Vesti

Beogradski maraton zakazan za 28. april 2024. godine

Nema komentara

Beogradski maraton ne samo da je ove godine oborio rekord po broju učesnika, već je i pomerio granice kada je organizacija u pitanju.

Pročitaj i: Oboren 15 godina star rekord Olivere Jevtić!

Trkački pokret u Srbiji pokazao je svu svoju veličinu, a organizacijom pratećih sadržaja Beogradski maraton je dokazao da je mnogo više od sportske manifestacije i da s pravom ima status događaja od posebnog značaja za Grad Beograd.

Heroji Beogradskog maratona

Ipak, ono što je 36. Beogradski maraton posebno izdvojilo od svih prethodnih je njegov društveno-odgovorni i humanitarni karakter, a za dve nedelje nas očekuje sada već tradicionalni događaj Heroji Beogradskog maratona, na kome najgrađujemo one koji su postigli svojevrsni poduhvat i završili neku od trka Beogradskog maratona:

Pročitaj i: Da li je realno da se spremam za maraton?

„U saradnji sa dobrotvornom organizacijom BELhospice sakupljeno je 64 hiljade evra pomoći za onkološke pacijente i decu sa dijagnozom neizlečivih bolesti. Takođe, uticali smo na svest najmlađih, ali i onih starijih da ne okrećemo glavu od osoba sa invaliditetom, migranata i svih onih koji su na neki način ugroženi, jer su svi oni zajedno bili sa nama na stazi. Podizali smo i svest dece o značaju zaštite životne sredine kroz edukativne radionice tokom samih trka“, objašnjava Habuš.

Fotka: Beogradski maraton/Facebook

Prvi operativac Beogradskog maratona posebno je istakao da je medicinski deo
organizacionog tima odradio fantastičan posao implementirajući pozitivna iskustva najvećih maratonskih trka u svetu:

Pročitajte i: Kako sprečiti povrede pred maraton i šta ako se ipak dese?

„Uslovi za trčanje bili su izuzetno teški, zbog visoke temperature koja ne pogoduje polumartoncima i maratoncima. Međutim, medicinska zaštita svih učesnika je bila besprekorno odrađena uz veliku pomoć urgentne medcine i volonntera Crvenog krsta. Imali smo dve poljske bolnice na samoj stazi pa smo i pored povećanog broja intervancija u potpunosti rasteretili sisteme gradskih službi, a svi trkači su bili medicinski zbrinuti na pravi način“, naglasio je Habuš.

Pripreme za 37. maraton već su u toku, a on će biti održan 28. aprila 2024. godine:

„Potrudićemo se da kao i ove i sledeće godine uvedemo neke novitete. I dalje ćemo se truditi da fokus bude na trkačima, ali da maraton bude ispraćen u bogat zabavni sadržaj. Želimo da kroz ovu manifestaciju ujedinjujemo region, ugostimo što veći broj stranaca, ali i da takmičarski podižemo kvalitet trka“, zaključio je Habuš.

Brojne aktivnosti za celu porodicu tokom Olimpijskog dana u Beogradu!
Ko je naslednik Eliuda Kipchogea?

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed