takmičarima želim puno uspeha.“

Gardašević prva u skoku udalj, Simović prva na 3.000m

Milica Emini Fotka: Srpski atletski savez

Sjajna trka za Milicu Emini na 60 metara prepone. Istrčala je 8.24 s u kvalifikacijama, svoje najbolje lično vreme, i završila je prva u svojoj grupi. I Marija Bukvić je imala najbolji lični rezultat (8.42 s), ali nedovoljno za prolaz u finale.

Milica Gardašević pobedila je u skoku udalj, zahvaljujući skoku od 6.69 m u 4. seriji. Druga je Evelis Viega iz Portugalije (6.40 m), treća je Filipa Kviten sa Kipra (6.37 m).

Teodora Simović je ostvarila svoj najbolji rezultat i trku na 3.000 metara završila je vremenom 9:28.54. Mejra Mehmedović je druga, takođe uz najbolji lični rezultat, sa vremenom 9:41.10.

Dina Asher-Smith Fotka: Srpski atletski savez

Zvezda takmičenja je bila Britanka Dina Ašer – Smit. Svetska šampionka osvojila je prvo mesto u trci na 60 metara koju je istrčala za 7.13 s. Olivija Fotopulu je druga uz najbolje lično vreme (7.27 s), kao i trećeplasirana Poliniki Emanuilidu.

Bibić najbrži na 1.500m, Sinančević 4.

Arimn Sinančević Fotka: Srpski atletski savez

Armin Sinančević je završio na 4. mestu u bacanju kugle (20.81 m), dok je Asmir Kolašinac na 6. mestu (20.36 m). Pobednik je Italijan Leonardo Fabri (21.53 m), drugi je Hrvat Filip Mihaljević (21.42 m).

Elzan Bibić Fotka: Srpski atletski savez

Elzan Bibić je bio najbrži na 1.500 metara sa vremenom 3.39.16.

Aleksa Kijanović je završio na 4. mestu trke na 60 metara, uz vreme 6.71. Prvo mesto zauzeo je Riučiro Sakaj iz Japana, drugi je Elvis Alfriva iz Holandije, treći Ebrahima Kamara iz Gambije. Aleksa je u kvalifikacijama po treći put izjednačio državni rekord i istrčao 6.66 s.

Strahinja Jovančević je zauzeo drugo mesto u skoku udalj, sa dužinom od 7.78 metara. Prvi je Bugarin Božidar Sarabojukov (7.82 m).

Prenos Belgrade Indoor Meeting-a

Sve rezultate možete videti ovde.

Izvor i Fotke: Srpski atletski savez

Održana Konferencija za medije povodom Belgrade Indoor Meeting-a
BRC Škola trčanja počinje! Od sada možeš da biraš jutarnji ili večernji termin!
Tags: ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed