Vesti

BBR 2017 trčimo za viši cilj: pomažući kupovinu kolor doplera za Tiršovu

Nema komentara

U četvrtak, 22. juna 2017. u Beogradu s početkom u 19.00 biće održana prva timska humanitarna biznis trka Belgrade Business Run u organizaciji Belgrade Running Club-a, i trčanje.rs dok će humanitarni aspekt trke podržati Rotary klub Zemun.

U trci zadovoljstva od 5 kilometara rekreativci i zaljubljenici u trčanje, trčaće za jedan viši cilj, a to je prikupljanje sredstava za kupovinu ultra zvučnog kolor dopler aparata S9 čija je vrednost 32.280 evra, namenjenom za dijagnostiku uroloških problema kod beba i male dece.

Sav prihod koji ovom prilikom bude prikupljen na licu mesta i od donacija kompanija biće usmeren za kupovinu ovog aparata. Udruženje dece bubrežnih bolesnika i transplantiranih osoba „Sve za osmeh“ (FB) iz Beograda želi da pokloni ovaj apart Dečijoj Univerzitetskoj klinici u Tiršovoj, gde se leče deca bubrežni bolesnici i deca koja čekaju na transplantaciju bubrega.

Bolest bubrega je ozbiljna hronična bolest koja iz korena menja živote dece i njihovih porodica. Udruženje prevashodno služi kao servis pomoći i podrške ovim porodicama. Poslednjih godina broj dece kojima je presađen bubreg je znatno povećan, a transplantacija bubrega je postala uobičajen metod lečenja dece sa poslednjim stadijumom bubrežne bolesti. ”Sve za osmeh” pomaže roditeljima i deci da se prilagode novim okolnostima u bolesti.

Udruženje “Sve za osmeh” je organizacija koja se bavi problemima dece hroničnih bubrežnih bolesnika. To su uglavnom deca koja su na programu hronične hemodijalize i deca sa transplantiranim bubregom. Ka ostvarenju tog cilja sarađuju sa nadležnim doktorima iz Univerzitetske dečje klinike, Instituta za majku i dete “Dr Vukan Čupić” i Ministarstvom zdravlja Republike Srbije (saradnja u vezi promocije donor kartica).

Inicijativa za osnivanje udruženja „Sve za osmeh“ potekla je od roditelja koji su svakodnevno dovodili decu na odeljenje dijalize i transplantacije u Univerzitetsku dečju kliniku iz Beograda (jedini specijalizovani centar za dečiju dijalizu i transplantaciju u Srbiji).

Rotary klub Zemun, deo Distrikta 2483 Srbija i Crna Gora, je deo Rotary porodice koja u celom svetu broji više od million i dvesta članova koji su spremni da rešavaju probleme u njihovoj lokalnoj zajednici sa posvećenošću i jasnom vizijom da svima bude bolje. Oni su dugodišnji pokrovitelji udruženja “Sve za osmeh” koga na mesečnoj bazi finansijski pomažu i učestvuju u organizaciji različitih humanitarnih akcija. RC Zemun je jedan od najstarijih Rotary klubova na ovim prostorima osnovan pre drugog svetskog rata i reosnovan 1992.

Trka Belgrade Business Run je idealna prilika da se skrene pažnja javnosti kako na sopstveno zdravlje i promociju zdravog načina vežba, tako i na zdravlje naših najmlađih kojima će aparat za koji se prikupljaju sredstva znatno olakšati dijagnostiku i lečenje.

Svi zainteresovani mogu dati donaciju na licu mesta na štandu Rotary Cluba Zemun ili uplatom određenih sredstava na račun RC Zemun 250-1460000175060-53, sa naznakom “Sve za osmeh”, a sredstva će biti preusmerena na račun istomenog udruženja.

Osoba za kontakt RC Zemun Jasmina Đokić,  rotaryclubzemun1933@gmail.com

Trkačke tetovaže & saveti za tetoviranje
Danas je divan dan svih trkača – Svetski dan trčanja!
Tags: ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed